واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۳۴ب.ظ)
رقابت تنگاتنگ چين با آمريکا در حوزه فناوري نظامي مدرن موج - پنتاگون در گزارش سالانه خود اعلام کرد سرعت نوسازي ارتش چين پتانسيل اين را دارد که برتري فناوري نظامي آمريکا را تحت تاثير خود قرار دهد.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، پنتاگون در گزارش خود عنوان کرده است که چين سرعت بسيار زيادي در قابليت هاي موشکي دارد. در اين حوزه چين توانسته است موشک DF-21 با برد متوسط و توانايي حمل کلاهک را آزمايش کند. اين موشک در حمله به ناوهاي هواپيمابر استفاده مي شود.
اين کشور همچنين در حوزه توانايي براي شکست و مقابله با قدرت ثالثي از جمله آمريکا در طول بحران و يا جنگ، سرمايه گذاري ميکند. از اين رو دستيابي به سلاح هاي ضد ماهوارهاي، عمليات سايبري و تکنولوژي جنگ هاي الکترونيکي در دستور کار پکن قرار دارد.
در اين گزارش آمده است که اگرچه رهبران چين در سال 2014 اعلام کردند به دنبال اجتناب از رويارويي مستقيم با آمريکا به منظور تمرکز بر رشد و توسعه داخلي هستند، اما پکن متمايل به درگير شدن در سطح بالايي از تنش هاي منطقه اي است؛ تنشهايي که شامل ادعاهاي ارضي اين کشور در درياي شرقي و جنوبي چين ميشود.
علاوه بر اين، گزارش ارائه شده پنتاگون شامل موضوعات ويژه در رابطه با تلاش چين براي دستيابي مجدد به پنج پايگاه خود در جزاير اسپراتلي در درياي جنوبي چين است که منجر به ايجاد اختلاف اين کشور با همسايگانش شده است.
هدف نهايي در پروژه هاي توسعه چين نامشخص است و دولت چين اعلام کرده که اين پروژه ها به طور عمده براي بهبود شرايط زندگي در اين جزاير است.
بر اين اساس، تحليلگران بيان ميکنند چين در تلاش براي تغيير حقايق بر روي زمين در مخالفت با ژاپن است. پکن اين هدف را با بهبود زيرساخت هاي دفاعي خود در درياي جنوبي چين انجام ميدهد.
يافته هاي اين گزارش ممکن است توسط پنتاگون براي درخواست بودجه نظامي از کنگره مورد استفاده قرار گيرد.
ضمن آنکه خبرها حاکي از رشد 9.5 درصدي بودجه نظامي چين از سال 2005 تا 2014 است.
بر اين اساس گزارش پنتاگون اشاره دارد که طرح نوسازي نظامي چين شامل قابليت هايي در حوزه هوا - فضا، نيروي دريايي، حوزه اطلاعات و الکترومغناطيسم قابل توجه است. چنانکه تا ده سال قبل، چند صد موشک کوتاه برد بالستيک چين، تايوان را نشانه رفته بود اما امروز با ساير توانايي هاي نظامي، اين کشور ميتواند اهدافي در داخل و يا خارج اين جزيره از جمله پايگاه هاي نظامي آمريکا در اوکيناوا يا گوام را مورد حمله قرار دهد.
از اين رو، پنتاگون، توانايي موشک هاي بالستيک، کروز و جنگ سايبري را خطري براي سراسر منطقه شرق آسيا محسوب ميکند.
پايگاه هاي آمريکا در ژاپن در واکنش به افزايش تعداد موشک هاي بالستيک ميان برد و کروز چين راه اندازي شد. با اين حال، گزارش پنتاگون بيان ميکند که پايگاه هاي نظامي آمريکا در گوام ميتواند توسط موشک هاي کروز مورد حمله قرار گيرد.
وزارت دفاع ايالات متحده همچنين تاکيد کرد طي ده سال آينده، چين ممکن است به نوع جديدي از موشک زيردريايي «Type 095» دست يابد.
نيروي هوايي چين نيز به عنوان تنها کشوري بعد از آمريکا است که دو برنامه همزمان جنگنده هاي رادار گريز را دنبال ميکند. آزماش جت j-20 و j-31 نمونه هايي از اين موضوع هستند. پنتاگون در اين راستا افزود مشخص نيست که آيا جنگنده j-31 که در دهمين نمايشگاه صنايع نظامي چين رونمايي شد، کاربرد داخلي دارد يا به عنوان يک هواپيماي صادراتي در بازار اسلحه با F-35 آمريکا وارد رقابت ميشود.
در متن ارائه شده وزارت دفاع ايالات متحده به اين نکته اشاره شده است که پيشرفت صنعت حمل و نقل هوايي و هوا - فضاي چين با توجه به افزايش دسترسي اين کشور به فن آوري هاي کشورهاي توسعه يافته، نگران کننده است.
به نظر ميرسد هدف پنتاگون از ارائه چنين گزارشي، علاوه بر تلاش براي دريافت بودجه نظامي بالاتر از کنگره، مشروعيت بخشي به حضور نظامي قوي تر خود در شرق آسيا است. ضمن آنکه اين گزارش رهبران کشورهاي شرق دور را بيش از پيش مجاب خواهد کرد روابط خود را با آمريکا و صنايع تسليحاتي اين کشور توسعه دهند.
از اين رو، متن مذکور، راهي براي افزايش صادرات تجهيزات نظامي و حفظ برتري آمريکا در حوزه سلاح است.
*حسيني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]