تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):برترین ایمان آن است که معتقد باشی هر کجا هستی خداوند با توست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837229186




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پرواز با دو بال اصلاح‌طلب و اصولگرا سیاست کشور را به کجا می‌‌کشاند؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پرواز با دو بال اصلاح‌طلب و اصولگرا سیاست کشور را به کجا می‌‌کشاند؟
دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا به فرموده مقام معظم رهبری، دو بال کشور هستند که می‌توانند پيشرفت را برای ایران به ارمغان آورند.
به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ احزاب در هر کشوری با اصول و اساسی شکل گرفته‌اند، احزاب در ایران هم مثل بسیاری از کشورها از دو طیف گسترده تشکیل شده است که هر کدام به طور مجزا بخش وسیعی از جامعه را در بر می‌گیرند.


اصولگرایان و اصلاح‌طلبان، دو جریان اصلی فعالیت سیاسی در ایران را تشکیل می‌دهند که در ادامه با سابقه شکل‌گیری و تفکرات آنها بیشتر آشنا می‌شویم:



**مهم ترين مبانى فكرى گروههاى اصولگرا


توجه ويژه به ارزش‌ها و اصول اسلامى و انقلابى و محور قرار دادن آن در تصميم گيرى‌ها، عدالت محورى و رفع محروميت‌ها و تبعيض‌ها و توزيع عادلانه منابع كشور و پايه‌ريزى اقتصاد عدالت محور، خدمتگزارى بى‌منت و مهرورزى و در عرصه سياست خارجى، محور قرار دادن اصول و ارزشهاى انقلاب، تامين منافع ملى و كوتاه نيامدن در برابر زيادى خواهى‌هاى قدرتهاى بزرگ از مهم‌ترین مبانی مورد توجه گروههای اصولگراست.

از مهمترین احزاب اصولگرا در جریان سیاست امروز ایران، می‌توان به حزب مؤتلفه اسلامی، جامعهٔ روحانیت مبارز، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، جامعه اسلامی مهندسین و ... اشاره کرد.



*مهم‌ترين شاخصه‌هاى اصولگرايى از نگاه مقام معظم رهبری 


1- شاخصه اول عدالت‌خواهى و عدالت‌گسترى كه به زبان، ساده است اما در عمل، كار بسيار دشوارى است و مقدمات بسيارى لازم دارد. 


2- شاخصه دوم، فسادستيزى است. سلامت اعتقادى و اخلاقى مسئولان كشور به خصوص مسئولان عالى رتبه، در سطح دولت و معاونين و از اين قبيل بسيار مهم است و شاخصه ديگرى است كه از لحاظ اعتقادى و اخلاقى، اشخاص سالمى باشند. 


3- از ديگر شاخصه‌هاى مهم اصولگرايى، اعتزاز به اسلام است. ما بايد به اسلام، اعتزاز داشته باشيم. آن چه را كه اسلام به ما آموخته، اگر ما درست ياد گرفته باشيم و دچار كج فكرى، انحراف و غلط فهمى نشده باشيم، چيزى است كه بايد به آن افتخار كنيم. 


4- ساده زيستى و مردم گرايى، شاخصه ديگرى است كه بايد به آن توجه شود. 


5- يكى ديگر از اين شاخصه‌ها، تواضع و نغلتيدن در گرداب غرور است كه لازمه اصولگرايى به شمار مى‌رود. 


6- از ديگر شاخصه‌ها مى‌توان به اجتناب از اسراف و ريخت و پاش اشاره كرد. 


7- خِردگرايى و تدبير و حكمت در تصميم‌گيرى و عمل، از شاخصه‌هاى مهم و مورد احتياج است. 


8- مسئوليت پذيرى و پاسخگويى نيز از ديگر شاخصه هاست. يعنى پذيرش مسئوليت كارهايى كه بر عهده گرفته ايم. بايد احساس مسئوليت كرد. 


9- اهتمام به علم و پيشرفت علمى است. علم كه وسيله رشد ملى، بشرى، انسانى و اوج گرفتن در محيط عام بشريت است جزو چيزهاى لازم است و بايد به آن اهتمام شود. 


10-يكى ديگر از شاخصه‌هاى اصولگرايى كه جزو پايه‌هاى اصولگرايى به شمار مى‌رود، سعه صدر و تحمل مخالف است. 


11- اجتناب از هواهاى نفس چه هواى نفس شخصى و چه هواى نفس گروهى. 


12- شايسته سالارى، 


13- نظارت بر عملكرد زير مجموعه 


14- تلاش بى وقفه براى اين خدمات 


15- قانون گرايى 


16- شجاعت و قاطعيت در بيان و اعمال آن چه حق است، نيز از ديگر شاخصه هاى اصول گرايى به شمار مى رود. 



**مهمترين مبانى فكرى گروههاى اصلاحات 


مهمترين ديدگاه‌ها و مبانى فكرى گروههاى اصلاحات را مى توان محور قرار دادن اصلاح و تحول، قانون گرايى، شايسته سالارى، افزايش تطبيق پذيرى نظام يا خواست ها و اهداف و... برشمرد.

حزب کارگزاران سازندگی، حزب اعتماد ملی، مجمع روحانیون مبارز، حزب اسلامی کار و حزب مردم‌سالاری هم از مهمترین احزابی هستند که در کشورمان با خط مشی اصلاح طلبی فعالیت می کنند.



* مهم‌ترين شاخصه‌ها و الزامات اصلاحات از دیدگاه مقام معظم رهبرى


1- ارزش‌محورى و رعايت ارزشها و اصول اسلام و انقلاب: اگر كسانى بيايند با عدم اعتقاد به اساس ارزشها، دم از تحول بزنند، معلوم است كه تحول مورد نظر آنها، يعنى تحول نظام اسلامى به نظام غير اسلامى، تحول مورد نظر آنها يعنى حذف نام اسلام، حذف حقيقت اسلام... اين همان اصلاحات آمريكايى است.


2- تعريف دقيق اصلاحات: «اصلاحات بايد تعريف بشود بايد تعريف مشخصى از اصلاحات به وجود بيايد تا ترسيم آن چهره و وضعيتى كه ما در نهايت جاده اصلاحات مى‌خواهيم به آن برسيم، براى همه آسان بشود.» 


3- سامان‌مندى اصلاحات: «اصلاحات بايد از يك مركز مقتدر و خويشتندار هدايت بشود تا دچار بى رويگى نشود... بايد مركزى هوشيار، مقتدر و خويشتندار وجود داشته باشد كه نگذارد به آن حركتى كه مى خواهد انجام بگيرد، شتاب بيش از حد مفيد داده بشود. كار با ميزان و به طور صحيح انجام بگيرد.


4- قانونمندى: «ساختار قانون اساسى بايستى به طور كامل در اصلاحات حفظ بشود.» 


5- جامعيت: «اصلاحات بايد در همه مناطق مربوط به زندگى جامعه صورت بگيرد» 


6- تحمل و پرهيز از خشونت: «البته اختلاف به وجود مى آيد اما اين اختلاف مهم نيست. ممكن است آن كسانى كه به ارزشها بيشتر توجه دارند، به آن كسانى كه به تحول بيشتر توجه دارند، بتازند كه شما به ارزشها بى اعتنايى و بى احترامى مى كنيد. يا كسانى كه به تحول اهميت بيشترى مى دهند به كسانى كه به تحول كمتر توجه مى كنند، بگويند شما به پيشرفت و ترقى و به جلو رفتن اعتنايى نداريد... بايد همديگر را تحمل و قبول كنند... دعوا نبايد باشد» 




در اينجا مناسب است به ديدگاه مقام معظم رهبرى در باره اين صف‌بندي‌ها و شاخصه‌هاى اصول‌گرايى و اصلاح‌طلبى از ديدگاه ايشان بپردازيم كه مى‌تواند فصل خطاب و منشورى براى كليه جريانات سياسى باشد، بپردازیم. ايشان در مورد جناح‌هاى سياسى كشور و صف‌بندي‌هاى گروههاى سياسى فرمودند: «دو جناح براى كشور مثل دو بالند كه كشور با اين دو بال مى‌تواند پرواز كند دو جناح مقابل در مجموعه نظام مى‌توانند باشند و فعاليت كنند ولى شرطش اين است كه به قانون اساسى وفادار باشند اينها بر كار هم نظارت مى‌كنند، با هم رقابت سالم مى‌كنند. اين مسابقه، پيشرفت به وجود مى آورد و از بسته بودن تشكيلات گوناگون حكومتى جلوگيرى مى‌كند؛ اين چيز مغتنم و خوبى است.»


البته مقام معظم رهبرى اين صف‌بندى اصلاح‌طلب و اصولگرا را قبول نداشته و در اين باره فرمودند: «بنده دعواى اصلاح‌طلب و اصولگرا را هم قبول ندارم. من اين تقسيم‌بندى را غلط مى‌دانم نقطه مقابل اصولگرا، اصلاح‌طلب نيست، نقطه مقابل اصلاح‌طلب، اصولگرا نيست. نقطه مقابل اصولگرا آدم بى‌اصول و لاابالى است، آدمى كه به هيچ اصلى معتقد نيست، آدم هرهرى مذهب است... نقطه مقابل اصلاح‌طلبى، افساد است. بنده معتقد به اصولگراى اصلاح‌طلبم؛ اصول متين و متقنى كه از مبانى معرفتى اسلام برخاسته با اصلاح روش‌ها به صورت روز به روز و نو به نو...» 


با توجه به مطالب ارائه شده به نظر مى رسد تكليف ما روشن است لذا آنچه كه براى ما اهميت دارد، معيارها و اصول است نه افراد و مصاديق و يا احزاب چرا كه در آنها احتمال خطا و انحراف وجود دارد، بنابراين قطعا گروهها و يا احزابى كه متعهد به اصول و معيارهاى اسلامى باشند، مى توان به آنها اعتماد و با آنها همكارى كرد. 


انتهای پیام/








۱۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۲:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن