تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كم بخورد، سالم مى‏ماند و هر كس زياد بخورد تنش بيمار مى‏شود و قساوت قلب پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830756599




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوباما: در صورت جنگ با ایران وارد طوفانی می‌شویم که خروج از آن دشوار است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: اوباما: در صورت جنگ با ایران وارد طوفانی می‌شویم که خروج از آن دشوار است
رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای گفت: جایگزین توافق با ایران جنگ بود که در این صورت و با توجه به شرایط منطقه وارد طوفانی می‌شویم که خروج از آن به‌شدت دشوار خواهد بود.
به گزارش نامه نیوز، "باراک اوباما" در گفتگو با سایت میک (MIC) گفت: توافقی که ما پس از سالها تحریم به آن رسیدیم مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌شود.

جیک هوروویتز سردبیر سایت میک در اولین سؤال خود از اوباما پرسید: آقای رییس جمهور، روز گذشته در سخنرانی خود در دانشگاه آمریکن گفتگوها درباره توافق هسته‌ای ایران را مهمترین بحث سیاست خارجی در آمریکا از زمان جنگ عراق توصیف کردید، فکر می‌کنم اگر با بیشتر مردم آمریکا به‌ویژه نسل ما (جوانان) صحبت کنید آنها لزوماً چنین احساسی ندارند، سؤال من اینجاست: چرا شما این‌گونه فکر می‌کنید؟

اوباما پاسخ داد: خوب، من کاملاً در جریان بحثهای مربوط به جنگ عراق بودم و سالهای زیادی را در این بحث گذراندم. هنوز به سنای آمریکا راه نیافته بودم و در سنای ایالتی ایلینوی بودم، و در آن زمان این طبل نواخته می‌شد که پیگیری جنگ عراق کار درستی است.

البته افراد زیادی بودند که درگیر این بحث نبودند. تنها پس از آنکه تصمیم به جنگ عراق گرفته شد و پس از آنکه حمله به بغداد جنجال‌های زیادی ایجاد کرد ناگهان همه کشور متوجه شدند که ما یک اشتباه بزرگ استراتژیک مرتکب شدیم.
استدلال من این است که اکنون زمان آن است که این بحثها پیگیری شود نه پس از آنکه تصمیم‌ها گرفته شد. در شرایط کنونی ما اهداف طولانی‌مدت در سیاست خاورمیانه‌ای خود داریم.
این مسئله تنها به من مربوط نمی‌شود بلکه رؤسای جمهوری حزب جمهوری‌خواه و دموکرات و نیز اعضای کنگره نیز همگی در این بحث دخیل هستند و اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند شرایط بسیار خطرناک خواهد بود.
توافقی که ما پس از سالها تحریم درباره آن مذاکره کردیم و به این منظور کل جامعه بین المللی بسیج شدند، از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای پیشگیری می‌کند و کنگره اکنون در موضعی قرار دارد که می‌تواند با توافق موافقت یا مخالفت کند.

اکثریت قاطع کارشناسان ، دانشمندان هسته‌ای و افرادی که کارشناس مسایل ایران هستند از این توافق حمایت می‌کنند زیرا درک می‌کنند که با حصول اطمینان از اینکه ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند ما دیگر نباید نگران دیگر کشورهای منطقه باشیم که این مسیر را دنبال کنند و بخواهند سلاح هسته‌ای داشته باشند.
ما هنوز درباره طیفی از مسایل با ایران اختلاف داریم با این حال گزینه جایگزین برای توافقی که حاصل شد این است که در نهایت در برهه‌ای از زمان ضد ایران اقدام نظامی صورت دهیم.

این مسئله در نهایت موجب جنگی دیگر در خاورمیانه در زمانی می‌شود که ما در حال جنگ با داعش هستیم. ما در تلاش برای حل مشکلات کشورهای بی‌ثباتی مانند یمن و لیبی هستیم و این احتمال وجود دارد که وارد طوفانی شویم که خروج از آن به‌شدت دشوار خواهد بود.
جیک هوروویتز در ادامه پرسید: ما پیش از مصاحبه سؤالات زیادی از مخاطبان پرسیده‌ایم و علاقمندم با پاسخ به سؤال از یک زن جوان در ایران شروع کنید؛

سؤال غزل حکمی زن 22ساله در ایران از شما؛ آقای رییس جمهور، شما همواره از صلح صحبت می‌کنید و در این کار نیز موفق بوده‌اید، با این حال ما مردم ایران بهای سنگینی پرداخته‌ایم زیرا شما تحریم‌های بسیار سنگینی بر ما اعمال کرده‌اید، فکر نمی‌کنید راههای دیگری نیز برای دستیابی به توافق بدون آسیب زدن به مردم ایران نیز وجود داشت؟
اوباما: خوب، متأسفانه ما راه بهتری برای این کار نداشتیم. زمانی که من به‌عنوان رییس جمهور آمریکا فعالیت خود را آغاز کردم این گزینه را داشتیم. نامه‌ای به رهبر معظم ایران نوشتم و اعلام کردم که آماده مذاکره برای توافق هستیم که به جامعه بین المللی اطمینان خاطر بدهد که ایران به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست.
با این حال پاسخی دریافت نکردیم. در عوض آنچه کشف کردیم یک سایت پنهانی غنی سازی اورانیوم در محلی به‌نام فردو بود. و در آن شرایط آنچه باید انجام می‌دادیم اعمال تحریم‌های شدیدتر بود تا ایران مشوق‌های بیشتری برای آمدن بر سر میز مذاکره داشته باشد.

حال خبر خوب این است که براساس این توافق اگر ایران به توافق پایبند باشد، اگر آنها ذخایر اورانیوم غنی شده خود را کنار بگذارند و شماری از سایت‌هایی را که دارند، تعطیل کنند یا تغییر کاربری بدهند و خود را ملزم به بازرسی‌ها کنند ما اطمینان خواهیم داشت که آنها در حال تولید سلاح هسته‌ای نیستند و تحریم‌ها لغو خواهد شد.
و امیدواری ما این است که مردم ایران از این مسئله بهره‌مند خواهند شد. با این حال تا زمانی که این مسئله محقق شود، این تنها راه برای ماست که بتوانیم دولت ایران را وادار کنیم که نگرانی‌های جامعه بین المللی را جدی بگیرد.

اوباما در ادامه گفتگو با سایت خبری و تحلیلی میک (MIC) در آمریکا که بیشتر مخاطبان آن جوانان هستند افزود : اگر ایران رفتار خود را تغییر دهد همسایگان ایران نیز از توافق حمایت خواهند کرد.
سردبیر سایت میک در ادامه پرسید همانطور که می دانید، 60 درصد از جمعیت ایران زیر سی سال هستند، همه آنچه آنها دیده اند زندگی تحت تحریم های فلج کننده و تنش با آمریکا بوده است. افرادی که اکنون در دهه سوم زندگی خود هستند در زمانی که توافق منقضی شود در دهه پنجم زندگی خود خواهند بود و در موضع قدرت قرار خواهند داشت. بنابر این به ما بگویید که در پی این توافق در آینده مناسبات ایران و آمریکا چه گزینه هایی ممکن است روی دهد؟

اوباما در پاسخ گفت: خوب من همواره سعی می کنم که در پیش بینی هایم در کوتاه مدت بسیار متواضعانه عمل کنم. فکر می کنم اگر ایران به این توافق پایبند باشد، اگر کنگره توافق را بخواند، بر آن متمرکز باشد و اقدام درست را صورت دهد که حمایت از این توافق است، دستکم یک دهه و نیم پیش رو خواهیم داشت که طی آن تحریم ها لغو شود و ایران می تواند متمرکز بر اقتصاد خود باشد، جهان نیز می تواند مطمئن شود که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نخواهد کرد.

 در این فضا، سئوالات بسیار زیادی درباره مناسبات ایران و بقیه جهان مطرح می شود. بارها گفته ام که ایران یک کشور فوق العاده مستعد است. فرهنگی باستانی و تاریخی دارد. افرادی به شدت باهوش و مستعد دارد و من برای این افراد همواره آرزوهای خوب دارم. باید در داخل ایران تغییر هر چند تدریجی صورت گیرد که طی آن این درک حاصل شود که شعار مرگ بر آمریکا یا انکار هولوکاست ، یا تهدید اسراییل به ویرانی ، دادن سلاح به حزب الله که در فهرست گروههای تروریستی است، این کارها ایران را از نگاه بخش بزرگی از جهان تبدیل به یک کشور منفور می کند.

هوروویتز در ادامه چنین گفت: بسیار عالی، ما یک سئوال ویدیویی دیگر از یک ایرانی تبعه آمریکا که دارای تابعیت دوگانه است، داریم.

نیلا پاک جوان 24 ساکن واشنگتن چنین پرسید: دوست دارم بدانم، اگر شما بر این باورید که این توافق می تواند منجر به تغییر در سیاست داخلی در ایران شود و اصلاحات مثبتی در این کشور ایجاد کند. اگر چنین است آیا این توافق به بهای مناسبات با متحدانمان در خاورمیانه تمام می شود.

اوباما پاسخ داد: خوب همانطور که گفتم، تلاش من این است که درباره این مسئله متواضع باشم. صرف نظر از اینکه آیا رژیم کنونی ایران رفتار خود را تغییر می دهد یا خیر ، این توافق یک توافق خوب است. تا زمانی که آنها به این توافق پایبند هستند ، ما یک مشکل بزرگ با ایران یعنی داشتن سلاح هسته ای روبرو نخواهیم شد و این مسئله موجب رقابت تسلیحاتی در منطقه نخواهد شد . این امکان وجود دارد که پس از آنکه تحریم ها لغو شود، تجارت بیشتری با ایران برقرار شود و جوانان و افراد حرفه ای بیشتری به خارج خواهند رفت و موانع کاهش خواهد یافت با این حال این مسئله یک روند خودکار نیست. این مسئله به نظر من به ماهیت رویدادها در داخل ایران نیز بستگی دارد.

در میان برخی از نزدیک ترین متحدان ما به ویژه در اسرائیل و برخی از کشورهای حوزه خلیج (فارس) تردید های زیادی درباره این توافق وجود دارد که اقدامات ایران را مشاهده کرده اند اینکه ایران در تلاش برای بی ثبات کردن دولت ها و حمایت از گروههای تروریستی است. آنچه من درباره اش قانع شده ام این است که این توافق ، توافق خوبی است حتی در حالی که ما در حال همکاری با متحدانمان برای مهار اقدامات ایران در زمینه های دیگر هستیم.

وی افزود: با این حال آنچه می توانم بطور مشخص بگویم این است که اگر ایران رفتار خود را تغییر دهد اگر از سازمان های تروریستی نظیر حزب الله حمایت نکند و اگر همسایه های خود را بی ثبات نکند این همسایگان نیز از توافق حمایت خواهند کرد. و می توان شاهد تفاهم و صلح بیشتر در منطقه بود زیرا بخشی از مشکل که بروز آن را در خاورمیانه مشاهده می کنیم خشونت فرقه ای گسترده است.
send print print
نظر شما
"انتخاب" نظراتی را كه حاوی توهین است، منتشر نمی كند

لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید

نام:

ایمیل:

* نظر:




منبع: تسنیم


۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن