واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیر آب و خاک و امور فنی، مهندسی سازمان جهاد کشاورزی فارس: سالانه بیش از 5 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی می شود خبرگزاری پانا: با اجرای شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی در سطح 2000 هکتار از اراضی آبی استان فارس سالانه بیش از 5 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی می شود.
۱۳۹۴ يکشنبه ۱۸ مرداد ساعت 17:12
به گزارش خبرگزاری پانا، تا کنون طرح ساختمان شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی در بیش از 70 هزار هکتار از اراضی آبی استان در پایاب شبکه های اصلی و درجه 1 و 2 سد های مخزنی و بند های انحرافی و آبهای تامین شده اجراء گردیده است در سال 1393 بیش از 2000 هکتار از اراضی آبی در پایاب سدهای مخزنی و بند های انحرافی و آبهای تامین شده در قالب 5 زیر پروژه اجرا که بیش از 5 میلیون متر مکعب آب سالیانه صرفه جویی و راندمان توزیع آب 35 درصد افزایش می یابد.
مدیر آب و خاک و امور فنی ،مهندسی سازمان جهاد کشاورزی فارس اعلام کرد: در سال آخر برنامه پنجم توسعه کشور ( سال 1394) شبکه های فرعی 3 و 4 آبیاری و زهکشی در سطح 4 هزار هکتار اجراء خواهد شد که گامی مهم در صرفه جویی آب و افزایش بهره وری و راندمان آبیاری در استان خواهد بود .
مهندس حمیدرضا قنات نوی با بیان اینکه ، اعتبارات احداث ساختمان شبکه های فرعی (3 و 4) آبیاری و زهکشی در سال 94 از محل ملی تامین می گردد که در سفر ریاست محترم جمهوری و هیات محترم همراه دولت مورد تاکید قرار گرفت ،تصریح نمود : هزینه اجرای این شبکه ها بصورت 85 درصد کمک دولت (بصورت بلاعوض )و 15 درصد از هزینه توسط بهره برداران و کشاورزان که در پروژه مشارکت می کند.
وی خاطرنشان کرد : در مناطق محروم استان و آن دسته از بهره بردارانی که در احداث شبکه های اصلی 1 و 2 مشارکت نموده اند، ازپرداخت سهم مشارکت در شبکه های فرعی 3 و 4 معاف خواهند بود و اینگونه شبکه ها با پرداخت 100 درصد کمک دولتی احداث و به بهره برداران تحویل خواهد شد .
مدیرآب وخاک وامور فنی مهندسی سازمان جهادکشاورزی فارس اعلام نمود: حدود 150 هزار هکتار از شبکه های فرعی 3 و4 آبیاری و زهکشی استان درصورت تخصیص آب در پایاب سدها و بند های انحرافی وآب های تامین
شده وجود دارد که قسمتی از آن در طول برنامه ششم توسعه اقتصادی اجتماعی فرهنگی اجراء خواهد شد و مابقی آن نیاز به اعتبارات دیگر از سایر منابع اعتباری خواهد بود .
وی اظهار داشت : بیش از 3500 کیلومتر از مسیر های انتقال آب به مزارع و باغ ها که از منابع آب قنوات رودخانه ها و چشمه ها تامین می گردد ، سنتی و خاکی بوده که در این کانال های سنتی و خاکی بعضا تا 60 درصد آب کشاورزی را در مسیر انتقال به مزارع به هدر می دهند . که نفوذ عمقی آب در زمین ، تبخیر سطحی و مصرف آب توسط علف های هرز در مسیر سنتی علت های اصلی تلفات مزبور هستند .
مدیر آب و خاک و امور فنی ،مهندسی از آمادگی اجرای 300 میلیارد ریال پروژه مطالعه شده از محل طرح مذکور در سطح 4000 هکتار در سال 94 خبر داد و گفت :چنانچه خطوط در مسیر انتقال و توزیع آب در مزارع و باغات بهبود یابد حدود 40 درصد از تلفات انتقال آب در انهار سنتی جلوگیری به عمل می آید که برای اجرای طرح مذکور نیاز به اعتبارات ویژه است.
قنات نوی با اشار حجم بالای تلفات انتقال آب گفت : اجرای طرح پوشش کانال ها و مسیر های انتقال آب زراعی و باغی از ضرورت های مقابله با بحران کم آبی و خشکی استان به حساب می آید .
وی "اجرای طرح تجهیز و نوسازی و یکپارچه سازی اراضی در سطح2114 هکتار از اراضی دارای شبکه های آبیاری و مدرن و در اراضی تعاونی ها ی تولید فارس خبر داد و افزود : سالانه بیش از 5 میلیون و سیصد هزار متر مکعب آب صرفه جویی می شود .
وی" با بیان این مطلب که ،خرد شدن ، پراکندگی و ناهموار بودن قطعات اراضی کشاورزی یکی از بزرگترین چالش های موجود در بخش کشاورزی استان است افزود: انتقال از کشاورزی سنتی و معیشتی به کشاورزی اقتصادی و تجاری و لزوم افزایش بهره وری ، استفاده از منابع محدود و گران بها و ورود ماشین و فن آوری جدید در عرصه کشاورزی ضروری خواهد بود .
مدیر آب و خاک و امور فنی ،مهندسی اظهار داشت : اولین و بارزترین نتیجه کوچک بودن قطعات اراضی ، عدم امکان انجام امور زیر بنائی آب و خاک و استفاده مناسب از مکانیزیون در مزارع است .
این مقام مسئول با بیان اینکه تاکنون 225 هزار هکتار از اراضی زراعی آبی استان تسطیح لیزری ،تجهیز و نوسازی شده است افزود : همواری اراضی کشاورزی باعث پایین آوردن راندمان آبیاری ، افزایش هزینه تولیدو پایین بودن عملکرد محصول را سبب می گردد .
وی" خاطرنشان کرد:تلفات فراوان آب در اراضی تسطیح نشده نه تنها به علت از دست رفتن آب با ارزش می گردد بلکه صدمات جدی و جانبی از قبیل شور و ماند آبی شدن اراضی ، فرسایش و کاهش حاصلخیزی خاک و کاهش کمی و کیفی تولید محصول را بوجود می آورد .
زارع قنات نوی گفت:اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی درسطح2114 هکتاراز اراضی آبی استان درسال گذشته انجام که با اجرای این عملیات آب و خاک می توان 5 میلیون و سیصد هزار متر مکعب آب صرفه جویی نمود که گام مهمی در افزایش بهره وری و راندمان آبیاری و کاهش هزینه تولید و افزایش عملکرد محصول خواهد بود.
مدیر آب و خاک و امور فنی ،مهندسی اظهار داشت : بر پایه مطالعات انجام شده جهت سال 94 رقم 9065 هکتار جهت اجرای عملیات آب و خاک در عرصه تشکل های کشاورزی و همچنین 48 کیلومتر جاده بین مزارع با اعتباری معادل 200627 میلیون ریال پیش بینی گردیده است.
وی افزود:ارزیابی های صورت گرفته از اراضی تسطیح لیزری شده نشان می دهد که عملکرد محصول در واحد سطح به میزان حداقل 20 درصد افزایش می یابد ، همچنین مصرف آب نیز به میزان 25 درصد کاهش یافته است
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]