محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1847288663
امام جعفر صادق (ع) از میلاد تا میعاد
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
امام جعفر صادق (ع) از میلاد تا میعاد
حضرت امام جعفر صادق(ع) به اعتراف تمامی فرق اسلامی، اندیشمندان و پژوهشگران پیشتاز و پیشگام بسیاری از علوم عقلی و نقلی بوده، پس از 34 سال امامت در 25 شوال 148 هجری به دست خلیفه ی عباسی، منصور دوانیقی مسموم و در مدینه به شهادت رسید.
خبرگزاری ایرنا: حضرت امام جعفر صادق(ع) به اعتراف تمامی فرق اسلامی، اندیشمندان و پژوهشگران پیشتاز و پیشگام بسیاری از علوم عقلی و نقلی بوده، پس از 34 سال امامت در 25 شوال 148 هجری به دست خلیفه ی عباسی، منصور دوانیقی مسموم و در مدینه به شهادت رسید.
امام صادق (ع) از میلاد تا میعاد
امام ششم شیعیان، در هفدهم ربیع الاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه چشم به جهان گشود؛ پدرش امام محمد باقر(ع) و مادرش «ام فروه» بودند. در سال ۱۱۴ هجری در سن ۳۱ سالگی به امامت رسیدند؛ دوران امامت او مصادف بود با اواخر حکومت امویان که در سال ۱۳۳ قمری به عمر آن پایان داده شد و اوایل حکومت عباسیان که از این تاریخ آغاز شد.
کنیه آن حضرت "ابو عبدالله " و لقبش "صادق " است. حضرت صادق تا سن دوازده سالگی معاصر جد گرامیش حضرت سجاد بود و مسلماً تربیت اولیه او تحت نظر آن بزرگوار صورت گرفته و امام (ع ) از خرمن دانش جدش خوشه چینی کرده است.
پس از رحلت امام چهارم مدت 19 سال نیز در خدمت پدر بزرگوارش امام محمد باقر (ع) زندگی کرد و با این ترتیب 31 سال از دوران عمر خود را در خدمت جد و پدر بزرگوار خود که هر یک از آنان در زمان خویش حجت خدا بودند و از مبدأ فیض کسب نور می نمودند، گذراند.
پس از درگذشت پدر بزرگوارش 34 سال نیز دوره امامت او بود که در این مدت "مکتب جعفری " را پایه ریزی فرمود و موجب بازسازی و زنده نگه داشتن شریعت محمدی (ص ) شد.
زندگی پربار امام جعفر صادق (ع) مصادف بود با خلافت پنج نفر از بنی امیه (هشام بن عبدالملک - ولید بن یزید - یزید بن ولید - ابراهیم بن ولید - مروان حمار) که هر یک به نحوی موجب تألم و تأثر و کدورت روح بلند امام معصوم (ع ) را فراهم می کرده اند و دو نفر از خلفای عباسی (سفاح و منصور) نیز در زمان امام (ع ) مسند خلافت را تصاحب کردند و نشان دادند که در بیداد و ستم بر امویان پیشی گرفته اند؛ چنانکه امام صادق (ع ) در 10 سال آخر عمر شریفش در ناامنی و ناراحتی بیشتری بسر می برد.
امام جعفر صادق (ع) به اعتراف تمام فرقه های اسلامی، پژوهشگران و اندیشمندان در بسیاری از علوم، از کلام و اعتقادات گرفته تا فقه و تفسیر و مسائل اخلاقی، پیشگام و پیشتاز بود؛ تا آنجا که چهار هزار نفر از خزائن علوم آن حضرت خوشه چینی کردند.
عصر امام صادق (ع ) یکی از طوفانی ترین ادوار تاریخ اسلام است که از یک سو اغتشاش ها و انقلاب های پیاپی گروههای مختلف ، بویژه از طرف خونخواهان امام حسین (ع ) رخ می داد، که انقلاب "ابو سلمه " در کوفه و "ابو مسلم " در خراسان و ایران از مهمترین آنها بوده است.
دوره انتقال حکومت هزار ماهه بنی امیه به بنی عباس طوفانی ترین و پر هرج و مرج ترین دورانی بود که زندگی امام صادق (ع ) را فراگرفته بود.
از دیگر سو عصر آن حضرت، عصر برخورد مکتب ها و ایده ئولوژی ها و عصر تضاد افکار فلسفی و کلامی مختلف بود که از برخورد ملت های اسلام با مردم کشورهای فتح شده و نیز روابط مراکز اسلامی با دنیای خارج ، به وجود آمده و در مسلمانان نیز شور و هیجانی برای فهمیدن و پژوهش پدید آورده بود.
از سوی دیگر از نظر فکری و فرهنگی عصر امام جعفر صادق(ع)، عصر جنبش فکری و فرهنگی بود. در آن زمان، شور و شوق علمی بی سابقه ای در جامعه اسلامی به وجود آمده بود و علوم مختلفی اعم از علوم اسلامی همچون علم قرائت قرآن، علم تفسیر، علم حدیث علم فقه، علم کلام و یا علوم بشری مانند طب، فلسفه، نجوم ریاضیات و... پدید آمده بود؛ به طوری که هر کس که یک متاع فکری داشت به بازار علم و دانش عرضه می کرد.
بنابراین پرسش های علمی عجیبی به وجود آمد که لازم بود امام به آن پاسخ گوید؛ از طرفی امام با توجه به فرصت مناسب سیاسی که به وجود آمده بود و با ملاحظه نیاز شدید جامعه و آمادگی زمینه اجتماعی، دنباله نهضت علمی و فرهنگی پدرش امام محمدباقر(ع) را گرفت و حوزه وسیع علمی و دانشگاه بزرگی به وجود آورد.
در رشته های مختلف علوم عقلی و نقلی آن روز، شاگردان بزرگ و برجسته ای همچون هشام بن حکم، محمدبن مسلم، ابان بن تغلب، هشام بن سالم، مومن طاق، مفضل بن عمر، جابربن حیان و... را تربیت کرد که تعداد آنها را بالغ بر چهار هزار نفر نوشته اند و هر یک از این شاگردان شخصیت های بزرگ علمی و چهره های درخشانی بودند که خدمات بزرگی انجام دادند.
هر یک از شاگردان امام، شخصیت های بزرگ عصر و چهره های درخشانی بودند که خدمات بزرگی انجام دادند. گروهی از آنان دارای آثار علمی و شاگردان متعددی بودند.
به عنوان نمونه «هشام بن حکم»، ۳۱ جلد کتاب نوشته و «جابربن حیان» نیز بیش از ۲۰۰ جلد در زمینه علوم گوناگون به خصوص رشته های عقلی، طبیعی و شیمی (که آن روز کیمیا نامیده می شد) تصنیف کرد که به همین خاطر به عنوان پدر علم شیمی مشهور شده است. کتاب های جابربن حیان به زبان های گوناگون اروپایی در قرون وسطی ترجمه شد و نویسندگان تاریخ، همگی از او به بزرگی یاد می کنند.
مناقب آن حضرت بسیار است چنان که مالک بن انس امام مشهور اهل سنت می گوید که: «بهتر از جعفر بن محمد، هیچ چشمی ندیده، هیچ گوشی نشنیده و در هیچ قلبی خطور نکرده است.» از ابوحنیفه نیز این جمله مشهور است که گفت: «از جعفر بن محمد، فقیه تر ندیدم.»
شیخ مفید در ارشاد مینویسد: علومی که از آن حضرت نقل کرده اند به اندازه ای است که ره توشه کاروانیان شد و نامش در همه جا انتشار یافت. دانشمندان در بین ائمه (ع) بیشترین نقل ها را از امام صادق روایت کرده اند. هیچ یک از اهل آثار و راویان اخبار بدان اندازه که از آن حضرت بهره برده اند، از دیگران سود نبرده اند. محدثان نام راویان موثق آن حضرت را جمع کرده اند که شماره آنها، با صرف نظر از اختلاف در عقیده و گفتار، به چهار هزار نفر میرسد.
بیشترین حجم روایات، احادیثی است که از امام صادق (ع) نقل شده است؛ اهمیت معارف منقول از جعفر بن محمد (ص) به میزانی است که شیعه به ایشان منسوب شده است: ”شیعه جعفری". کمتر مسأله دینی (اْعم از اعتقادی، اخلاقی و فقهی) بدون رجوع به قول امام صادق (ع) قابل حل است. کثرت روایات منقول از امام صادق (ع) به دو دلیل است:
یکی این که از دیگر ائمه عمر بیشتری نصیب ایشان شد و ایشان با 65 سال عمر شیخ الائمه محسوب می شود (148 – 83 هجری)
امام با حسن استفاده از این فترت و ضعف قدرت سیاسی به بسط و اشاعه معارف دینی همت می گمارد.
اختلافات سیاسی بین امویان و عباسیان و تقسیم شدن اسلام به فرقه های مختلف و ظ هور عقاید مادی و نفوذ فلسفه یونان در کشورهای اسلامی ، موجب پیدایش یک نهضت علمی شد . نهضتی که پایه های آن بر حقایق مسلم استوار بود.
به وجود آمدن چنین نهضت علمی در محیط آشفته و تاریک آن عصر، کار هر کسی نبود؛ فقط کسی شایسته این مقام بزرگ بود که مأموریت الهی داشته باشد و از جانب خداوند پشتیبانی شود تا بتواند به نیروی الهام و پاکی نفس و تقوا وجود خود را به مبدأ غیب ارتباط دهد؛ حقایق علمی را از دریای بیکران علم الهی به دست آورد، و در دسترس استفاده گوهرشناسان حقیقت قرار دهد.
زمان امام صادق (ع ) در حقیقت عصر طلایی دانش و ترویج احکام و تربیت شاگردانی بود که هر یک مشعل نورانی علم را به گوشه و کنار بردند و در "خودشناسی " و "خداشناسی " مانند استاد بزرگ و امام بزرگوار خود در هدایت مردم کوشیدند.
در همین دوران درخشان - در برابر فلسفه یونان - کلام و حکمت اسلامی رشد کرد و فلاسفه و حکمای بزرگی در اسلام پرورش یافتند. همزمان با نهضت علمی و پیشرفت دانش بوسیله حضرت صادق (ع ) در مدینه ، منصور خلیفه عباسی از باب کینه و حسد ، به فکر ایجاد مکتب دیگری افتاد که هم بتواند در برابر مکتب جعفری استقلال علمی داشته باشد و هم مردم را سرگرم نماید و از خوشه چینی از محضر امام (ع) بازدارد. بدین جهت منصور مدرسه ای در محله "کرخ " بغداد تأسیس کرد.
امام صادق (ع ) مسائل فقهی و علمی و کلامی را که پراکنده بود، به صورت منظم درآورد و در هر رشته از علوم و فنون شاگردان زیادی تربیت فرمود که باعث گسترش معارف اسلامی در جهان شد. دانش گستری امام (ع ) در رشته های مختلف فقه ، فلسفه و کلام، علوم طبیعی و ... آغاز شد. فقه جعفری همان فقه محمدی یا دستورهای دینی است که از سوی خدا به پیغمبر بزرگوارش از طریق قرآن و وحی رسیده است.
در رشته فلسفه و حکمت حضرت صادق (ع) همیشه با اصحاب و حتی کسانی که از دین و اعتقاد به خدا دور بودند، مناظ راتی داشته است . مناظ رات امام صادق (ع ) با طبیب هندی که موضوع کتاب "اهلیلجه " است نیز نکات حکمت آموز بسیاری دارد که گوشه ای از دریای بیکران علم امام صادق (ع ) است.
سرانجام ایشان بر اثر توطئه های منصور عباسی در سال 148 هجری مسموم و در قبرستان بقیع در مدینه مدفون شد. عمر شریفش در این هنگام 65 سال بود. از جهت این که عمر بیشتری نصیب ایشان شده است به "شیخ الائمه " موسوم است .
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
اشعار شهادت امام جعفر صادق(ع)-3
شهادت امام جعفر صادق ع شعر شهادت امام صادق ع اى مهر تو بهترین علایقجانها به زیارت تو شایق ما را نبود به جز خیالتیارى خوش و همدمى موافق بیمارى روح را دوا نیست جز مهر تو اى طبیب حاذق اى نور جمال كبریائىاى نور تو زیمراسم عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
مراسم عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق ع تاریخ انتشار دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵ ۴۰ به استحضار میرساند مراسم «عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق ع » به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با سخنرانی حجتالاسلام سیداحمد دارستانی و مداحی حسین سیب&zwnهمزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) صورت میگیرد میزبانی مردم اسلامشهر از 2 شهید گمنام
همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق ع صورت میگیردمیزبانی مردم اسلامشهر از 2 شهید گمنامدر آستانه سالروز شهادت امام جعفر صادق ع مردم ولایتمدار شهرستان اسلامشهر پیکر مطهر دو شهید گمنام را در این شهرستان تشییع و خاکسپاری میکنند به گزارش خبر گزاری فارس از غرب استان تهران درالگوپذیری از امام جعفر صادق(ع) اسلام را در دنیا گسترش می دهد
الگوپذیری از امام جعفر صادق ع اسلام را در دنیا گسترش می دهد خبرگزاری پانا نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری گفت الگوپذیری از امام جعفر صادق ع اسلام را در دنیا گسترش می دهد ۱۳۹۴ دوشنبه ۱۹ مرداد ساعت 15 37 به گزارش خبرگزاری پانا آیت الله هاشم هاشم زاده هریسی در جمپیروان امام جعفرصادق(ع) در سایه حلم و مدارا بین امت اسلام پیوند برقرار کنند |اخبار ایران و جهان
پیروان امام جعفرصادق ع در سایه حلم و مدارا بین امت اسلام پیوند برقرار کنند نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تسلیت سالروز شهادت امام جعفر صادق ع گفت پیروان آن حضرت باید در سایه حلم و مدارا پیوندهای استوار و تحکیم روابط در جامعه اسلامی و در بین امت اسلام برقرار کنند کد خبر ۵۲۳۳۲معارفی از امام جعفر صادق(ع) در بیان آیت الله جوادی آملی
به مناسبت سالروز شهادت صادق آل طه ع معارفی از امام جعفر صادق ع در بیان آیت الله جوادی آملی شناسهٔ خبر 2879659 - دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۱ دین و اندیشه > اندیشمندان وجود مبارک امام صادق سلام الله عليه فرمودند مَا ضَعُفَ بَدَنٌ عَمَّا قَوِيَتْ عَلَيْهِ النِّيَّةُ اگآیتالله سبحانی: امام صادق(ع) سنت رسول خدا(ص) را با مکتب جعفری احیا کرد
آیتالله سبحانی امام صادق ع سنت رسول خدا ص را با مکتب جعفری احیا کردمرجع عالیقدر شیعه گفت امام صادق ع سنت رسول خدا ص را با مکتب جعفری احیا کرد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد آیتالله حسن سبحانی ظهر امروز در جلسه سلسله مباحث کلام اسلامی که در مدرسه علمیه نواب برگزار شدجلسه هماهنگی و برنامه ریزی سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) تشكیل شد
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری شهرستان شهركرد جلسه هماهنگی و برنامه ریزی سالروز شهادت امام جعفر صادق ع تشكیل شد خبرگزاری پانا جلسه هماهنگی و برنامه ریزی به منظور برگزاری مراسم سالروز شهادت امام جعفر صادق ع و تشییع پیكر شهید قباد مرادی تشكیل شد ۱۳۹۴ دوشنبه ۱۹ مرداد ساعت 14 1زندگی نامه امام جعفر صادق(ع)
زندگی نامه امام جعفر صادق ع سرویس کشکول جام نیوز جعفر به معنى نهر جارى پرفايده كنيه ابو عبداللّه لقب صادق پدر حضرت محمد بن على ع مادر معروف به ام فروه دختر قاسم بن محمد بن ابى بكر تاريخ ولادت يكشنبه 17 ربيع الاول سال 83 هجرى مكان ولادت مدينه  مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه مقاومت البرز: امام جعفر صادق (ع) مروج فرهنگ ناب محمدی است
مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه مقاومت البرز امام جعفر صادق ع مروج فرهنگ ناب محمدی استمسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه مقاومت امام رضا ع شهرستان البرز گفت امام جعفر صادق ع مروج فرهنگ ناب محمدی در جامعه اسلامی بودند به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان البرز مراسم سوگواری ودر سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع) صورت میگیرد پخش ویژهبرنامه چراغ هدایت از سیمای مرکز قزوین
در سالروز شهادت امام جعفرصادق ع صورت میگیردپخش ویژهبرنامه چراغ هدایت از سیمای مرکز قزوینمسئول اطلاعرسانی صدا و سیمای مرکز قزوین گفت شبکه استانی سیمای مرکز قزوین در سالروز شهادت حضرت امام جعفرصادق ع ویژهبرنامه چراغ هدایت را پخش میکند حسن اکبری امروز در گفتوگو با خکارت پستال شهادت امام جعفر صادق (ع) - سری دوم
جسمی که آب شد زجفا زیر خاک رفت در قلب آب و خاک از این داغ آذر استخواهی اگر که بوسه زنی بر مزار او &nbدلنوشته های شهادت امام جعفر صادق
25 شوال مصادف با شهادت امام صادق ع شهادت امام صادق ع در 25 شوال سال 148 هجری قمری در 65 سالگی به دستور منصور دوانیقی خلیفه ستمگر عباسی به وسیله سمی که به آن بزرگوار خوراندند در شهر مدینه اتفاق افتاد محل دفن امام صادق ع قبرستان بقیع است مرثیه مجسمبغضِ غریسالروز شهادت امام صادق(ع) شیعه واقعی چه کسی است+پاسخ رئیس مذهب جعفری
سالروز شهادت امام صادق ع شیعه واقعی چه کسی است پاسخ رئیس مذهب جعفریامام صادق ع فرمود شیعه ما کسی است که آنچه را نیک میشمارند پیش میبرد و از آنچه را که زشت میداند خودداری میکند خوبیها را آشکار میسازد و از سر شوق و اشتیاق به رحمت خدای بزرگ به کارهای سترگ میشتابد به گزامجموعه تصاویر پس زمينه به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع)+ دانلود
مجموعه تصاویر پس زمينه به مناسبت شهادت امام جعفر صادق ع دانلود گروه تحریریه دریچه فناوری ضمن تسليت به مناسبت شهادت امام صادق ع مجموعه ای از والپیپرهای متناسب با این روز را برایتان آماده کرده است که در ادامه می توانید آنها را دانلود کنید به گزارش دريچه فناوري گروه فدر سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) همدان کربلایی میشود تدارک ویژه شهرداری برای میزبانی 3 شهید گمنام در بوستان
در سالروز شهادت امام جعفر صادق ع همدان کربلایی میشودتدارک ویژه شهرداری برای میزبانی 3 شهید گمنام در بوستان مردم همدانبا تشکیل جلسهای در دفتر معاون فرهنگی شهرداری همدان مقدمات میزبانی و دفن سه شهید گمنام در بوستان مردم توسط مسئولان ذیربط پیگیری شد به گزارش خبرگزاری فارس از همبرنامه هاي صدا وسيما در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ ۲۱ ۱۹ب ظ برنامه هاي صدا وسيما در روز شهادت امام جعفر صادق ع موج - اسامي فيلمهاي سينمايي و تلويزيوني شبکههاي مختلف سيما براي روز تعطيل سه شنبه که مصادف با شهادت امام جعفر صادق ع است اعلام شد به گزارش خبرگزاري موج فيلمهاي سينمايي و تلويزيوني و انيميشن دره-
گوناگون
پربازدیدترینها