واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۲۹ق.ظ)
قرابت فرهنگي و مذهبي، دليل گسترش همکاريهاي علمي با عراق موج - معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در ديدار با هياتي از کشور عراق عنوان کرد: قرابت فرهنگي، مذهبي، اعتقادي و جغرافيايي دليل محکمي براي گسترش همکاريهاي علمي مشترک با عراق است.
به گزارش خبرگزاري خبرگزاري موج، باقر لاريجاني در ديدار با هيات پزشکان عراقي به تاريخچه آموزش پزشکي در ايران اشاره کرد و افزود: تأسيس دانشکده پزشکي در مدرسه دارالفنون در سال هزار و 313 و تفکيک وزارت خانههاي علوم و بهداشت در سال 1364 سبب شد تا وزارت بهداشت توجه بيشتري به مبحث آموزش رشتههاي علوم پزشکي معطوف دارد.
معاون آموزشي وزارت بهداشت با مروري بر وضعيت کنوني آموزش پزشکي در ايران اظهار کرد: تعداد 50 دانشگاه علوم پزشکي در سطح کشور با 16 هزار و 952 عضو هيات علمي و 190 هزار دانشجوي رشتههاي علوم پزشکي مشغول به فعاليت هستند.
وي افزود: همچنين نسبت دانشجويان تحصيلات تکميلي به کل دانشجويان از سال تحصيلي 1388 تا 1392 با رشد قابل توجهي همراه بوده است.
لاريجاني از روند افزايشي تعداد رشتههاي مصوب در مقطع دکتراي تخصصي از سال 1373 تا 1392 در دانشگاههاي علوم پزشکي سخن گفت و اعلام کرد: به ازاي هر 10 هزار نفر جمعيت، 10 پزشک، 15 پرستار، 2 دندانپزشک و 2 داروساز تربيت شدهاند.
وي به سياستهاي کلي نظام سلامت ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري اشاره کرد و گفت: 4 مورد از 14 سياست کلي حدود 30% به طور مستقيم ناظر به حوزه آموزش علوم پزشکي و 3 مورد از سياستهاي کلي نيز ناظر به مقوله آموزش عمومي و ارتقاي سواد سلامت در جامعه است، در اين ميان ادغام آموزش پزشکي در نظام ارائه خدمات نيز مورد تأکيد قرار گرفته است که به طور خاص در دستور کار معاونت آموزشي وزارت بهداشت قرار دارد.
وي در ادامه سخنان خود به مروري بر مهمترين اقدامات و دستاوردهاي کشور در عرصه آموزش پزشکي پرداخت و افزود: تجربه ادغام آموزش علوم پزشکي در نظام ارائه خدمات، تدوين نقشهٔ جامع علمي کشور که مجموعه اي جامع، هماهنگ و پويا از مباني، اهداف، سياستها و راهبردها، ساختارها و الزامات تحول راهبردي علم و فناوري مبتني بر ارزشهاي اسلامي و آينده نگر است، نقشه تحول نظام سلامت جمهوري اسلامي ايران که مجموعهاي از سياستها و الزامات برنامهريزي تحول راهبردي نظام سلامت است، اعتباربخشي و بازنگري برنامههاي درسي در آموزش پزشکي، استقرار مراکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکي، از جمله اين اقدامات در دهههاي اخير است.
نقشه جغرافيايي علوم پزشکي در ايران، کسب رتبه 17 توليدات علم در جهان و رتبه اول در خاورميانه در پايگاه اطلاعاتي اسکوپوس، روند افزايشي تعداد فوق تخصصين، اعضاي هيات علمي، و فارغ التحصيلان رشته پزشکي در سالهاي اخير از ديگر مواردي بود که لاريجاني در سخنان خود به آنها اشاره کرد.
لاريجاني در پايان خاطر نشان کرد: به دلايل مختلفي براي همکاري با عراق اعلام آمادگي ميکنيم چرا که عراق از نظر فرهنگي، مذهبي، اعتقادي و جغرافيايي بسيار به ايران نزديک است و به همين منظور ميتوانيم دانشجويان عراقي را که قصد ادامه تحصيل در ايران دارند، حمايت کنيم.
در اين راستا، لاريجاني از تيم مدير کل امور بين الملل وزارت بهداشت خواست تا با ارائه يک بسته مناسب، طراحي برنامه عملياتي جهت همکاريهاي آموزشي به هيات عراقي کمک کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]