واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نکاتی برای زائران حج تمتع/۲
آنچه باید در نمازهای جماعت مکه و مدینه پرهیز شود
با توجه به نزدیک شدن موسم حج تمتع زائران باید از برخی اقداماتی که از آنها خبر ندارند ولی موجب توهین به شیعیان میشود پرهیز کنند.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، در موسم حج تمتع به دلیل زیادی زائران و آشنا نبودن بسیاری از آنها با عقائد اهل تسنن گاها اعمالی از زائران رخ میدهد که موجب بروز مشکلاتی برای آنها میشود. مواردی مشاهده میشود که برای توهین به شیعیان، بهانه دست دشمنان بدخواه میدهد. بنابراین لازم است در این زمینه دقت شود. این موارد، عبارتند از: 1.ترک مسجدالحرام هنگام برگزاری نمازهای جماعت: گاهی دیده میشود که زائران، قبل از نماز از مسجد خارج میشوند. این اقدام بسیار مذموم است و علاوه بر اینکه فضیلت نماز اول وقت در مسجدالحرام را از دست میدهند، بهانه به دست دشمنان میدهند تا نسبت به هتاکی علیه شیعیان اقدام کنند. جالب آنکه بعضی از زائران، «خسرالدنیا والآخرة» میشوند. آنهایی که از مسجد خارج میشوند، حتی ممکن است نتوانند به هتل محل اقامت خود برگردند؛ زیرا نیمساعت قبل از نماز، اتوبوسها متوقف شده و از حمل و نقل مسافران خودداری میکنند. در این صورت، زائران هم از نماز اول وقت جماعت در مسجدالحرام باز میمانند و هم به استراحت نمیرسند. در این خصوص، تأکید میشود که زائران اگر قصد خروج از حرم را دارند، دست کم نیم ساعت قبل از اذان، مسجدالحرام را ترک کنند تا حساسیت آن کاهش یابد. 2.ترک نماز فرادا هنگام برگزاری نماز جماعت: گاهی دیده میشود همزمان با اقامه نماز جماعت و بر خلاف بقیه مردم، افرادی نمازشان را به صورت فردی میخوانند. این حرکت، به شدت ناپسند است و از انجام آن حتماً باید پرهیز شود.
3.تردد در بین صفوف نمازگزاران: هنگامی که نماز جماعت اقامه میشود باید در آن شرکت کرد و تردد بین صفوف، عمل ناپسندی است که از آن باید پرهیز کرد.
4.زودتر از امام حرکت کردن: با توجه به اینکه نمازها در مسجدالحرام طولانی است و قیام بعد از رکوع و جلوس بین سجدتین نیز طولانی است، گاهی زائرین از سر عادت همیشگی، این قیام و قعود را سریعتر انجام میدهند. بنابراین زودتر از امام به سجده میروند و انگشتنما میشوند. در حالی که آنان باید به مکبر توجه داشته باشند و هیچگاه زودتر از امام حرکت نکنند.
5.نماز با صدای بلند: با وجود اینکه در فقه شیعه تصریح شده است که مأمومین حتی در مواردی که باید حمد و سوره بخوانند و حکم اولیه آن قرائت با صدای بلند است (مثل نماز مغرب و عشاء) موظفند در نماز جماعت به صورت آهسته نماز بخوانند، اما متأسفانه مردم این حکم را رعایت نکرده و مثل امام جماعت، اذکار نماز را بلند ادا میکنند. بنابراین لازم است به این نکته دقت کنند و در مسجدالحرام، هنگام برگزاری نماز جماعت، تمام ذکرها را به آهستگی ادا کنند. انتهای پیام/
94/05/15 - 10:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]