واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اولویتهاي خارجيها براي سرمایهگذاری در ايران كدامند؟
عمده صنایعی که سرمایه گذاران خارجی علاقهمند به سرمایه گذاری در آن هستند در وهله اول صنایع كوچك غذایی با امکان رشد سریع و بالا؛ همچون صنایع شکلات سازی؛ نوشابه، بیسکویت و ... است و از سوی دیگر اولویت دوم آنها صنایع بزرگ غذایی است. صنایع دارویی و بهداشتی و صنایع ساختمانی هم براي آنها جذابيت مطلوبي دارد.
آفتاب : رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران با اشاره به اینکه پس از حصول توافق هسته ای، سرمایه گذاران خارجی علاقمندی جدی خود را برای ورود به بازار سرمایه ایران اعلام کرده اند، گفت: در اغلب نشست ها و مذاکرات صورت گرفته عمده سرمایه گذاران خارجی علاقمندی خود را به خرید بلوک های مدیریتی شرکت های کوچک و بزرگ غیر بورسی در ایران اعلام کرده اند و بخش کوچکی از آنها بدنبال گرفتن کد بورسی و خرید سهام شرکت های بورسی هستند.
دکتر علی سنگینیان مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین با انتقاد از اینکه این روزها گروه های مختلف هر کدام به نوبه خود افراد و سرمایه گذاران خارجی را برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران دعوت می کنند در حالیکه این اقدامات بدون برنامه ریزی و هماهنگی لازم انجام می شود، افزود: برای اینکه بازار سرمایه ایران بدرستی بتواند از حضور سرمایه گذاران خارجی منتفع شود لازم است که دعوت از سرمایه گذاران خارجی برنامه ریزی شده صورت گیرد چرا که بخش کوچکی از آنها علاقهمندی جدی برای خرید سهام در بازار سرمایه داشته و اغلب سرمایه ها و سرمایه گذاران بزرگ بدنبال خرید بلوک های مدیریتی و تملک شرکت های ایرانی هستند.
وی افزود: سرمایه گذاران خارجی بیشتر علاقمند هستند که با همکاری یک شرکت ایرانی در بازار سرمایه ایران فعال شوند، لذا موضوع تاسیس صندوق های سرمایه گذاری خصوصی و هچنین جوینت ونچر شدن با آنها در دستور کار قرار گرفته است.
سنگينيان ادامه داد: عمده صنایعی که سرمایه گذاران خارجی علاقهمند به سرمایه گذاری در ایران هستند و برای آن برنامه ریزی کرده اند در وهله اول صنایع كوچك غذایی با امکان رشد سریع و بالا؛ همچون صنایع شکلات سازی؛ نوشابه، بیسکویت و ... است و از سوی دیگر اولویت دوم آنها صنایع بزرگ غذایی است. صنایع دارویی و بهداشتی ایران نیز بدلیل جمعیت بالای ایران؛ شبکه بهداشت و درمان گسترده و بالا بودن سهم هزینه های بهداشتی در سبد هزینه های خانوارها برای آنها جذابیت مطلوبی دارد ودر انتها و اولویت چهارم آنها ساخت و ساز و صنایع ساختمانی است.
وی در خصوص حضور سرمایه گذارن خارجی در بازار ایران و کسب سود از آن اضافه كرد: سرمایه گذاران خارجی با استراتژی های مختلفی در این خصوص وارد می شوند؛ اول اینکه شرکت های کوچک را خریده و محصولات آنها را با برند خودشان عرضه خواهند کرد. دوم اینکه بازار فروش محصولات را گسترش داده و اقدام به صادرات خواهند نمود و سوم اینکه ساختار شرکت های ایرانی را مطابق با استانداردهای خودشان اصلاح خواهندکرد.
رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق در خصوص نقش اتاق تهران در بازار سرمایه با بیان اینکه اتاق تهران بعنوان نماینده بخش خصوصی نظرات فعالان اقتصادی را به سمع مسئولان دولتی می رساند اضافه کرد: بر هیمن اساس دیدگاه های فعالان اقتصادی هم اکنون در آیین نامه های مربوط به تولید اعمال شده است.
وي در خصوص بازار اوراق بدهی ایران اعلام کرد: هم اکنون ایران یکی از کمترین نسبت های بدهی به تولید ملی را در جهان داراست و همین امر پتانسیل و فرصت مناسبی در اختیار دولت برای انتشار اوراق بدهی ارزی قرار داده است که با توجه به سابقه خوب ایران در انتشار این اوراق، استقبال از آن در بازارهای جهانی مناسب خواهد بود. البته این امر در صورتی است که اوراق بدهی منتشره توسط شرکت های بین المللی رتبه بندی شده و بعد در بازار عرضه شود.
سنگینینان در پاسخ به چرایی حضور گسترده تامین سرمایه ها در بازار اوراق بدهی و فراموش کردن دیگر خدمات خود در بازار تصریح کرد: دیگر خدمات عمده تامین سرمایه ها در بازار سرمایه به موضوع ارزشگذاری ، پذیرش شرکت ها و مشاوره مالی باز می گرد که بدلیل درآمد کم و هزینه های بالای آن اغلب شرکت های تامین سرمایه بدنبال آن نیستند؛ البته تامین سرمایه امین سالیانه بیش از 70 قرارداد ارزشگذاری منعقد کرده و می توان به جرات گفت بخش عمده ای از معاملات بلوکی در بورس ایران توسط امین ارزشگذاری می شود.
وي در خصوص عدم استفاده دولت از ظرفیت های بازار بدهی ایران برای تامین مالی افزود: هم اکنون بین دولت و ارکان بازار ناهماهنگی برای تامین مالی از طریق بازار بدهی وجود دارد که اگر این نقص برطرف شود امکان انتشار گسترده اوراق وجود داشته اگرچه اخیرا دولت نسبت به انتقال تامین مالی از بازار پول به بازار سرمایه با توجه به ناتوانی بانکها به پرداخت وام و تسهیلات تاکید دارد.
رييس كميسيون پول و سرمايه اتاق تهران کاهش درآمدهای دولت را یکی دیگر از دلایلا تمایل دولت به استفاده از ابزار بدهی برای تامین مالی عنوان کرد و افزود: متاسفانه سهم کوچک بازار سرمایه ایران باعث شده است که دولتمردان اهمیتی برای بررسی اثرات تصمیماتشان در بورس ندهند و همین امر موجب تصمیم اخیر بانک مرکزی در خصوص بانک ها شده است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران در مسیر توسعه قرار گرفته خواستار ایجاد ساختار نظارتی تک ناظری در بازار مالی ایران شد و گفت: این امر موجب کاهش تناقض بین تصمیم گیری ها می شود.
سنگینیان در خصوص دلایل عدم حضور تامین سرمایه ها در بخش ساختمان تاکید کرد: طرح صندوق های زمین و ساختمان باوجود اصلاحات و تغییرات متعدد اما نتوانسته جذابیت بالایی برای تامین سرمایه ها ایجاد کند ضمن اینکه فعالان بازار ساختمان نیز به علت پیچیدگی های آن راغب به استفاده از این ابزار نیستند .
فعالان بازار به مسئولان بی اعتمادند
رئیس کمیسیون بازار پول سرمایه اتاق در خصوص سیاسی شدن بازار ایران و دلایل تشدید این امر و اینکه چرا بازار پس از توافق روند مناسبی به خود نگرفت تصریح کرد: اولین دلیل این امر بی اعتمادی فعالان بازار به سیاستگذاران و مدیران بازار است.
وی افزود: بازار اعتقاد ندارد که تصمیمات مسئولان بر اساس منافع آنها اتخاذ می شود و بر همین اساس هر تصمیمی که گرفته می شود در تالار شاهد بازخوردهای منفی آن هستیم
به گفته سنگینیان بازار هم اکنون دچار پارادوکس شده است مبنی بر اینکه با وجود اعلام توافق اما شرایط اقتصادی و مالی در هیچ بخش اقتصادی مناسب نیست، در نتیجه در کوتاه مدت شرایط اقتصادی مناسب ارزیابی نمی شود.
وی در پایان با انتقاد از سیاست رشد تعداد سهامداران در بازار سرمایه اعلام کرد: متاسفانه استراتژی افزایش تعداد سهامداران درست نبوده و همین امر یکی از دلایلی است که موجب شده این روزها شاهد بازار منفی باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]