پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849128022
سفر ظریف به منطقه؛ گام اول در نهایی ساختن خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
سفر ظریف به منطقه؛ گام اول در نهایی ساختن خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای وبلاگ > احمدزاده، داود - دیپلماسی موفق دولت یازدهم در پیگیری حل و فصل مذاکرات هسته ای و حصول توافق وین با گروه 1+5 افق های تازه ای را تامین امنیت پایدار در منطقه گشوده؛ در این مسیر، سفر وزیر امور خارجه ایران (دکتر ظریف) به برخی از کشورهای منطقه و تبیین مواضع کشورمان در مشارکت سازنده برای پی ریزی امنیت مشاع و نیز تلاش انسجام یافته در مبارزه با تروریسیم و افراط گرایی نشانه هایی از تبلور سیاست خارجی دولت روحانی با تمرکز بر اهداف صلح سازی وتهدید زدایی صورت می گیرد.
اهداف این سفر و مواضع اصولی که از طریق وزیر امور خارجه در چندین رسانه عربی انعکاس یافت را در دو گزینه اصلی می توان خلاصه کرد: 1- وابستگی کشورهای منطقه به خود از طریق همکاری منطقه ای.
2- عدم وابستگی آنها به حمایت های فرا منطقه ای.
البته شرط اصلی گشایش در روابط منطقه ای و زدودن تجربیات تلخ گذشته و منفی از اذهان افکار عمومی و ایجاد حسن نیت و اعتماد چند سویه هست.
یکی از پیش نیازهای هر طرح موفق برای ایجاد سازوکار جدید امنیت منطقه ای این است که برخی از کشورهای همسایه ایران از انجام خدمات نیابتی برای اسراییل دست بر دارند.
متاسفانه رشد تروریسم و ظهور گروه های سلفی - تکفیری در منطقه تحت عنوان داعش و جبهه النصره و جند الشام... حاصل همفکری و اشتراک منافع برخی قدرت های عربی نظیر عربستان و قطر با اسراییل بوده است.
کشورهایی که برای سرنگونی نظام بشاراسد و مانع تراشی در فرایند دولت - ملت سازی در عراق(در فردای سرنگونی صدام) با محوریت اکثریت جمعیت شیعی در مثلث شومی با اتحاد نیروها و جریانات تندرو سنی و بازماندگان بعثی گروه خشن تکفیری بنام داعش را به گمان خویش برای ممانعت از شکل گیری هلال شیعی در منطقه بوجود آوردند و با این اقدامات مرتکب جنایت فجیع در طول ادوار تاریخ شدند.
در هر صورت، توافق تاریخی وین به رغم دشواری های موجود در اجرا و سنگ اندازی های گروه لابی صهیونیستی معروف به آپیک در سنا و کنگره آمریکا سياست نخ نماي كهنه (تكرار ايران هراسي) و حفظ تحريم هاي ظالمانه بين المللي عليه كشورمان بی اثر گشته است و لذا با تصویب نهایی این توافق در مراجع قانونی در ایران و آمریکا شرایط جدیدی بر امنیت منطقه حکمفرما خواهد شد.
اگر دو مانع اصلی در همگرایی و ایجاد اقدامات اعتماد ساز در منطقه بررسی کنیم افراط گرایی مذهبی و ظهور گروههای تکفیری در کنار اسراییل با توانمندی هسته ای همچنان عوامل اصلی ناامنی و بی ثباتی قلمداد می گردند. گر چه تفکر غالبی در چگونگی مبارزه با گروه های تروریستی به دلیل نوع نگاه و تضاد منافع هنوز میان کشورهای منطقه خاورمیانه شکل نگرفته است و همچنان در ادبیات غرب و برخی از کشورهای عربی از واژگان تروریسم خوب و بد و تقسیم بندی مختلف روبرو هستیم .
با این وجود، داعش به عنوان زائده اصلی تفکر سلفی - صهیونیستی حتی امنیت حامیان خویش را هم نشانه رفته است. در تازه ترین رخداد، ترکیه مجبور به اقدام نظامی علیه مواضع داعش در سوریه شد و حتی خطر تسلط این گروه بر برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس جدی است. بنابراین ایران از تغییر جدی مواضع حامیان گروه تروریستی و ایجاد ساز وکارهای منطقه ای برای مقابله با آن حمایت می کند در هرصورت عزم ایران برای هماهنگی بیشتر اقدامات واقعی است.
خطر دیگری که برای امنیت منطقه خاورمیانه همچنان چالش زا است، تلاش گسترده اسراییل برای حفظ برتری نظامی خویش و انباشت سلاح های کشتار دست جمعی است.
اين در حالي است كه اسراييل در منطقه خاورميانه نه تنها از عضويت در پيمان NPT سر باز زده؛ بلكه با گسترش و انباشت سلاح هاي كشتار جمعي امنيت منطقه را نيز در خطر جدي قرار داه است. در اين ميان هيچ فشار بين المللي را هم براي پذيرش اين معاهده احساس نمي كند. از اين رو وجود اسراييل هسته اي تاكنون همه تلاش هاي بين المللي و منطقه اي را براي ايجاد خاورميانه عاري از سلاح هسته اي ناكام گذاشته است. از آنجا كه اين رژيم فاقد عمق استراتژيك بوده؛ بقاي خود را همچنان در توليد سلاح هاي مخرب و آتش افروزي در منطقه جستجو مي كنند. جهان غرب هم نه تنها فشاري را براي پذيرش مقررارت بين المللي و امحاي سلاح هاي كشتار جمعي اين رژيم وارد نمي كند؛ بلكه با رويكرد دوگانه نسبت به اين موضوع وجود سلاح هسته اي اسراييل را عامل امنيت و صلح مي داند. جالب اينجاست كه سران تلاويو بارها كشورهاي متخاصم با اين رژيم را تهديد به بكار گيري سلاح هسته اي نموده و همچنين بانيان اين رژيم بر اين عقيده بودند كه "اگر اعراب نفت دارند ما نيز كبريت داريم".
براي اثبات جنگ طلبي و حفظ موقعيت برتر نظامي خود در وارد كردن ضربه اول؛ اين رژيم در سال 1982راكتور اتمي عراق بنام تموز را بمباران كرد و آن را در راستاي حفظ موقعيت بازدارندگي منطقه اي خود دانست. امروزه نيز اسراييل بر طبق افشاگري هاي مراكز جاسوسي غرب و نيز دانشمند فراری خود، مردخاي وانونو، در حال حاضر داراي دويست بمب اتمي بوده و شمشين قدرت هسته اي دنيا است. گرچه راهبرد ابهام همچنان بعنوان سياست كلي اسراييل در ارتباط با برنامه اتمي خود همچنان دنبال مي شود؛ با اين حال دنيا اين رژيم را بعنوان دارنده سلاح هسته اي به رسميت مي شناسد.
نفع اسراييل در منطقه، غالب گشتن فضاي بي اعتمادي بين ايران و همسايگان عرب خويش است. در اين راستا قدرت رسانه اي اين رژيم و لابي پرنفوذ در آمريكا و اروپا همچنان در تلاشند كه با ايجاد شك و ترديد در مورد نيت ايران در توافق هسته ای با گروه 1+5 كشورمان بعنوان عنصر مداخله گر و برهم زننده امنيت منطقه معرفي كنند و تاسف بار اينكه در هشت سال گذشته همين سياست در منطقه با توفيق نسبي روبرو گرديده بود و برخي از كشورهاي عربي به جاي تاكيد بر خطر اسراييل با سياست هاي منطقه ايِ ضد ايراني هماهنگي كامل داشتند. بنابراين گام مثبت ديپلماسي هسته اي دولت يازدهم و فعال نمودن دپیلماسی منطقه ای و شكستن جو روانيِ ضد ايراني و تلاش براي بازگرداندن مجدد فضاي اعتماد ميان كشورهاي منطقه است.
البته به جز واکنش سرد عربستان به این توافق، اشتياق يا بقول اعراب «هروله» هيات هاي ديپلماتيك براي مذاكره با مقامات ايران در مورد مسایل منطقه ای، نشان می دهد كه با گشوده شدن گره هسته اي ايران، فضاي جديدي براي صلح و آشتي ميان ايران و همسايگانش آغاز مي شود.
از دیگر سو، اسراييل به عنوان یکی از بازندگان توافق وین، همچنان منافع خويش را در تداوم بحران ميان غرب و گروه5+1 مي بيند. چرا كه با فضاي مثبت بين المللي و امكان پذيري مصالحه ميان ايران و غرب، موازنه قوا به ضرر اين رژيم تغيير خواهد يافت. درست كه حفظ مصالح اسراييل از اولويت هاي اساسي آمريكا در منطقه بوده و هست و اوباما نيز براي تغيير رفتار اين كشور در قبال ايران با محدوديت ها و محذوريت هايي روبروست و طيف تندرو كاخ سفيد حاضر به عدول از سياست هاي خصمانه عليه ايران و تعيين اولويت ها بر اساس خط مشی جدید دولت اوباما نیستند.
بي ترديد در صورت صداقت آمريكايي ها و تعيين اولويت سياست خارجي آن بر اساس منافع ملي اين كشور؛ مي توان به اجرای دقیق توافق وین در پروسه معين اميدوار بود. بنابراین سياست جديد ايران و لحن ملايمتر آن براي آشتي با جهان خارج بر اساس اقتدار نظام زمينه ساز انزواي بيشتر اسراييل و فشار هاي بين المللي براي پذيرش مقررات آژانس از سوي اين رژيم خواهد بود. لذا اسراييل نمي تواند براي هميشه با دستاويز قرار دادن برنامه صلح آميز هسته اي ايران به تداوم سياست ابهام هسته اي و تهديد منطقه اقدام کند.
البته شرط اصلی صلح سازی و اعتماد آفرینی در خاورمیانه است که آمریکا به عنوان عنصر مداخله گر و از کنشگران اصلی نظام بین الملل، در قبال حسن نيت ايران و تسهيل در بازرسي هاي بيشتر از مراكز هسته اي به سياست يك بام و دو هوا پايان دهد. اين بدبيني به سياست هاي آمريكا هنوز در اذهان عمومي مردم مسلمان منطقه وجود دارد كه هر موقع بحث هسته اي به ويژه سلاح هاي كشتار جمعي اسراييل در سازمان ملل مطرح مي شود آمريكا با جانبداري از آن مانع تلاش هاي بين المللي براي ثمر رسيدن بازرسي هاي مراكز اتمي در سرزمين هاي اشغالي مي گردد.
آمريكا فرصت چنداني براي تدوين سياست مستقل در قبال ايران را ندارد. نمي تواند با فرصت طلبي هر دو طرف قضيه را داشته باشد. بنابراين يا بايد مثل اسلاف قبلي خود تسليم سياست هاي جاه طلبانه اسراييل و تامين منافع اقليت متنفذ در قدرت باشد و يا با تدبير لازم، رويكرد جديدي را براي پايان دان به انحصار هسته اي اسراييل در خاورميانه اتخاذ كند..
طرح ايران در قالب عمل به پيشنهاد مشترك سال با مصر 1974 در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مبني خاورميانه عاري از سلاح هسته اي طرح شد همچنان يك نقشه راه مطمئن براي پايان دان به مسابقات پرهزينه نظامي و تحقق صلح و امنيت پايدار در منطقه است، اساس اين طرح را مي توان بر منافع ملت ها و پرهيز از جنگ ويراني استوار ساخت همچنين در راستی آزمايي مقامات آمريكا در اتخاذ مواضع منطقي نسبت به سلاح هاي كشتار جمعي در منطقه خاورميانه بايد به چگونگي برخورد با اسراييل نگريست. بي شك تغيير رويكرد وپرهيز از سياست دوگانه نسبت به سلاح هاي كشتار جمعي؛ تضمين گر صلح و نيز اجراي موفق طرح خاورميانه عاري از سلاح هاي هسته اي خواهد بود.
پیام رسایی که از زبان وزیر امور خارجه ایران نیز در سفر منطقه ای هم شنیده شد.
چهارشنبه 14 مرداد 1394 - 11:14:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
مقاله ظریف در گاردین؛رژیم اسرائیل تنها مانع منطقه عاری از سلاح هسته ای است
مقاله ظریف در گاردین رژیم اسرائیل تنها مانع منطقه عاری از سلاح هسته ای است تهران- ایرنا- محمد جواد ظریف در مقاله ای روزنامه گاردین نوشت ما و 1 5 سرانجام توانستیم برنامه هسته ای ایران را از یک بحران غیرضرور به چارچوب همکاری در استفاده صلح امیز از انرژی هسته ای و عدم اشاعه تبدیل ککارشناس امور راهبردی لبنان در گفتوگو با فارس: توافق هستهای ایران سنگ بنای ساختن خاورمیانه جدید با قدرت نوظهو
کارشناس امور راهبردی لبنان در گفتوگو با فارس توافق هستهای ایران سنگ بنای ساختن خاورمیانه جدید با قدرت نوظهور تهران استکارشناس امور راهبردی لبنان با تاکید بر اینکه توافق هستهای ایران اعتراف غرب به نقش اساسی ایران در جهان است گفت که خاورمیانه جدید را قدرت نو ظهور ایران و نه طرحظریف آغاز خلع سلاح هستهای در جهان را خواستار شد
ظریف آغاز خلع سلاح هستهای در جهان را خواستار شد وزیر خارجه ایران از دارندگان تسلیحات هستهای در جهان خواست تا در پاسخ به تعهد ایران برای محدود کردن برنامه هستهایاش خلع سلاح هستهای را آغاز کنند به گزارش نامه نیوز دکتر محمدجواد ظریف در مقالهای که از سوی روزنامه گاردین با تیتظریف: کل خاورمیانه باید از شر تسلیحات کشتار جمعی خلاص شود/ایران توافق هسته ای را امضا کرد، اکنون نوبت اسراییل
ظریف کل خاورمیانه باید از شر تسلیحات کشتار جمعی خلاص شود ایران توافق هسته ای را امضا کرد اکنون نوبت اسراییل است محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان طی یادداشتی با عنوان ایران توافق هسته ای را امضا کرد اکنون نوبت اسراییل است در روزنامه گاردین خواستار آن شد که جامعه بین المللی بظریف خواستار خلع سلاح هستهای شد
با انتشار مقالهای در گاردین ظریف خواستار خلع سلاح هستهای شد وزیر خارجه ایران از دارندگان تسلیحات هستهای در جهان خواست تا در پاسخ به تعهد ایران برای محدود کردن برنامه هستهایاش خلع سلاح هستهای را آغاز کنند خبرگزاری ایسنا دکتر محمدجواد ظریف در مقالهای که از سوی روزنامه گاردمدعیان مبارزه با سلاح هسته ای اولین استفاده کنندگان از بمب اتم در جهان هستند
رییس شورای اسلامی شهر اصفهان مدعیان مبارزه با سلاح هسته ای اولین استفاده کنندگان از بمب اتم در جهان هستند اصفهان – ایرنا - رییس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت کسانی که دم از مبارزه با سلاح هسته ای می زنند اولین استفاده کنندگان از بمب اتم در جهان هستند به گزارش ایرنا رضا امینیبررسی سفر منطقهای ظریف و واکنش کشورهای عربی به توافق هستهای
تاجیک در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد بررسی سفر منطقهای ظریف و واکنش کشورهای عربی به توافق هستهای سفیر اسبق ایران در اردن تاکید کرد همکاری کشورها برای حل مسائل منطقهای به کاهش حضور ابرقدرتها و بازیگران فرامنطقهای منجر میشود نصرتالله تاجیک در گفتوگو با خبرنگار اپیام سفرهای منطقهای محمدجواد ظریف، بلافاصله پس از پایان مذاکرات هستهای، چیست؟ همکاری منطقهای؛ پایان کار داع
پیام سفرهای منطقهای محمدجواد ظریف بلافاصله پس از پایان مذاکرات هستهای چیست همکاری منطقهای پایان کار داعشآنطور که خبرهای مربوط به دیدار محمدجواد ظریف با امرای کویت و قطر و نیز مقامات و علمای عراق اشاره داشته ظریف در این دیدارها دو پیام مهم را برای مقامات کشورهای منطقه تبیینمصر اولین ایستگاه سفر خاورمیانه ای «جان کری»
مصر اولین ایستگاه سفر خاورمیانه ای جان کری شناسهٔ خبر 2872570 - شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱ ۲۰ اخبار کوتاه > بین الملل جان کری وزیر خارجه آمریکا در اولین ایستگاه سفر خاورمیانه ای خود وارد مصر شدتاکید بر لزوم خلع سلاح هستهای رژیم صهیونیستی / کشورهای غیرهستهای بیش از کشورهای هستهای در مسیر عدم اشاعه گا
تاکید بر لزوم خلع سلاح هستهای رژیم صهیونیستی کشورهای غیرهستهای بیش از کشورهای هستهای در مسیر عدم اشاعه گام برمیدارند وزیر امور خارجه در یادداشتی در روزنامه گاردین خواستار آن شد که در پرتو توافق هستهای با ایران به موضوع تسلیحات اتمی رژیم صهیونیستی پرداخته شود جوان آنلاينبررسی ابعاد منطقهای توافق هستهای تهران در سفر ظریف به عراق
وزارت امورخارجه عراق با صدور بیانیهای اعلام کرد بررسی ابعاد منطقهای توافق هستهای تهران در سفر ظریف به عراق سخنگوی وزارت امورخارجه عراق با صدور بیانیهای درباره سفر روز دوشنبه محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران به بغداد توضیح داد به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاراروحانی :گروه 1+5 در خصوص اجرایی شدن گام های بعدی توافق هسته ای تلاش کنند/اولاند: آماده همکاری با ایران در زمین
روحانی گروه 1 5 در خصوص اجرایی شدن گام های بعدی توافق هسته ای تلاش کنند اولاند آماده همکاری با ایران در زمینه مبارزه با تروریسم هستیم روسای جمهوری اسلامی ایران و فرانسه بر تدوین یک نقشه راه برای توسعه و تعمیق روابط سیاسی اقتصادی و فرهنگی تهران - پاریس تاکید کردند روز نو روآغاز دور اول سفرهای منطقه ای ظریف از فردا
آغاز دور اول سفرهای منطقه ای ظریف از فردا دور اول سفرهای منطقهای وزیر خارجه کشورمان از فردا شنبه در سفر به سه کشور کویت قطر و عراق آغاز میشود به گزارش نامه نیوز محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان بامداد شنبه در سفر به سه کشور منطقهای به بررسی و رایزنی درباره موضوعاتنخستین اظهارنظر احمدی نژاد پس از توافق هسته ای/ حمله نظامی به ایران در روز تحلیف/ نقش پدر اصولگرایان کیست؟/ دخ
نخستین اظهارنظر احمدی نژاد پس از توافق هسته ای حمله نظامی به ایران در روز تحلیف نقش پدر اصولگرایان کیست دختری که اشک ظریف را درآورد نظر آیت الله مکارم شیرازی درباره شبکههای اجتماعی سفر زیارتی خالد مشعل رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستنداظهارات اولاند دربارۀ سفر فابیوس به تهران |اخبار ایران و جهان
اظهارات اولاند دربارۀ سفر فابیوس به تهران کد خبر ۵۲۰۱۹۸ تاریخ انتشار ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۹ - 28 July 2015 واحد مرکزی خبر نوشت فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه روز دوشنبه سفر روز چهارشنبه لوران فابیوس وزیر امور خارجه این کشور به ایران را آزمونی برای تهران بعد از توافق تاریخی درپیام سفرهای اخیر ظریف به متحدان منطقهای ایران از نگاه رسانه روسی
پیام سفرهای اخیر ظریف به متحدان منطقهای ایران از نگاه رسانه روسی بین الملل > دیپلماسی - یک رسانه روسی معتقد است سفرهای اخیر وزیر امور خارجه کشورمان از جمله به عراق حاوی پیام مهمی برای متحدان منطقه ای ایران بوده است به گزارش خبرآنلاین به نقل از بخش انگلیسی وب سایت ابرنامههای ظریف در سفر به کویت
برنامههای ظریف در سفر به کویت سفیر ایران در کویت از دیدار ظریف با امیر کویت در جریان سفرش به این کشور خبر داد به گزارش نامه نیوز علی رضا عنایتی در گفتوگو با ایسنا افزود وزیر خارجه صبح یکشنبه به کویت سفر خواهد کرد و در هنگام ورود به این کشور با شیخ صباح الاحمد الصباح امیر-