تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز قلعه و دژ محکمی است که نمازگزار را از حملات شیطان نگاه می دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869114623




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماجرای ثبت مالکیت شهاب سنگ! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ماجرای ثبت مالکیت شهاب سنگ!
مدیرکل مالکیت صنعتی سازمان ثبت اسناد کشور، گفت: کشف شهاب سنگ در سازمان ثبت اسناد، ثبت نمی شود.
کد خبر: ۵۲۲۳۴۴
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۸ - 05 August 2015


مدیرکل مالکیت صنعتی سازمان ثبت اسناد کشور، گفت: کشف شهاب سنگ در سازمان ثبت اسناد، ثبت نمی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در هفته گذشته خبر برخورد یک شیء نورانی به زمین در نزدیکی استان قزوین و البرز دست به دست در فضای مجازی منتشر شد. ابتدا این خبر تکذیب و بعد مورد تایید قرار گرفت. برخی سقوط شی پرنده و برخی هم سقوط شهاب سنگ و برخی هم ماهیت آن را بشقاب پرنده عنوان کردند! اما در نهایت استاندار البرز و فرماندار آوج سقوط شهاب سنگ را تایید و سازمان مدیریت بحران کشور و سازمان امداد و نجات کشور آن را تکذیب کردند. نکته قابل تامل این است که فیلم منتشر شده از مصاحبه باشگاه خبرنگاران با اهالی یک روستا و به تصویر کشیدن سنگ آسمانی نشان داد که سقوط شهاب سنگ صحت داشته اما هنوز رسما تایید نشده است.

با این حال اگر هم شهاب سنگی به زمین برخورد کرده باشد قطعا دارای ارزش زیادی هم از نظر علمی و هم مالی برای مالک آن است. اما واقعا مالک این شهاب سنگ کیست؟ آیا شهاب سنگ اموال تاریخی و فرهنگی محسوب می شود؟ آیا قانونی در این خصوص داریم؟ بر اساس قانون افرادی که در جریان حفاری‌های تصادفی اشیا تاریخی کشف می‌کنند باید این آثار را به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تحویل داده و در قبال آن مبلغی را با عنوان «حق الکشف» دریافت کنند. این در حالی است که در قانون مجازات اسلامی آمده است: «هر کس اموال تاریخی ـ فرهنگی را حسب تصادف به دست آورد و طبق مقررات سازمان میراث فرهنگی کشور نسبت به تحویل آن اقدام ننماید به ضبط اموال مکشوفه محکوم می‌گردد‌».

در مورد مالکان شهاب سنگ ابتدا با آقای تلکلو مدیرکل حقوقی میراث فرهنگی استان تهران گفتگو کردیم که در پاسخ به خبرنگار مهر، گفت: بر اساس قانون اگر شی کشف شده مرتبط با تاریخ و نیاکان و دارای ارزش فرهنگی باشد مالکیت آن با میراث فرهنگی است اما در قانون شهاب سنگ نداریم. شاید این موضوع به نهادهای نجوم و هوافضا یا همان ژئوفیزیک و حتی وزارت علوم مرتبط شود. اما در هرحال به دلیل اهمیت موضوع دولت باید مالک آن باشد.

محمد حسن کیانی مدیر کل مالکیت صنعتی سازمان ثبت هم در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به اینکه پیش از این کشفیات ،مانند همین اجرام آسمانی که به زمین برخورد می کند، در سازمان ثبت اسناد ثبت می شد، گفت: بر اساس قانون ثبت اختراعات مصوب سال ۱۳۸۶ در چند مورد ثبت مالکیت فکری انجام نمی شود.

الف) کشفیات، نظریه‌های علمی، روش های ریاضی و آثار هنری.

ب) طرح ها و قواعد یا روش های انجام کار تجاری و سایر فعالیت های ذهنی و اجتماعی.

ج) روش های تشخیص و معالجه بیماری های انسان یا حیوان.

وی افزود: شهاب سنگ و کشف آن چون جزو مالکیت فکری نیست پس نمی توان آن را ثبت کرد. فکر کنم مرکز ژئوفیزیک یا سازمان صنعت، معدن و تجارت ساز و کاری برای آن داشته باشند و باید از آنها سئوال کنید.

به گزارش مهر، تماس با مسئولانی که شاید مرتبط با این موضوع باشند بی نتیجه ماند اما این سئوال همچنان باقی است که مالکیت شهاب سنگی که در خانه ، زمین یا خودروی فرد کشف شود با کیست؟ حق الکشف آن چقدر است و اگر شهاب سنگ موجب خسارت شود چه نهادی باید تامین خسارت کند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن