واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۴۱ب.ظ)
جنتي: بدون رشوه، کار از کار پيش نميرود/ اصناف، فساد اداري را در کسبوکار منحل کند موج - با توجه به وجود جامعه اصناف متدين، بايد در امور آموزشي و فرهنگي از اين بخش گسترده کشور استفاده کنيم تا جامعه هدف را به سمت جامعه مطلوب سوق دهيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، علي جنتي، وزير ارشاد در سومين اجلاسيه اتاق اصناف ايران با اشاره به تواناييهاي اصناف در کشور اظهار کرد: مطمئناً اصناف بهعنوان بزرگترين پارلمان مردمي کشور با عضويت 3ميليون نفري در جامعه فعاليت چشمگيري را دارند.
وي ادامه داد: اصناف کشور سابقه بسيار فراواني را از دوران مشروطه تا جنگ تحميلي از خود بر جاي گذشته و از ديرباز نقش اساسي خود را در نظام کشور به نمايش گذاشته است و اگر قرار باشد براي اصناف روزي کارنامهاي منتشر شود قاعدتاً کارنامه درخشاني ازآن اين طيف از جامعه ميشود.
وزير ارشاد افزود: امروز اطلاع چنداني نداشتيم که اصناف توجه ويژهاي به مسائل فرهنگي کشور داشته باشند اما اين حوزه در بخشهاي ساخت مساجد و مدارس فعال بود اما در پرداختن اصناف به مسائل ريز فرهنگي براي بنده تازگي داشت ؛ اصناف متدين ، امانتدار و زبانزد مردم جامعه هستند که در بخشهاي گوناگوني از قبيل توليد، خدمات و توزيع مجموعه فعاليتهاي بسيار گران بهايي را از خود بر جاي ميگذارند.
جنتي با تاکيد بر حرکت کشور به سود «اقتصاد خلاق» تصريح کرد: اقتصاد خلاق يکي از زيرمجموعههاي صنايع خلاق است و آن به معناي اين است که ديگر نيازي به ابزارهاي فيزيکي براي توليد يک کالا نداريم بلکه با حاصل تراکنشهاي ذهني افراد، بايد بهترين اثر را که داراي ارزشافزوده نيز باشد، خلق کنيم .
وي ادامه داد: امروز مجموعههاي معماري، موسيقي، هنرهاي آموزشي، گرافيکي، تجسمي و ... عموماً زيرمجموعه صنايع خلاق به شمار ميآيند که طبق آمار صادراتي، کشورهاي استفادهکننده از اين مزيت در سال 2014 سودي 820ميليارد دلاري را تنها از مبادله کالا عايدشان شد که سهم ايران در اين حجم مبادله، بسيار اندک است.
وي ادامه داد: معاونت علمي و فناوري رئيسجمهوري در اين عرصه گامهاي بسيار سودمندي را برداشته است که تاکنون اين مسئله فراگير نشده است اما رونق صنايع خلاق در وزارت ارشاد بحث و پيگيري ميشود و در اين خصوص با بسياري از اقتصاددانهاي بانکي و سرمايهگذاران صحبت شده تا اين افراد نيز وارد سرمايهگذاري در اين حوزه شوند.
جنتي با اشاره به ميزان سود صنايع خلاق در حوزههاي فرهنگي طي 2سال اخير اشاره داشت و افزود: در حوزه نگارگري و خوشنويسي در اين مدت، بهاندازهاي در اين حوزه شاهد رشد بودهايم که قدرت و قيمت کالاها و اثرات هنري کشور رشد چشمگيري را داشته است؛ در حراج سال گذشته دبي، از مجموع 30ميليون دلارفروش، 10ميليون دلار تنها عايد اثرات فرهنگي ايراني بود که يک اثر بهتنهايي حدود 1.6ميليون دلار به فروش رسيد.
وزير ارشاد همچنين با اشاره به برپايي اين نوع حراج در کشور نيز گفت: سالانه چنين حراجهايي در کشور برگزار ميشود که در سال گذشته 90 تابلو به ارزش 13ميليارد تومان فروخته شد که اين حجم در سال جاري به 120 تابلو به ارزش 21ميليارد دلار رسيد که يکي از اين تابلوها تنها 2.8ميليارد تومان توسط بانک پاسارگاد به خريداري رسيد.
وي با اشاره به مطلوبيت ورود سرمايهگذاران به حوزههاي فرهنگي خاطرنشان کرد: ورود بانک گردشگري به پروژه شهر موشها نيز ديگر نمونه اين نوع مثالهاست که با يک سرمايهگذاري، اين بانک به چه ميزان سود کلان دستيافت و چند برابر هزينه توانست درآمد کسب کند.
وي تاکيد کرد: اميدمان بر آن است که اصناف بتوانند در اين حوزه بسيار قوي ظاهر شوند تا ارزش مادي و معنوي کالاهاي توليدي به اقتصاد بازگردد.
جنتي همچنين درباره تأسيس بنياد فرهنگي اصناف کشور نيز اشاره کرد و گفت: بايد اين بنياد را به فال نيک گرفت زيرا نمونه اين حرکتها بسيار ارزشمند است و با گستردگي اصناف و اتحاديهها ميتوان تأثير بسزايي را بر روي جامعه هدف گذاشت.
وي افزود: امروز بحث فروپاشي خانوادهها، اهميت بسياري را دارد که نيازمند فرهنگسازيهاي پايهاي و دروني در بخشهاي گوناگون کشور هستيم.
جنتي با انتقاد از کاهش اقبال جوانان به ازدواج نيز اذعان کرد: پديده بسيار زشت غربي که ازدواج سفيد نام دارد در کشور رشد پيداکرده است که جوانان بدون عقد شرعي با يکديگر زندگي ميکنند و پس از چند سال از يکديگر جدا ميشوند و حتي موضوع جداييها در 5ساله نخست ازدواج نيز بسيار حساس است و نزديک به 25درصد از اين ازدواجها منجر به طلاق ميشود.
اين عضو کابينه دولت يازدهم درباره رواج فساد اداري نيز گفت: در دستگاههاي اداري شايد در زمانهاي گذشته کسي جرات به پرداخت رشوه را نميکرد اما امروز بدون پرداخت رشوه، کار هيچ فردي راه نميافتد و حتي شاهد فسادهاي عظيمي هستيم که درگذشته پاي امضاي 4وزير هم در آن موجود بوده است؛ موضوع بنياد تعاون ناجا با اخذ آن رقم بالا از بانک قوانين نيز نمونه همين مسئله است که معلوم نيست اين هجمه پول در کجا هزينه شده است.
وي خاطرنشان کرد: با توجه به وجود صنوف متدين، بايد براي سالمسازي محيط کسبوکار از اصناف کشور کمک گرفت زيرا اصناف ميتوانند در کشور نقشي سازنده را ايفا کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]