تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس روزه دارى را سير نمايد، خداوند از حوض (كوثر) من شربتى نصيب او خواهد كرد كه پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844417316




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شرمن:توافق ایران و آژانس، محرمانه است


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
شرمن:توافق ایران و آژانس، محرمانه است




وندی شرمن در سخنانی در کنگره آمریکا تاکید کرد تحریم ها مانع از هسته ای شدن ایران نمی شود.





 خبرگزاری صداسیما: وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا در جلسه استماع کمیته بانکداری کنگره درباره توافق هسته ای ایران شرکت کرد.

مهمترین بخش های سخنان شرمن به این شرح است:

- تحريم ها هيچگاه برنامه هسته اي ايران را متوقف نمي کند.

- وندی شرمن درباره پرسش سناتور کورکر مبنی بر اینکه چرا آژانس بین المللی انرژی اتمی اسناد مربوط به توافق با ایران در اختیار آنان قرار نمی دهد گفت: آژانس سازمانی مستقل است و تشخیص داده که اسنادش محرمانه بماند.

-  توافق هسته ای با ایران، توان آمریکا را برای مقابله با دیگر اقدام های مخرب این کشور در منطقه محدود نمی کند.

-  وندی شرمن با اشاره به اینکه اهداف تحریم ها محقق شده است از اعضای کنگره آمریکا خواست توافق را تصویب کنند و آن را توافقی خوب برای امنیت آمریکا ، اسرائیل و همه دنیا خواند.

مشروح سخنان وندی شرمن

وندي شرمن در کميته بانکداري، مسکن و امور شهري مجلس سناي آمريکا گفت "پيش‌نويس" توافق ايران و آژانس را ديده است.

شرمن گفت ایران برای حداقل ده سال با محدودیتهای شدید بر تاسیسات ، ظرفیت غنی سازی داخلی و تحقیق و توسعه خود روبرو خواهد شد. سایر موارد به مدت های 15 ، 20 و 25 سال ادامه می یابد.

ایران بر اساس پیمان منع گسترش سلاحهای هسته ای ( ان پی تی ) ، به طور دائم از پیگیری برای دستیابی به سلاح هسته ای منع می شود.
موارد راستی آزمایی پادمان های مرتبط با ان پی تی برای همیشه پابرجا خواهد بود و در نتیجه برجام با اجرای پروتکل الحاقی بهبود می یابد.

خلاصه کلام اینکه این توافق دقیقا همان چیزی که ما دو سال پیش مذاکرات رسمی را برای آن آغاز کردیم انجام می دهد.
به یاد داشته باشید که دو سال پیش زمانی که مذاکرات آغاز شد ما با ایرانی روبرو بودیم که به غنی سازی اورانیوم تا20 درصد در تاسیسات به طور مخفی ساخته شده و مدفون در زیر کوه می پرداخت .

ایران به سرعت در حال ذخیره سازی اورانیوم غنی شده بود و نوزده هزار دستگاه سانتریفیوژ نصب کرده بود.
ایران در حال ساخت راکتور آب سنگین بود که می توانست پلوتونیوم با درجه تسلیحاتی را با سرعت یک تا دو بمب هسته ای در سال تولید کند.

کارشناسان ، زمان به اصطلاح فرار هسته ای - وقفه مورد نیاز برای داشتن مواد شکافت پذیر یک بمب - ایران را دو تا سه ماه برآورد کرده بودند.
این واقعیتی است که ما در صورت رد این توافق به آن باز می گردیم بجز اینکه حمایت دیپلماتیکی که ما به طور پیوسته در سال های اخیر در حال ایجاد آن بودیم ناپدید می شود به این دلیل که بقیه جهان معتقد خواهد بود ما به توافقی دست پیدا کردیم که به شکلی معتبر این مسئله را حل می کند.

طرح توافق شده در وین تعداد سانتریفیوژها را کاهش می دهد ، جدول زمانی فرار هسته ای را افزایش می دهد و اطمینان حاصل می شود که این امکانات تنها می تواند برای مقاصد صلح آمیز استفاده شود و کل برنامه ایران نیز زیر میکروسکوپ قرار می گیرد.
اگر ایران به مسئولیت های خود عمل نکند ، ما می توانیم اطمینان داشته باشیم تحریم های شورای امنیت سازمان ملل دوباره اجراء می شود و هیچ کشوری نمی تواند این اتفاق را متوقف کند.

اگر ایران تلاش کند به طور کامل از توافق خارج شود ، جهانیان زمان بیشتری دارند - یکسال نسبت به دو ماه قبل از مذاکره - تا واکنش نشان دهند پیش از آنکه ایران احتمالا مواد لازم برای ساخت یک بمب را در اختیار داشته باشد.
در آن برهه ، تمام گزینه های بالقوه ای که ما امروز در اختیار داریم بر روی میز باقی می ماند.

ما همچنین قدرت اخلاقی و حمایت بین المللی ناشی از پیمودن تمام گزینه های صلح آمیز را در اختیار خواهیم داشت.
در مورد رفتار های دیگر ایران از جمله حمایت مداوم آن از تروریسم، فعالیت های بی ثبات کننده در منطقه، اقدامات و سخنان ضد اسرائیلی و یهودی ستیزانه و کارنامه حقوق بشر تاسف بار ایران ، آمریکا هیچ توهمی ندارد.

این مذاکرات هسته ای هرگز بر این انتظار استوار نبود که یک توافق رژیم ایران را متحول می کند یا باعث می شود تهران کمک به خشونت های فرقه ای و تروریسم در خاورمیانه را متوقف کند.

به همین دلیل است که ما روشن کرده ایم همچنان سطوح بی سابقه ای از همکاری امنیتی خود را با اسرائیل بهبود خواهیم داد.
همانطور که جان کری اوایل این هفته در قطر تایید کرد، ما با کشورهای حوزه خلیج فارس برای ایجاد ظرفیت دفاع آنها از خود و مقابله با نفوذ بدخواهانه ایران همکاری نزدیک خواهیم داشت. ما برای جلوگیری از دستیابی گروه های تروریستی - از جمله حماس و حزب الله - به سلاح همچنان اقداماتی صورت خواهیم داد.

ما تحریم های خود در خصوص حقوق بشر،تروریسم، سلاح های کشتار جمعی و موشک های بالستیک را حفظ و اجراء می کنیم.
ما همچنان بر آزادی شهروندان ایالات متحده که ناعادلانه در ایران بازداشت شده اند - سعید عابدینی ، امیرحکمتی و جیسون رضاییان - اصرار خواهیم کرد.
ما همچنین برای کسب اطلاعات در مورد محل نگهداری رابرت لوینسون اصرار خواهیم کرد تا او به کشورش باز گردد.
همه ما می دانیم که امروز خاورمیانه با فشاری شدید روبروست .

این فشارها ناشی از خشونت افراط گرایی، حکومت داری به چالش کشیده و رقابت فرقه ای و سیاسی است.
اما اگر به ایران اجازه داده شود به سلاح هسته ای دست پیدا کند ، همه این مشکلات حتی بدتر خواهد بود.
به همین دلیل طرحی که ما در وین به آن دست پیدا کردیم بسیار مهم است.
ما نمی توانیم یک ایران مسلح به سلاح هسته ای را بپذیریم.

در حال حاضر، برخی گفته اند که اگر ما فقط تحریمها را تشدید می کردیم می توانستیم ایران را وادار کنیم با برچیدن برنامه هسته ای خود موافقت کند. اما همانطور که همکارم آدام زوبین معاون وزیر خزانه داری آمریکا تایید می کند ، این یک رویاست.
تمام هدف تحریمها آوردن ایران به پای میز مذاکره و ایجاد انگیزه دقیقا برای توافق خوبی بود که ما توانستیم در وین به آن دست پیدا کنیم. بیش از 90 کشور بیانیه های عمومی در حمایت از توافق صادر کرده اند.

این فهرست شامل تمام کشورهایی است که در مذاکرات شرکت کردند و همچنین شش اقتصادی که به طور پیوسته خریدهای نفتی خود را برای پیشبرد تحریم های ما کاهش دادند.
این فهرست شامل کشورهایی است که واردات نفت خود از ایران را به طور کامل متوقف کردند و کشورهایی که می توانستند بطور بالقوه شرکای تجاری عمده ایران باشند اما از لحاظ اقتصادی ایثار کرده اند چرا که ما در رسیدن به یک راه حل دیپلماتیک مبتنی بر مذاکره حسن نیت نشان دادیم. هر یک از این کشورها در کنار ما ایستاده و انتخابهای دشواری برای حفظ تحریم های بین المللی اتخاذ کرده اند به طوری که ما توانستیم به توافقی مانند برجام دست پیدا کنیم.

ما اکنون که به اجرای برجام ادامه می دهیم ، به حمایت آنها نیاز داریم. مهم است به یاد داشته باشید که ایالات متحده سال های بسیاری تحریم های یک جانبه ضد ایران اجراء کرده است و در عین حال برنامه هسته ای ایران همچنان پیشرفت می کند.
راهبرد رئیس جمهور اوباما فشار برای تحریم های چندجانبه قوی تر بود در حالی که باب مذاکره باز بود. این تحریم ها ایران را مجبور کردند تاوان زیادی بپردازد اما تحریم ها به تنهایی برای وادار کردن ایران به تغییر مسیر کافی نبود.

این وضع مستلزم ابتکاری دیپلماتیک شامل پشتیبانی قوی همکاران بین المللی ما بود.
اگر ما از آنچه در وین توافق شد خارج شویم، ما از هر یک از محدودیت هایی که در موردش مذاکره کرده ایم خارج خواهیم شد و به ایران چراغ سبز نشان می دهیم سرعت غنی سازی اورانیوم خود را دو برابر کند ، با سرعت تمام به برنامه راکتور آب سنگین ادامه دهد ، به نصب سانتریفیوژهای جدید و کارآمد تر بپردازد و تمام این اقدامات را بدون اقدامات بی سابقه بازرسی و شفاف سازی که ما بدست آورده ایم انجام دهد. اگر ما از توافق خارج شویم ، شرکایمان همراه با ما از توافق خارج نمی شوند.

در عوض، آنها از تحریمهای چند جانبه خارج می شوند که خودشان به ما در برقراری آنها کمک کردند. ما برای ادامه تحریم ها تنها می مانیم و فشار اقتصادی محدودی که می توانیم وارد کنیم بعید است ایران را وادار به مذاکره یا دادن امتیازهای بیشتر کند.

در عوض ، شرکای ما برای پیشبرد برنامه هسته ای ایران تلاش می کنند که این وضع احتملا موجب درگیری نظامی می شود. ما بهترین فرصتی را که برای حل این موضوع از طریق شیوه های مسالمت آمیز در اختیار داریم هدر خواهیم داد.
اشتباه نکنید ما هرگز ایران مسلح به سلاح هسته ای را نمی پذیریم. در عین حال ، حقیقت این است که ایران تجربه فراوانی در خصوص فناوری چرخه سوخت هسته ای دارد.

ما نمی توانیم با بمباران این دانش را از بین ببریم. ما با تحریم نمی توانیم این دانش را از بین ببریم.به یاد داشته باشید تحریم ها رشد مستمر برنامه هسته ای ایران را متوقف نکردند تا آنجا که ایران به اندازه کافی اورانیوم با غنی شدگی پایین ذخیره کرده بود. اگر ایران این اورانیوم را به میزان بیشتری غنی سازی می کرد می توانست از آن برای تولید حدود ده بمب هسته ای استفاده کند. آمریکا همواره حق انجام هر اقدام لازمی را برای محافظت از امنیت خود و مانع شدن از دستیابی ایران به سلاح هسته ای را محفوظ می داند.

اما ما همچنین ترسی از پیگیری رویکرد دیپلماتیک نداشته ایم. ما با اتحاد جماهیر شوروی زمانی که آن کشور به نابودی ما متعهد بود مذاکره کردیم و آن توافق ها در نهایت ما را ایمن تر کردند. به همین شکل ، حقیقت این است که طرح وین نسبت به هر جایگزین واقع بینانه دیگری موجب بوجود آمدن ابزارهای قدرتمند تر ، جامع تر و پایدارتری برای محدود کردن برنامه هسته ای ایران می شود. کنگره در رسیدن ما به این نقطه نقشی مهم ایفاء کرد.

تحریم ها موجب مذاکراتی جدی و سازنده با ایران شدند و هدف ما را محقق کردند.
کنگره اکنون فرصتی دارد تا توافقی را تایید کند که کشور و متحدان ما را امن تر می کند توافقی که برنامه هسته ای ایران را تحت نظارت شدید نگه می دارد توافقی که اطمینان بوجود می آورد جامعه بین المللی در این درخواست از ایران متحد خواهد بود که فعالیت های هسته ای ایران باید کاملا صلح آمیز باشد. این توافقی خوب برای آمریکا و جهانیان خواهد بود و مستحق حمایت شماست. متشکرم

شرمن گفت ایران برای حداقل ده سال با محدودیتهای شدید بر تاسیسات ، ظرفیت غنی سازی داخلی و تحقیق و توسعه خود روبرو خواهد شد. سایر موارد به مدت های 15 ، 20 و 25 سال ادامه می یابد.

ایران بر اساس پیمان منع گسترش سلاحهای هسته ای ( ان پی تی ) ، به طور دائم از پیگیری برای دستیابی به سلاح هسته ای منع می شود.

موارد راستی آزمایی پادمان های مرتبط با ان پی تی برای همیشه پابرجا خواهد بود و در نتیجه برجام با اجرای پروتکل الحاقی بهبود می یابد.
خلاصه کلام اینکه این توافق دقیقا همان چیزی که ما دو سال پیش مذاکرات رسمی را برای آن آغاز کردیم انجام می دهد.
به یاد داشته باشید که دو سال پیش زمانی که مذاکرات آغاز شد ما با ایرانی روبرو بودیم که به غنی سازی اورانیوم تا20 درصد در تاسیسات به طور مخفی ساخته شده و مدفون در زیر کوه می پرداخت .

ایران به سرعت در حال ذخیره سازی اورانیوم غنی شده بود و نوزده هزار دستگاه سانتریفیوژ نصب کرده بود.
ایران در حال ساخت راکتور آب سنگین بود که می توانست پلوتونیوم با درجه تسلیحاتی را با سرعت یک تا دو بمب هسته ای در سال تولید کند.

کارشناسان ، زمان به اصطلاح فرار هسته ای - وقفه مورد نیاز برای داشتن مواد شکافت پذیر یک بمب - ایران را دو تا سه ماه برآورد کرده بودند.
این واقعیتی است که ما در صورت رد این توافق به آن باز می گردیم بجز اینکه حمایت دیپلماتیکی که ما به طور پیوسته در سال های اخیر در حال ایجاد آن بودیم ناپدید می شود به این دلیل که بقیه جهان معتقد خواهد بود ما به توافقی دست پیدا کردیم که به شکلی معتبر این مسئله را حل می کند.

طرح توافق شده در وین تعداد سانتریفیوژها را کاهش می دهد ، جدول زمانی فرار هسته ای را افزایش می دهد و اطمینان حاصل می شود که این امکانات تنها می تواند برای مقاصد صلح آمیز استفاده شود و کل برنامه ایران نیز زیر میکروسکوپ قرار می گیرد.
اگر ایران به مسئولیت های خود عمل نکند ، ما می توانیم اطمینان داشته باشیم تحریم های شورای امنیت سازمان ملل دوباره اجراء می شود و هیچ کشوری نمی تواند این اتفاق را متوقف کند.

اگر ایران تلاش کند به طور کامل از توافق خارج شود ، جهانیان زمان بیشتری دارند - یکسال نسبت به دو ماه قبل از مذاکره - تا واکنش نشان دهند پیش از آنکه ایران احتمالا مواد لازم برای ساخت یک بمب را در اختیار داشته باشد.
در آن برهه ، تمام گزینه های بالقوه ای که ما امروز در اختیار داریم بر روی میز باقی می ماند.

ما همچنین قدرت اخلاقی و حمایت بین المللی ناشی از پیمودن تمام گزینه های صلح آمیز را در اختیار خواهیم داشت.
در مورد رفتار های دیگر ایران از جمله حمایت مداوم آن از تروریسم، فعالیت های بی ثبات کننده در منطقه، اقدامات و سخنان ضد اسرائیلی و یهودی ستیزانه و کارنامه حقوق بشر تاسف بار ایران ، آمریکا هیچ توهمی ندارد.

این مذاکرات هسته ای هرگز بر این انتظار استوار نبود که یک توافق رژیم ایران را متحول می کند یا باعث می شود تهران کمک به خشونت های فرقه ای و تروریسم در خاورمیانه را متوقف کند.

به همین دلیل است که ما روشن کرده ایم همچنان سطوح بی سابقه ای از همکاری امنیتی خود را با اسرائیل بهبود خواهیم داد.
همانطور که جان کری اوایل این هفته در قطر تایید کرد، ما با کشورهای حوزه خلیج فارس برای ایجاد ظرفیت دفاع آنها از خود و مقابله با نفوذ بدخواهانه ایران همکاری نزدیک خواهیم داشت. ما برای جلوگیری از دستیابی گروه های تروریستی - از جمله حماس و حزب الله - به سلاح همچنان اقداماتی صورت خواهیم داد.

ما تحریم های خود در خصوص حقوق بشر،تروریسم، سلاح های کشتار جمعی و موشک های بالستیک را حفظ و اجراء می کنیم.
ما همچنان بر آزادی شهروندان ایالات متحده که ناعادلانه در ایران بازداشت شده اند - سعید عابدینی ، امیرحکمتی و جیسون رضاییان - اصرار خواهیم کرد.

ما همچنین برای کسب اطلاعات در مورد محل نگهداری رابرت لوینسون اصرار خواهیم کرد تا او به کشورش باز گردد.
همه ما می دانیم که امروز خاورمیانه با فشاری شدید روبروست .
این فشارها ناشی از خشونت افراط گرایی، حکومت داری به چالش کشیده و رقابت فرقه ای و سیاسی است.
اما اگر به ایران اجازه داده شود به سلاح هسته ای دست پیدا کند ، همه این مشکلات حتی بدتر خواهد بود.

به همین دلیل طرحی که ما در وین به آن دست پیدا کردیم بسیار مهم است.
ما نمی توانیم یک ایران مسلح به سلاح هسته ای را بپذیریم.

در حال حاضر، برخی گفته اند که اگر ما فقط تحریمها را تشدید می کردیم می توانستیم ایران را وادار کنیم با برچیدن برنامه هسته ای خود موافقت کند. اما همانطور که همکارم آدام زوبین معاون وزیر خزانه داری آمریکا تایید می کند ، این یک رویاست.
تمام هدف تحریمها آوردن ایران به پای میز مذاکره و ایجاد انگیزه دقیقا برای توافق خوبی بود که ما توانستیم در وین به آن دست پیدا کنیم. بیش از 90 کشور بیانیه های عمومی در حمایت از توافق صادر کرده اند.

این فهرست شامل تمام کشورهایی است که در مذاکرات شرکت کردند و همچنین شش اقتصادی که به طور پیوسته خریدهای نفتی خود را برای پیشبرد تحریم های ما کاهش دادند.

این فهرست شامل کشورهایی است که واردات نفت خود از ایران را به طور کامل متوقف کردند و کشورهایی که می توانستند بطور بالقوه شرکای تجاری عمده ایران باشند اما از لحاظ اقتصادی ایثار کرده اند چرا که ما در رسیدن به یک راه حل دیپلماتیک مبتنی بر مذاکره حسن نیت نشان دادیم. هر یک از این کشورها در کنار ما ایستاده و انتخابهای دشواری برای حفظ تحریم های بین المللی اتخاذ کرده اند به طوری که ما توانستیم به توافقی مانند برجام دست پیدا کنیم.

ما اکنون که به اجرای برجام ادامه می دهیم ، به حمایت آنها نیاز داریم. مهم است به یاد داشته باشید که ایالات متحده سال های بسیاری تحریم های یک جانبه ضد ایران اجراء کرده است و در عین حال برنامه هسته ای ایران همچنان پیشرفت می کند.
راهبرد رئیس جمهور اوباما فشار برای تحریم های چندجانبه قوی تر بود در حالی که باب مذاکره باز بود. این تحریم ها ایران را مجبور کردند تاوان زیادی بپردازد اما تحریم ها به تنهایی برای وادار کردن ایران به تغییر مسیر کافی نبود.
این وضع مستلزم ابتکاری دیپلماتیک شامل پشتیبانی قوی همکاران بین المللی ما بود.

اگر ما از آنچه در وین توافق شد خارج شویم، ما از هر یک از محدودیت هایی که در موردش مذاکره کرده ایم خارج خواهیم شد و به ایران چراغ سبز نشان می دهیم سرعت غنی سازی اورانیوم خود را دو برابر کند ، با سرعت تمام به برنامه راکتور آب سنگین ادامه دهد ، به نصب سانتریفیوژهای جدید و کارآمد تر بپردازد و تمام این اقدامات را بدون اقدامات بی سابقه بازرسی و شفاف سازی که ما بدست آورده ایم انجام دهد. اگر ما از توافق خارج شویم ، شرکایمان همراه با ما از توافق خارج نمی شوند.

در عوض، آنها از تحریمهای چند جانبه خارج می شوند که خودشان به ما در برقراری آنها کمک کردند. ما برای ادامه تحریم ها تنها می مانیم و فشار اقتصادی محدودی که می توانیم وارد کنیم بعید است ایران را وادار به مذاکره یا دادن امتیازهای بیشتر کند.
در عوض ، شرکای ما برای پیشبرد برنامه هسته ای ایران تلاش می کنند که این وضع احتملا موجب درگیری نظامی می شود. ما بهترین فرصتی را که برای حل این موضوع از طریق شیوه های مسالمت آمیز در اختیار داریم هدر خواهیم داد.

اشتباه نکنید ما هرگز ایران مسلح به سلاح هسته ای را نمی پذیریم. در عین حال ، حقیقت این است که ایران تجربه فراوانی در خصوص فناوری چرخه سوخت هسته ای دارد.

ما نمی توانیم با بمباران این دانش را از بین ببریم. ما با تحریم نمی توانیم این دانش را از بین ببریم.به یاد داشته باشید تحریم ها رشد مستمر برنامه هسته ای ایران را متوقف نکردند تا آنجا که ایران به اندازه کافی اورانیوم با غنی شدگی پایین ذخیره کرده بود. اگر ایران این اورانیوم را به میزان بیشتری غنی سازی می کرد می توانست از آن برای تولید حدود ده بمب هسته ای استفاده کند. آمریکا همواره حق انجام هر اقدام لازمی را برای محافظت از امنیت خود و مانع شدن از دستیابی ایران به سلاح هسته ای را محفوظ می داند.

اما ما همچنین ترسی از پیگیری رویکرد دیپلماتیک نداشته ایم. ما با اتحاد جماهیر شوروی زمانی که آن کشور به نابودی ما متعهد بود مذاکره کردیم و آن توافق ها در نهایت ما را ایمن تر کردند. به همین شکل ، حقیقت این است که طرح وین نسبت به هر جایگزین واقع بینانه دیگری موجب بوجود آمدن ابزارهای قدرتمند تر ، جامع تر و پایدارتری برای محدود کردن برنامه هسته ای ایران می شود. کنگره در رسیدن ما به این نقطه نقشی مهم ایفاء کرد.

تحریم ها موجب مذاکراتی جدی و سازنده با ایران شدند و هدف ما را محقق کردند.
کنگره اکنون فرصتی دارد تا توافقی را تایید کند که کشور و متحدان ما را امن تر می کند توافقی که برنامه هسته ای ایران را تحت نظارت شدید نگه می دارد توافقی که اطمینان بوجود می آورد جامعه بین المللی در این درخواست از ایران متحد خواهد بود که فعالیت های هسته ای ایران باید کاملا صلح آمیز باشد. این توافقی خوب برای آمریکا و جهانیان خواهد بود و مستحق حمایت شماست.

 شرمن در ادامه اظهارات خود در کمیته سنا گفت آمریکا به همراه شرکای ما در گروه پنج به اضافه یک ( آمریکا ، روسیه ، فرانسه ، چین ، انگلیس و آلمان ) و اتحادیه اروپا 14 ژوئیه به موافقتنامه ای تاریخی دست یافت ، که در صورت اجرای کامل آن ، به گونه ای صلح آمیز و قابل تایید از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری خواهد کرد. این موافقتنامه نتیجه حدود 20 ماه مذاکرات فشرده بین ایران و گروه پنج به اضافه یک از زمان برنامه اقدام مشترک نوامبر 2013 دو طرف است.

از همان روزی که این مذاکرات آغاز شد ، ما در این خصوص کاملا شفاف بوده ایم که هیچ چیزی جز یک موافقتنامه خوب را نخواهیم پذیرفت. یک موافقتنامه خوب عملا هر چهار راه دستیابی به ماده شکافت پذیر کافی را برای ساخت یک سلاح هسته ای مسدود خواهد کرد. این چهار راه شامل دو راه از طریق غنی سازی اورانیوم در نطنز و فردو ، راه پلوتونیوم در رئاکتور آب سنگین اراک و همچنین هرگونه راه مخفیانه احتمالی است. این معیار ما بود و برنامه جامع اقدام مشترک این معیار را محقق می کند. هدف مسدود شدن راه غنی سازی اورانیوم از طریق کاهش قابل توجه تعداد سانتریفوژها برای غنی سازی اورانیوم در مرکز نطنز ، پایان یافتن غنی سازی در مرکز زیرزمینی فردو و کاهش ذخایر اورانیوم غنی شده ایران محقق می شود.

ایران می بایست دو سوم از سانتریفوژهای نصب شده خود را برای مدت 10 سال کنار بگذارد ، ذخایر اورانیوم غنی شده خود را برای مدت 15 سال تا 98 درصد کاهش دهد و به 300 کیلوگرم برساند و همچنین برای مدت 15 سال غنی سازی اورانیوم خود را به سطح سه ممیز 67 صدم درصد محدود کند.

این ترکیب تضمین خواهد کرد زمان فرار هسته ای ایران برای مدت دست‌‌کم 10 سال ، یک سال یا بیشتر باقی بماند. زمان فرار هسته ای به زمان مورد نیاز برای دستیابی به ماده شکافت پذیر کافی برای ساخت یک سلاح گفته می شود.

راه پلوتونیوم نیز از طریق بازطراحی رئاکتور آب سنگین اراک مسدود خواهد شد. با بازطراحی رئاکتور اراک این رئاکتور دیگر قادر به تولید پلوتونیوم تسلیحاتی نخواهد بود و پلوتونیوم تولید شده در آن بسیار کمتر از طراحی اولیه خواهد بود. این یک تبدیل موقتی نیست که در صورت تصمیم ایران به فرار و دستیابی به پلوتونیوم کافی برای یک سلاح ، به راحتی تغییر شکل یابد. علاوه بر این سوخت مصرف شده در این رئاکتور برای دوره عمر این رئاکتور به خارج از ایران منتقل خواهد شد. و ایران متعهد به استفاده از رئاکتورهای آب سبک در آینده شده است.

راه مخفیانه نیز به روش های مختلف مسدود می شود زیرا ایران برای تولید مخفیانه ماده شکافت پذیر کافی برای یک سلاح به تاسیسات متعددی نیاز خواهد داشت. پادمان های معمولی آژانس بین المللی انرژی اتمی همه زنجیره تامین اورانیوم را از معادن و کارخانه ها گرفته تا روند تبدیل و غنی سازی شامل خواهد شد تا اطمینان حاصل شود این ماده به یک مرکز مخفی منتقل نخواهد شد. یک کانال تهیه خاص ایجاد خواهد شد تا بر تهیه فناوری های هسته ای حساس مورد نیاز برای برنامه هسته ای ایران نظارت شود و آمریکا از توانایی تایید یا مخالفت با هرگونه تجهیزات برخوردار است. هرگونه تولید سانتریفوژ پیوسته زیر نظر خواهد بود و آژانس بین المللی انرژی اتمی قادر خواهد بود سانتریفوژها را از زمان تولید زیر نظر داشته باشد تا مطمئن شود که آنها به یک مرکز غنی سازی مخفی منحرف نخواهد شد. این نظارت های آژانس بین المللی انرژی اتمی برای مدت 20 تا 25 سال ادامه خواهد داشت.

اگر ما شک کنیم که ایران درگیر فعالیت هایی مغایر با برنامه جامع اقدام مشترک در هرگونه مکان اعلام نشده در این کشور است ، آژانس بین المللی انرژی اتمی می تواند درخواست دسترسی به آن مکان را ارائه کند و اگر ما و شرکای اروپایی ما توافق کنند که این دسترسی ضروری است ، ایران باید امکان چنین دسترسی را برای آژانس فراهم کند. کل این روند نمی تواند بیش از 24 روز طول بکشد.

براساس موافقتنامه به دست آمده با ایران این کشور ملزم است هرگونه درخواست مورد اختلاف آژانس بین المللی انرژی اتمی را برای بازرسی از مراکز هسته ای مشکوک ظرف مدت 14 روز حل کند. اگر این اختلاف حل نشد ، این درخواست به کمیسیونی مشترک از نمایندگان گروه پنج به اضافه یک ارسال می شود و کمیسیون مورد نظر نیز یک هفته فرصت دارد به این مسئله رسیدگی کند. ایران ملزم خواهد بود ظرف مدت سه روز درخواست های این کمیسیون مشترک را اجرا کند که در این صورت روند بازرسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از مراکز هسته ای مشکوک ایران 24 روز زمان نیاز خواهد داشت.

شما اغلب از ما شنیده اید که می گوییم این موافقتنامه بر پایه راستی آزمایی استوار است و نه اعتماد. اجازه بدهید بگویم که ما درمورد یک روند راستی آزمایی عادی حرف نمی زنیم که در مورد همه کشورهای عضو پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای ( ان پی تی ) که از تسلیحات هسته ای برخوردار نیستند به کار می رود. ما از شروطی سخن به میان می آوریم که فراتر از آن است. همانطور که گفته شده است بازرسان بین المللی از نظارت مداوم و بی سابقه بر تاسیسات هسته ای اعلام شده ایران برخوردار خواهند بود که اجازه نظارت بر کل زنجیره تامین هسته ای از تولید اورانیوم و تولید سانتریفوژ گرفته تا روند تبدیل و غنی سازی را فراهم می سازد. آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین به مکان های اعلام نشده در صورتی که نگران فعالیت هایی مغایر با برنامه جامع اقدام مشترک در آنها باشد ، دسترسی خواهد داشت. آژانس اجازه خواهد داشت از فناوری های پیشرفته برای نظارت بر فعالیت های هسته ای ایران استفاده کند.







تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن