واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۵۵ق.ظ)
آب ها زير ذره بين آزمايشگاه قرار دارند موج - رستگار گفت: نظارتها و بازديدها از کارخانههاي توليد آب معدني به صورت برنامه ريزي شده توسط کارشناسان ما صورت ميگيرد علاوه بر آن مسوول فني با حضور مداوم در کارخانه مسووليت تأييد کيفيت آب را از همه جنبهها دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير کل آزمايشگاههاي مرجع کنترل سازمان غذا و دارو گفت: با توجه به اين که برنامه بررسي آبهاي معدني چندي پيش توسط وزير بهداشت و رياست سازمان در اولويت برنامههاي ما قرار گرفته، بر اين اساس تمامي آبهاي معدني و آشاميدني کشور جمع آوري شده و شروع به کار شده است و اقدامات لازم به سرعت در حال انجام است.
حسين رستگار، مدير کل آزمايشگاههاي مرجع کنترل سازمان غذا و دارو، با بيان اين که مقام عالي وزارت اعلام کردهاند که براي آبهاي بسته بندي اعم از آشاميدني و معدني بايد بررسيهاي جامع نگر صورت بگيرد اظهار داشت: چندي پيش در بررسي برنامههاي سال جاري وزير بهداشت به ما اعلام کردند که در زمينه آبهاي معدني، آشاميدني و بسته بندي بررسي کاملي صورت بگيرد و اعلام شود که بالاخره آبها چه وضعيتي دارند.
وي گفت: خوشبختانه از زماني که وزير بهداشت بر اين موضوع تاکيد نمود رياست سازمان غذا و دارو آن را در اولويت برنامههاي ما قرار دادند، لذا پيرو همين برنامه تمامي آبهاي معدني و آشاميدني کشور جمع آوري و مورد بررسي و آزمايش قرار گرفتند.
رستگار افزود: با توجه به اين که اين آبها ازجنبه هاي مختلف در حال بررسي ميباشند، بنابراين اميدواريم بسيار سريعتر از زمان اعلام شده مورد وزير محترم بهداشت نتيجه را اعلام کنيم تا در صورت وجود مواردي خاص که نياز به تقويت جنبه نظارتي و کنترلي دارد آنها را به دانشگاهها اعلام نماييم تا اقدام لازم راصورت دهند.
وي در ادامه اظهار داشت: آبها دو نوع هستند يکي آبهاي معدني و ديگري آشاميدني؛ آبهاي معدني بايد طي چهار فصلي که از منابع برداشت ميشود بايستي از لحاظ شرايط مواد معدني، کيفيت و ديگر عوامل يکسان باشد و اين آبها در چهار فصل بررسي ميشود که نبايد شرايط آن تغييري داشته باشد اما آب آشاميدني آبي است که ميتواند تغيير فصلي داشته باشد و همين طور تغييراتي را در آبهاي آشاميدني ايجاد ميکنند که ميتوانند يکسري املاح به آن کم و زياد شود، بنابراين آب آشاميدني و آب معدني تفاوتهايي دارند.
مدير کل آزمايشگاههاي مرجع کنترل سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: آبهاي معدني و آشاميدني از لحاظ کنترل کيفيت استانداردهاي متفاوتي دارند که براي آنها صادر شده است و بر اساس اين استانداردها بررسي ميشوند و اگر هر کدام بايد مشخصات خود را داشته باشند.
رستگار خاطر نشان کرد: آبهاي معدني که در فروشگاهها و مغازهها به فروش ميرسد نبايد زير نور آفتاب قرار بگيرد چون احتمال دارد نور آفتاب باعث تغيير کيفيت آب در طعم آن شود و بايد در محل و مکان مناسب و در جاي خنک نگهداري شود تا کيفيت آب در حد مطلوب باشد و به هيچ وجه نبايد آب معدني در زير نور خورشيد قرار گيرد.
وي گفت: هر تغييري که در توليد آبها معدني و آشاميدني صورت ميگيرد طبق استانداردهاي مربوطه هست.
مدير کل آزمايشگاههاي مرجع کنترل سازمان غذا و دارو گفت: مراکز توليد آب معدني و آشاميدني بايد در محل مناسب باشند و اگر در مجاورت فاضلاب باشد بايد فاضلابها کاملاً استاندارد باشد و فاصله آن نيز رعايت شود و يا استفاده از کود در زمينهاي کشاورزي اطراف آن نيز صورت نگيرد و اين عوامل در صدور مجوزها تأثير بسزايي دارد.
رستگار در پايان گفت: تا به امروزه در بررسيها هيچ گونه مشکلي ديده نشده است و اگر مشکلي وجود داشته باشد حتماً اعلام ميشود و برخوردها نيز از طريق مسير قانوني صورت ميگيرد و مردم هيچ نگراني را در اين زمينه نداشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]