واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
شبکه سیانان گزارش داد؛
میهمانیهای مجلل و جلسات محرمانه برای شکست توافق هستهای
ورود دولت به صحنه درگیری ها بی برنامه نبوده و مدت ها قبل از توافق، کاخ سفید در قالب سندی ده ها صفحه ای، راهبردهای پیشبرد برنامه خود و مأموریت هر یک از مقامات را در مقابل آماده باش ده ها میلیون دلاری مخالفان توافق، تهیه دیده است.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، این روزها دولت باراک اوباما در آمریکا با مخالفان توافق هسته ای ایران دست و پنجه نرم می کند. پایگاه خبری شبکه سی ان ان (CNN) در خبری با عنوان "شعله کشیدن آتش درگیری در واشنگتن برسر سرنوشت توافق ایران" نوشت: «طرف های درگیر در آمریکا با وارد شدن در یک جنگ حماسی در کنگره، هرآنچه در توان دارند به میدان آورده اند و با تمام توان بر سر توافق هسته ای رودرروی یکدیگر قرار گرفته اند،»
این پایگاه آمریکایی می نویسد: «گروه های تبلیغاتی ضدتوافق در حالی که غرق در منابع مالی اند، سیل تماس ها و ایمیل های خود را راهی کنگره کرده اند و با تبلیغات در رسانه ملی و سراسری، و به کارگیری تاکتیک های دیگر تبلیغاتی سعی در اثرگذاری بر تصمیم نمایندگان مردّد کنگره دارند.» یک مسؤول کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل (آیپک) با "بسیج تاریخی" خواندن اقدامات این سازمان برای رد توافق هسته ای به سی ان ان گفت: «از نظرما، این از قابل توجه ترین تلاش های بسیج نیروها در تاریخ سازمان ماست. این قطعا مهم ترین موضوع نسل ماست و ما کاملاً درگیر آن هستیم.» سی ان ان می افزاید: «رویکرد کاخ سفید به نوبه خود، اعلام فراخوان عمومی برای به یاری طلبیدن مردم آمریکا و همچنین به کارگیری تقریباً هر مقام مهم امنیت ملی برای حمایت از توافق بوده است.» نقش کاخ سفید در این زمینه به پیش از توافق باز می گردد. یک مقام ارشد دولت آمریکا به سی ان ان گفت: «برخورد کاخ سفید برای قبولادن توافق، در غیاب یک برنامه قبلی و براساس تصمیم گیری حین اجرا نبوده است و بسیار قبل از آن که حتی توافق اعلام شود، یک تیم بین سازمانی ماه ها به صورت چندروز در هفته دور هم جمع می شدند و مجموعه راهبردهای خود را در سندی ده ها صفحه ای تهیه دیده اند که چگونگی پیشبرد برنامه را مشخص می کند و نشان می دهد مقامات دولتی متعدد در مقابل آماده باش ده ها میلیون دلاری مخالفان توافق، چه مأموریتی بر دوش دارند.» در جبهه دولت، جان کری و اشتون کارتر وزرای خارجه و دفاع آمریکا پیشقراولان برگزاری جلسات توضیحی عمومی و خصوصی هستند. جوبایدن معاون اول رئیس جمهور، میزبان کنگره و جلسات غیررسمی بوده و باراک اوباما حتی جلسات یک به یک با بعضی دموکرات های مردّد برگزار می کند. اوباما و بایدن همچنین با گروه های ذی نفوذ و فعالان دلواپس کنفرانس های تلفنی برگزار کرده اند.
در اردوگاه مخالف، صدها عضو آیپک در جلسه ای در روز چهارشنبه با 400 عضو کنگره از دوطرف نزاع دیدار کردند و آیپک یک گروه لابی معاف از مالیات برای مخالفت با توافق تشکیل داده است. آیپک تبلیغات 20 میلیون دلاری خود را در سطح 35 ایالت آغاز کرده از جمله در نیویورک که سناتورها و نمایندگان برجسته ای همچون "چارلز شومر" و "الیوت انجل" حضور دارند که خود یهودی هستند و پایگاه های رأی گسترده ای در میان یهودیانی در اختیار دارند که به توافق مظنون هستند.
چارلز معروف به چاک شومر یکی از 15 سناتور دموکراتی است که هنوز نظر نهایی خود را در مورد توافق اعلام نکرده اند. او که رابطه نزدیکی با آیپک دارد تأکید کرده "فشار، حزب و نفوذ سیاسی" بر رأی او تأثیرگذار نخواهد بود و گفته چندین مرتبه تا کنون متن توافق را خوانده و هنوز به شدت و با دقت در حال مطالعه توافق است. به گزارش سی ان ان، موضع او از آنجا اهمیت دارد که شومر مصمم به تصرف جایگاه رهبری دموکرات های سنای آمریکا در کنگره آینده است و بر دیگر دموکرات های کنگره نفوذ بالایی دارد، به گونه ای که مواضع او به دقت توسط دموکرات های مردّد دیگر زیر نظر گرفته می شود. یک عضو لابی طرفدار اسرائیل قانع کردن شومر را به مثابه "محور گشتاور" کاروان تلاش ها برای لابی گری ضدتوافق خوانده است. هر دو اردوگاه مخالف، از نیروهای دیپلماتیک در جبهه های جنگ سیاسی سود می برند. ران درمر سفیر اسرائیل در آمریکا که به شدت توافق را به نقد کشیده درحال دیدار با ده ها دفتر نمایندگی کنگره است. درجبهه مقابل، نمایندگانی از انگلیس، فرانسه و آلمان درهای نمایندگان کنگره را با التهاب می کوبند و در سکونتگاه های دیپلماتیک مجلل خود از آنان پذیرایی می کنند. حتی بازماندگان جنگ های سیاسی بسیار آمریکا [رقابت های انتخاباتی] معتقدند گستردگی و پشتوانه مالی و البته ریسک پذیری بالای این حجم اقدامات در تاریخ آمریکا برجسته و کم نظیر است.
سی ان ان همچنین گزارش داد: «شدت اختلافات هم اینک از توافق به اصل بحث و جدل ها کشیده شده و دولت مخالفان را به دادن اطلاعات غلط در تبلیغات خود با اغراق در بدترین سناریوی ممکن که توافق ممکن است نشانه ای برای آن باشد متهم می کند. گروه های صهیونیست مانند آیپک (AIPAC) و جی استریت (J-Street) بر سر توافق رودرروی هم قرار گرفته اند. با وجود آن که بودجه تبلیعاتی و سرمایه مالی جی استریت تنها کسری از سرمایه چند ده میلیون دلاری آیپک است و آیپک روابط عمیق تر و گسترده تری را با نمایندگان کنگره دراختیار دارد، اما مطابق آمارها سران جی استریت اکثریت یهودیان آمریکا را همفکر خود می بینند.
از طرفی گروه مسیحیان متحد مدافع اسرائیل (CUFI) نیز از جمله مخالفان توافق هستند. در کنار سرمایه بیشتر آیپک، مسیحیان متحد اسرائیل از پایگاه آراء گسترده تری در میان مردم برخوردار هستند و با 2.2 میلیون عضو، دربردارنده 1500 کشیش و مبلغ مسیحی هستند که می توانند در خطابه های خود پیام مخالفان را منعکس کنند. رئیس این گروه می گوید تبلیغات دولت در نشان دادن یک تصویر "گل و بلبل" از توافق به مردم خلاصه می شود، در حالی که رفتار مخالفان، انعکاس خطرات جدی موجود بر اساس محتوای توافق است.»
505
۱۴/۰۵/۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]