تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816620639




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح جمع‌آوري و ذخيره‌سازي گاز دي‌اکسيد کربن (CCS)


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۲۲ب.ظ)
طرح جمع‌آوري و ذخيره‌سازي گاز دي‌اکسيد کربن (CCS) موج - پژوهشگاه صنعت نفت، طرح «جمع‌آوري و ذخيره‌سازي گاز دي‌اکسيد کربن (CCS)» را همسو با برنامه ششم توسعه شرکت ملي نفت ايران با هدف ازدياد برداشت در صنعت نفت امکان‌سنجي مي‌کند.
به گزارش خبرگزاري موج، اين طرح با توجه به پيگيري موضوع «کاهش انتشار گازهاي گلخانه‌اي از جمله جمع‌آوري، انتقال و ذخيره‌سازي دي‌اکسيدکربن» در برنامه ششم توسعه شرکت ملي نفت با حمايت مديريت برنامه‌ريزي تلفيقي اين شرکت دنبال مي‌شود.
بر اين اساس مقرر شد، پژوهشگاه صنعت نفت پيشنهاد پروژه فاز صفر طرح مبني بر امکان‌سنجي اجراي طرح CCS را با هدف ازدياد برداشت در صنعت نفت را تهيه کند و با مشخص شدن نتايج پروژه فاز صفر، اقدام‌هاي لازم براي عملياتي کردن اجراي طرح صورت پذيرد.
با وجود حجم بالاي توليد گازهاي اسيدي و در نتيجه پتانسيل بالاي کاهش نشر اين گازها در صنايع نفتي، مي‌توان با ايفاي نقش راهبردي در اين حوزه، فرصتي مناسب براي کشور ايجاد کرد تا با استفاده از فناوري مرتبط با مديريت کربن، به‌ويژه جمع‌آوري، انتقال و تزريق به مخازن نفتي (CCS)، با افزايش توليد نفت توان رقابتي کشور را در بين کشورهاي صادرکننده نفت افزايش داد و سود اقتصادي بالايي را تضمين کرد.
منابع عمده انتشار گاز دي‌اکسيدکربن، دودکش نيروگاه‌ها و پالايشگاه‌هاي نفت و گاز (بزرگ‌ترين منابع انتشار) و همچنين واحدهاي فراورش گاز (مخازن نفت و گاز ترش) هستند.
جداسازي گاز دي‌اکسيدکربن هزينه کمي دارد و مي‌توان به جاي رها کردن در اتمسفر آن را در سازندها و ساختارهاي مناسب تحت‌الارضي مانند چاه‌هاي نفت و گاز تزريق کرد.
دستيابي ايران به فناوري‌هاي جمع‌آوري، انتقال و تزريق گاز دي‌اکسيدکربن هم سبب افزايش توانمندي فناورانه نيروهاي داخلي کشور مي‌شود و هم يک امتياز بين‌المللي براي ايران است.
نتيجه اين طرح دستيابي به فناوري‌هاي کاهش انتشار و همچنين فراهم‌سازي زمينه‌هاي اجراي موفق جمع‌آوري و تزريق گازهاي اسيدي مانند دي‌اکسيدکربن در مخازن نفتي است.
اهداف بومي‌سازي در اين طرح شامل دستيابي به فناوري‌هاي جداسازي گاز دي‌اکسيدکربن از جريانات گازي به همراه ايجاد توان داخلي در طراحي و اجراي همه قسمت‌هاي اين پروژه، اعم از بالادست و پايين دست است.
در حال حاضر اجراي پروژه‌هاي CCS در جهان در اختيار شرکت‌هاي بزرگ است و اميد است با اجراي موفق اين پروژه‌ها، که از نظر حجم و هزينه جزء پروژه‌هاي عظيم در حوزه صنايع نفت و گاز هستند، کشور در دستيابي به فناوري‌هاي مرتبط و دانش‌هاي موردنظر موفق شود و تا حد امکان با استفاده از توان مجموعه‌هاي داخل کشور صرفه‌جويي ارزي رخ دهد.
بر اساس اين گزارش، از دستاوردهاي اجراي موفق اين طرح، همسو با تجاري‌سازي مي‌توان به ارائه دانش فني فرآيند جداسازي گاز دي‌اکسيدکربن از جريانات گازي، ايجاد و بالا بردن توان طراحي و اجرا در سه بخش جداسازي، انتقال و تزريق، ايجاد زيرساخت‌هاي لازم در ساخت تجهيزات خاص فرآيند با طراحي داخل کشور، افزايش بازيافت نفت با استفاده از گاز دي‌اکسيدکربن و صرفه‌جويي و استفاده از گاز متان براي مصارف ديگر (جايگزين تزريق) اشاره کرد.
با توجه به هزينه بسيار زياد فراورش گاز طبيعي و استفاده از اين گاز براي تزريق به مخازن نفتي، مي‌توان گاز دي‌اکسيدکربن را براي اين منظور به کاربرد و براي گاز طبيعي به منظور مصارف ديگر مانند؛ صادرات برنامه‌ريزي کرد. همچنين با توجه به سطوح بالاي فناوري در فرايندهاي CCS، افزايش ضريب بازيافت نفت از مخازن کشور متصور است و در توليد صيانتي نقشي بسزا دارد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن