واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: استفاده از مزیتهای جهانی با دیپلماسی اقتصادی
کد خبر: ۵۲۲۶۹۴
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۴ - 07 August 2015
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید از مزیت های جهانی با دیپلماسی اقتصادی استفاده کرد، گفت: دولت با این دیپلماسی منافع عمومی جامعه را برآورده کند و موجب افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد کشور شود.
مجید منصوری بیدکانی درگفت و گو با خبرگزاری خانه ملت با بیان اهمیت دیپلماسی اقتصادی در اقتصاد کشور اظهارداشت: دیپلماسی اقتصادی آن بخش از فعالیتهای اقتصادی در روابط خارجی یک دولت است که مبتنی بر راهبرد شناسایی و ایجاد فرصتهای اقتصادی برای استفاده از مزیتهای اقتصاد جهانی است.
نماینده مردم لنجان درمجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه دیپلماسی اقتصادی برای توفیق مانند دیپلماسی عمومی به مولفه هایی مانند اعتماد به بازیگران بین المللی، شناخت محیط بین الملل و پشتوانه حمایتی مناسب و موثر داخلی نیاز دارد،افزود: دولت باید بتواند از فرایند دیپلماسی اقتصادی منافع عمومی جامعه را برآورده سازد.
بهره برداری بیشتر کشوراز دیپلماسی اقتصادی
منصوری بیدکانی با بیان این نکته که اقتصاد جهانی ویژگیهایی دارد که عدم شناخت صحیح ماهیت و سمت و سوی حرکت آن ها به اخلال در درک درست جهت سیاست گذاری داخلی می انجامد، ادامه داد:ایران نیز باید مانند سایر کشورها این تحول را درک کند و با شناخت عینی این سیستم درحال پیدایی بتواند بهره بیشتری را نصیب خود کند.
وی با تاکید براینکه نیل به دیپلماسی اقتصادی در گرو تغییر در سازمان دولت براساس مقتضیات جدید اقتصاد جهانی است،اظهارداشت:ارتقای جایگاه رقابتی ایران در اقتصاد جهانی از طریق صرف درآمدهای آن در بخش های مختلف به خصوص صنعت فراهم می شود البته این به آن مفهوم نیست که سایر بخشها نیاز به توجه ندارند و یا این که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیستند.
محدود نشدن اقتصاد به درآمدهای نفتی
این نماینده مردم درمجلس نهم با تاکید بر اینکه ایران نباید اقتصاد خود را محدود به درآمدهای نفتی کند، عنوان کرد: کشور باید با فعالیت در دیگر زمینههای اقتصادی مانند صنعت، کشاورزی و بخش خدمات درپی متنوع ساختن منابع درآمدی خود برآید.
منصوری با بیان این نکته که امروزه کشورها نمی توانند خود را بی نیاز از علم، فناوری و سایر دستاوردهای تمدن جدید بشری بدانند،افزود: هرچقدر تلاش یک کشور در جهت دستیابی به دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی بیشتر شود، به همان نسبت جایگاهش در نظام بینالملل نیز ارتقا خواهد یافت.
دیپلماسی اقتصادی پیرو دیپلماسی سیاسی
وی دیپلماسی اقتصادی را ادامه دیپلماسی سیاسی دانست وافزود: کشورهایی که با هم ارتباط دوستانه و صلح آمیز دارند به همین ترتیب حجم تبادلات اقتصادیشان نیز افزایش پیدا می کند و از این طریق دیپلماسی اقتصادی بین آنها برقرار می شود.
این نماینده بهارستان نشین استفاده از دیپلماسی را در افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد کشور برای حمایت از اهداف اقتصادی موثر دانست.
تاثیر استقلال سیاسی درتغییر جایگاه کشور در اقتصاد جهانی
منصوری با تاکید براینکه استقلال سیاسی ایران پس از پیروزی انقلاب در تغییر جایگاه کشور و ارتقای آن در اقتصاد جهانی قبل از انقلاب،که استقلال سیاسی نداشتیم تاثیرگذار بوده است،گفت: باید ابتدا خصوصیسازی شفاف و بدون تبعیض را به اجرا گذاشت و در یک فاصله زمانی معقول اقدام به آزادسازی اقتصادی کرد.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقتصاد سیاسی امروز حرف اول را در دنیا می زند، تصریح کرد: بسیاری از کشورها از اقتصاد به عنوان یک حربه برای دستیابی به اهداف و منافعشان استفاده می کنند.
خبرگزاری خانه ملت، گروه اقتصادی؛سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ازسوی رهبری معظم انقلاب اواخر سال 1392 با هدف تأمین رشد پویا و بهبود شاخصهای مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشمانداز بیستساله،سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درونزا، پیشرو و برونگرا ابلاغ شد.
ماده دوم بند 12 سیاست اقتصاد مقاومتی بر افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیب پذیری اقتصاد کشور از طریق استفاده از دیپلماسی در جهت حمایت از هدفهای اقتصادی تاکید دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]