محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827596743
روایت معصومه عطایی؛ پنج سال بعد از اسیدپاشی
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روایت معصومه عطایی؛ پنج سال بعد از اسیدپاشی
معصومه عطایی، یکی از قربانیان اسیدپاشی، از آنچه در این پنج سال بر او گذشته گفت و تاسیس خیریهای برای حمایت از قربانیان اسیدپاشی را آرزو کرد.
آفتاب : فهیمه حسنمیری: هرقدر هم از تاریخ وقوع هر كدام گذشته باشد، این داغ تازه میماند؛ داغی كه اسیدپاشیها نه تنها بر صورت قربانیان، بلكه بر روح و روان افراد جامعه به جا میگذارند. برای همین است كه هنوز، احساس میشود باید درباره این معضل حرف زد، انتقال تجربه و چارهاندیشی كرد تا دیگر شاهد رنج و درد ثانیه به ثانیه آمنهها، سمیهها، معصومهها و زنان بيگناه ديگر نباشیم.
دیروز موسسه رحمان محلی بود برای این انتقال تجربیات. معصومه عطایی قربانی اسیدپاشی، دكتر محمدطاهر رجبی جراح، سونیا غفاری پژوهشگر، فرشاد اسماعیلی حقوقدان و وحیده مولوی فعال اجتماعی از كسانی بودند كه در نشستی با عنوان «نگاهی دوباره به مساله اسیدپاشی و آسیبهای آن» از زوایای مختلف به این موضوع اشاره كردند.
در این نشست كه عده زیادی از فعالان اجتماعی در آن حضور داشتند، معصومه عطایی كه در سال 87 از شوهرش جدا شده و در سال 89 مورد حمله اسید از سوی پدرشوهرش قرار گرفت، به شرح مشكلاتی پرداخت كه در طول دوران درمان و طی شدن روند دادگاه با آنها مواجه بوده است. او در ازای گرفتن حضانت فرزندش، از قصاص چشم پدرشوهرش صرفنظر كرده و از دیه 180 میلیونی تنها موفق شد 20 میلیون دریافت كند.
معصومه عطایی با بیان این كه این پنج سال را تعریف میكند با این امید كه برای فرد دیگری پیش نیاید، گفت: پنج سال پیش شبی كه چنین اتفاقی افتاد ما هیچ آشنایی با مادهای به نام اسید نداشتیم و خوشبختانه خانوادهام سریعا واكنش نشان داده، صورت من را با آب شستند و لباسهایم كه به اسید آغشته بود را از تنم درآوردند. ما در آن زمان شهرستان بودیم و با اصفهان 80 كیلومتر فاصله داشتیم. هنگامی كه به بیمارستان رفتیم شستشوی سادهای روی صورتم انجام دادند و در حالی كه پلكهای من به هم چسبیده بود و برای باز كردن به یك ابزار ساده احتیاج داشت، این وسیله در بیمارستان نبود و تا به بیمارستانی در اصفهان برسیم دو ساعت طول كشید و در این دو ساعت اسید تمام بافت چشم من را تخریب كرد.
او در توضیح آن روزها و آنچه بر او گذشته گفت: یكی از چشمهایم هنوز ده درصد بینایی داشت و من هر روز برای درمان به یكی از بهترین بیمارستانها و یكی از معروفترین چشمپزشكهای اصفهان مراجعه میكردم كه ایشان به من قطرهای داد كه اوضاع چشمم بهتر شود غافل از این كه این قطره هیچ تاثیری در بهبود وضعیت چشمم نداشت. تا این كه مطبوعات از این موضوع خبردار شدند و با كمك مالی كه جمع شد توانستم برای درمان به تهران بیایم و اقدامات درمانی روی چشمم آغاز شود. با این حال باز هم چون بیمه نداشتم و درگیر مسائل مالی و روند دادگاه هم بودم، مجبور بودم جراحیها را به تعویق بیندازم.
جای خالی خیریهای برای حمایت از قربانیان اسیدپاشی
این قربانی اسیدپاشی كه حالا دیگر بیناییاش را از دست داده، با اظهار تاسف از این كه در ایران خیریهای مختص حمایت از قربانیان اسیدپاشی وجود ندارد، اظهار كرد: ای كاش مركزی مانند محك كه به حمایت از بیماران سرطانی اختصاص دارد، مركزی هم برای رسیدگی به موارد اسیدپاشی بود كه تعدادشان كم هم نیست. من توانستم با كمك یك مركز خیریه برای درمان به خارج از كشور بروم و 9 ماه برای درمان در آنجا بودم اما متاسفانه دیگر دیر بود و جراحیها روی چشمم جواب نداد.
به گفته او، شاید خیلیها ندانند كه یك قربانی اسیدپاشی غیر از مراحل درمان با چه مشكلاتی مواجه میشود اما درگیری با مسائل حاشیهای طاقتفرساست: فرزند من ناگهان با چهره دیگری از مادرش مواجه شد، هم او و هم من نیاز به روانشناس داشتیم اما حمایتی در این زمینه از ما صورت نمیگرفت. خانوادهها نمیدانند با یك نابینا باید چطور رفتار كنند، انزوا و گوشهنشینی به سراغ قربانیان اسیدپاشی میآید چراكه از برخوردهایی كه در جامعه با آنها میشود هراس دارند، تهدیدهایی كه برای رضایت دادن انجام میشود، روند طولانی دادگاه و رسیدن به حكم قصاص، مشكل اشتغال و ... همه مواردی هستند كه یك قربانی اسیدپاشی باید آنها را لحظه به لحظه در زندگیاش پشت سر بگذارد كه تحمل آنها اصلا كار سادهای نیست.
اسیدپاشی چه زمانی اتفاق می افتد؟
پس از شنیدن این تجربیات از زبان معصومه عطایی، سونیا غفاری، پژوهشگر و فعال حقوق زنان، به راهكارهایی كه در كشورهای دیگر درباره این موارد در نظر گرفته شده اشاره كرد. او با اشاره به تحقیقاتی كه در این زمینه انجام گرفته، گفت: هر ساله بیش از 1500 نفر در دنیا قربانی حملات اسیدپاشی میشوند. تحقیقات نشان داده خشونت اسیدی معمولا زمانی رخ میدهد كه زنان از مرز هنجارهای جنسیتی عبور میكنند به عنوان مثال رد كردن پیشنهاد ازدواج، شركت در نزاعهای خانوادگی، نپرداختن درآمد به شوهر، مقاومت در برابر انجام جرایم جنسی و تجاوز و ...
این كارشناس ارشد مطالعات زنان با استناد به تجربیات كشورهایی مانند هند و بنگلادش كه آمار زیادی درباره اسیدپاشی داشتهاند و در كاهش این جرم موفق بودهاند، ادامه داد: بنگلادش كشوری است كه میتواند در این زمینه الگو باشد. این كشور با تغییر قوانینی كه در رابطه با جرم اسیدپاشی وجود داشت، موفق شد آمار حملات اسیدی را كاهش دهد. تدوین قوانینی درباره كنترل تولید و توزیع، استفاده و حمل اسید، افزایش مجازات مجرمان و حتی در نظر گرفتن حكم اعدام و حبس ابد، سرعت بخشیدن به پروسه تحقیقاتی، ارائه كمكهای درمانی مناسب و بسیاری از راهكارهای دیگر به این منجر شدند كه آمار اسیدپاشی از 496 مورد در سال 2002 به 100 مورد در سال 2012 برسد.
غفاری به نقش سازمانهای مردمی نیز در كاهش این اتفاق دلخراش اشاره كرد و با نام بردن از سازمانهای فعال در این حوزه گفت: سازمان خشونت اسیدی را متوقف كنید، كمپین مبارزه با اسیدپاشی به زنان و تراست بینالمللی بازماندگان خشونت اسیدی از فعالترین نهادهایی هستند كه در این زمینه فعالیت میكنند. این سازمانها با انجام اقدامات پیشگیرانه، پیدا كردن قربانیان ناشناخته، بازتوانی قربانیان، ارائه كمك مالی و خدمات قانونی، پزشكی و مشاورهای نقش زیادی در بهبود وضعیت قربانیان دارند.
كمپینهای «رز سیاه» و «علامتگذاری نقاط شرم» از كمپینهای فعال در كشور هند هستند كه این پژوهشگر به آنها اشاره كرد و توضیح داد: در كمپین رز سیاه، این موضوع ترویج میشود كه اگر از كسی ناراحت هستید، به جای این كه خشم خود را با اسیدپاشی به صورت او تخلیه كنید، به عنوان نماد خشمتان به او یك رز سیاه هدیه بدهید. در علامتگذاری نقاط شرم، در مناطقی از شهر كه اسیدپاشی صورت گرفته تابلو نصب میشود تا به عنوان نماد شرمساری به یاد مردم بماند.
این فعال حوزه زنان با اشاره به این فعالیتها در كشورهای دیگر گفت: با این تجربیات، میبینیم كه چقدر وجود سازمانهای مردمی فعال برای كمك به قربانیان اسیدپاشی لازم است و امیدواریم در ایران بتوانیم از تجربههای جهانی برای حمایت از این قربانیان درس بگیریم.
ساختارهای مردسالار را اصلاح كنیم
فرشاد اسماعیلی، كارشناس ارشد حقوق كیفری و پژوهشگر حوزه زنان نیز درباره این كه چه باید كرد كه دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم گفت: برای این كه بدانیم چطور باید از اسیدپاشی پیشگیری كرد، در ابتدا نیاز داریم بدانیم چرا این جرم اتفاق میافتد و چرا زنان به عنوان قربانیان اصلی این جرم محسوب میشوند.
او با بیان این كه تحلیلهای اشتباه درباره این موضوع، میتواند به راهحلهای اشتباه منجر شود، ادامه داد: تحلیلهای شخصیتی متفاوتی درباره مجرمان اسیدپاشی صورت میگیرد، گاهی گفته میشود این افراد بیماری روانی و شخصیتهای نابهنجار دارند كه دست به چنین اقدامی میزنند، در حالی كه این تقلیل دادن بحث اسیدپاشی است. عدهای از این افراد در زندگی معمولی و روزانهشان نابهنجاری ندارند اما میبینیم به این كار درست میزنند و باید علت را در جای دیگر جستجو كرد.
اسماعیلی همچنین گفت: عده دیگری میگویند این افراد مشكل ژنتیكی دارند، این تحلیل هم اشتباه است و ما را دچار جبرگرایی میكند كه نمیتوان برای برطرف كردن این مشكل كاری انجام داد. نابسامانیهای اجتماعی، فقر، جغرافیای شهری و ... هم موارد دیگری هستند كه در توضیح اسیدپاشی به آن اشاره میشود به عنوان مثال میگویند این اتفاق در مناطق پایین شهر یا شهرستانها بیشتر رخ میدهد در حالی كه دیدیم در كلانشهری مانند اصفهان اسیدپاشی رخ داد.
او تحلیلی كه بزهدیده را مقصر میداند نیز رد كرد و توضیح داد: عدهای تقصیر را به گردن قربانی میاندازند و میگویند او بوده كه بزهكار را برای انجام این جرم تحریك كرده. این تحلیل بسیار محافظهكارانه است و نمیتواند بیانگر دلیل اصلی این اتفاق باشد.
این كارشناس حقوق كیفری، در پاسخ به این كه چرا اسیدپاشی رخ میدهد، به نظریهای استناد كرد و گفت: نظریهای هست كه گفته میشود هنگامی كه در جامعهای خشونت ساختاری و فرهنگی نهادینه شده باشد، خشونت فیزیكی امری عادی است. در كشور ما نیز باید به دنبال این موضوع برای كشف دلیل اسیدپاشی بر صورت زنان بود.
اسماعیلی با تاكید بر این كه اسیدپاشی، محصول یك جامعه مردسالار است، اینطور ادامه داد: خشونت ساختاری موجود در قوانین ما، تاریخ مذكر كه مالكیت را به مرد میدهد و به همسر، برادر و پدر این اجازه را میدهد كه نسبت به بدن و زیبایی زن مالكیت داشته باشد، او را به اینجا میرساند كه كه حتی بعد از اتمام رابطه خودش را محق بداند و بخواهد زیبایی زن را حذف كند.
به گفته او، باید از تحلیلهای اشتباه فاصله بگیریم و بدانیم خشونت قانونی و خشونت فرهنگی است كه در نهایت به اتفاقی مانند اسیدپاشی رخ میدهد بنابراین بیشتر از آن كه به دنبال شدت بخشیدن به مجازات یا سرعت عمل در اجرای مجازات باشیم، باید فكری به حال ساختارهای مردسالارانه كرد.
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]
صفحات پیشنهادی
روایت معصومه عطایی؛ 5 سال بعد از اسیدپاشی
روایت معصومه عطایی 5 سال بعد از اسیدپاشی معصومه عطایی یکی از قربانیان اسیدپاشی از آنچه در این پنج سال بر او گذشته گفت و تاسیس خیریهای برای حمایت از قربانیان اسیدپاشی را آرزو کرد هرقدر هم از تاریخ وقوع هر کدام گذشته باشد این داغ تازه می ماند داغی که اسیدپاشی ها نه تنتوبه کاسبکارانه فابیوس/ شکایت ترکان از بقایی بعد از دو سال/ ناراحتی کیهان از تعطیلات مجلس/ ماجرای کشتارگاه روب
توبه کاسبکارانه فابیوس شکایت ترکان از بقایی بعد از دو سال ناراحتی کیهان از تعطیلات مجلس ماجرای کشتارگاه روباه در اصفهان سفر لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه به تهران صفحه اول بیشتر روزنامهها را تحت تاثیر قرار داده است برخی روزنامهها از یادآوری نقش فرانسه در ورود ایدز به ایرانتصاویر/ دیدار خانواده غواص شهید با پیکر فرزندشان بعد از ۲۹ سال
در معراج شهدای تهران تصاویر دیدار خانواده غواص شهید با پیکر فرزندشان بعد از ۲۹ سال خانواده شهید حسینعلی بالویی غواص عملیات کربلای۴ که یکی از ۱۷۵ شهید غواص این عملیات است پس از ۲۹ سال انتظار با پیکر فرزند شهیدشان در معراج شهدای تهران دیدار کردند عکس تسنیم ۰۸ ۰۵ ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۲معرفی متهم به پزشکی قانونی ١١ سال بعد از قتل |اخبار ایران و جهان
معرفی متهم به پزشکی قانونی ١١ سال بعد از قتل کد خبر ۵۱۹۹۹۰ تاریخ انتشار ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۰ - 27 July 2015 مردی که متهم است همسرش را به قتل رسانده بعد از ١١ سال یکبار دیگر پای میز محاکمه میرود به گزارش شرق مردی مرداد سال ٨٣ به مأموران پلیس کرج مراجعه کرد و گفت همسرش را بهپدر و پسر در طول 28 سال به روایت تصویر
پدر و پسر در طول 28 سال به روایت تصویر این پدر و پسر به مدت 30 سال از خود عکاسی کرده و گذر عمر پدر و بزرگ شدن پسر بچه را به تصویر کشیده اند وبسایت تاپ ناپ این پدر و پسر به مدت 30 سال از خود عکاسی کرده و گذر عمر پدر و بزرگ شدن پسر بچه را به تصویر کشیده اند تاریخ انتشار ۱بازگشت یک بازیگر زن بعد از سالها به ایران / بعضی فکر میکنند هنوز خارج از کشور هستم
بازگشت یک بازیگر زن بعد از سالها به ایران بعضی فکر میکنند هنوز خارج از کشور هستم فرهنگ > سینما - غزل صارمی که با فیلم عروس آتش ساخته خسرو سینایی وارد دنیای بازیگری شده بود یکی از آرزوهای خود را همکاری دوباره با سینایی عنوان کرد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین غزرونق اقتصاد ایران طی دو تا پنج سال آینده
یک اقتصاددان در گفتگو با ایلنا پیش بینی کرد رونق اقتصاد ایران طی دو تا پنج سال آینده یک اقتصاددان در خصوص آزاد سازی مبلغ 29 میلیارد دلاری منابع بلوکه شده که از سوی بانک مرکزی اعلام شده است بیان داشت طبق اعلام بانک مرکزی مبنی بر آزاد شدن رقم 29 میلیارد دلار منابع بلوکه شده نیازفعالیت استخرسرپوشیده شهر خورموج بوشهر پس ازپنج سال از سرگرفته شد
فعالیت استخرسرپوشیده شهر خورموج بوشهر پس ازپنج سال از سرگرفته شد بوشهر-ایرنا- فرماندار دشتی استان بوشهر گفت استخر سرپوشیده مجموعه شهید توسلی شهر خورموج مرکز این شهرستان پس از وقفه پنج ساله دوباره فعالیت خود را از سر گرفت غلامرضا مهرجو روز سه شنبه درگفت وگو با ایرنا افزود فعالیروایت آماری از بازگشت غول بیکاری/ یکساله ۱۵ استان بیکارتر شدند!
روایت آماری از بازگشت غول بیکاری یکساله ۱۵ استان بیکارتر شدند آمارها نشان میدهد بحران بیکاری جوانان در دو سالگی دولت تدبیر و امید که بیکاری را بزرگترین مسئله داخلیاش میداند همچنان وجود دارد و سیاستهای اعمال شده تاکنون دستکم در ۱۵ استان نتیجه نداشته است به گزارش نامه نیوبعد از سالها چشم انتظاری صورت گرفت معطلی پروژه روناک در پیچ و خم اداری
بعد از سالها چشم انتظاری صورت گرفتمعطلی پروژه روناک در پیچ و خم اداریدر حالی نایب رئیس شورای شهر اردبیل از تعطیلی پنج پروژه مشارکتی سخن به میان آورده بود که علت اصلی توقف پروژه روناک تعویض اجرای پکیچ به جای موتورخانه اعلام شد به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل مدیرعامل شرکت سرمدارالمومنین همدان باز هم عاشورایی شد رجعت شهیدی بعد از 30 سال + تصاویر
دارالمومنین همدان باز هم عاشورایی شدرجعت شهیدی بعد از 30 سال تصاویرهمدانیها باز هم در قدرشناسی از شهدا سنگ تمام گذاشتند و پیکر شهید امیرمسعود محمدزاده را بعد از 30 سال غربت با جلال و شکوه خاصی تشییع و در گلزار شهدای همدان دفن کردند به گزارش خبرگزاری فارس از همدان امروز پنج&بررسی صحت خبر لغو تحریم شرکت پتروپارس و نمونههای مشابه در 2 سال گذشته آیا پتروپارس واقعا از تحریم خارج شد؟/حت
بررسی صحت خبر لغو تحریم شرکت پتروپارس و نمونههای مشابه در 2 سال گذشتهآیا پتروپارس واقعا از تحریم خارج شد حتی بعد از توافق وین هم قصد رفع تحریم وجود نداردطی دو سال گذشته چندین بار خبر خروج یک شرکت یا بانکی از لیست تحریم منتشر شده اما عملا آن شرکت در تحریم باقی مانده است آیا شرککانون منتشر کرد «عشق و رنج و بلوط» روایتی از سالهای سخت ایران
کانون منتشر کردعشق و رنج و بلوط روایتی از سالهای سخت ایرانرمان عشق و رنج و بلوط اثر رضا موزونی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای گروه سنی نوجوان منتشر شد به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس «مادرم میگوید «اگر زودتر خودمان را بهمادر شهید سید رضا میرفاضلی: سید رضا ما را لایق دانست و بعد از 26 سال به آغوش ما بازگشت
مادر شهید سید رضا میرفاضلی سید رضا ما را لایق دانست و بعد از 26 سال به آغوش ما بازگشتمادر شهید سیدرضا میرفاضلی با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد ایشان گفت سیدرضا ما را لایق دانسته که بعد از گذشت 29 سال به آغوش خانواده و آشنایان بازگشت طوبی رحیمی مادر شهید غواص احراز هویتنياز تهران به 740 کيلومتر مترو/ عقب ماندگي شهرداري از برنامه پنج ساله دوم
۶ مرداد ۱۳۹۴ ۱۱ ۳۴ق ظ نياز تهران به 740 کيلومتر مترو عقب ماندگي شهرداري از برنامه پنج ساله دوم موج - عضو شوراي اسلامي شهر تهران گفت براي کاهش فاصله زماني بين قطارهاي مترو و همچنين بهبود وضعيت حمل و نقل نياز است تا پايان سال 97 740 کيلومتر از خطوط مترو بسته شود به گزارش خبرنبیش از پنج هزار یتیم زیر 15 سال زیر پوشش کمیته امداد
بیش از پنج هزار یتیم زیر 15 سال زیر پوشش کمیته امداد وی در ادامه جذب حامی برای ایتام زیرپوشش این نهاد را از دیگر اولویتهای مورد توجه کمیته امداد عنوان کرد و افزود در حال حاضر کمیته امداد کردستان از بیش از 5 هزار یتیم زیر 15 سال حمایت میکند قنبر موسینژاد اظهار کرد در ماه رمضبزرگترین حمله های هکری پنج سال اخیر
بزرگترین حمله های هکری پنج سال اخیر در یک ماه گذشته حجم عظیمی از اطلاعات محرمانه و شخصی آمریکایی ها شامل پسوردها ایمیل ها و شماره های پرسنلی سرقت شد به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از ایرنا حملات هکرها در فضای مجازی درپنج سال اخیر از روند رو به رشدی بر-
گوناگون
پربازدیدترینها