واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: براستی آیا این بار هم بیماری بر مدیریت دیواندری مستولی خواهد شد یا مغلوب او.
پایگاه خبری تحلیلی تراز:حاشیه در حاشیه بانک مرکزی، این بار با حکم ولی الله سیف برای علی دیواندری، دردانه نظام بانکی وامین دولت احمدی نژاد، اکنون در پژوهشکده پولی و بانکی، درست دو سال بعد از وداع او با دولت مهرورز دهم.
علی دیواندری مرد بلند بالای "ملت" و بیماررنجوردیروز، اندک مدتی پس ازخروج از مسند مدیریت بانک پارسیان اینک کلید دار پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی شده است.
پژوهشکده ای که بیشتر در قامت بازوی تحقیقاتی بانک مرکزی نقش آفرینی می کند.
کمتر از پنج ماه قبل و در واپسین روزهای اسفند ماه، ولی الله سیف با حضور درساختمان پارسیان، علی دیواندری را با دفاعی تمام قد روانه کرد؛ "دکتر دیواندری در زمره مدیران ارشد و با صلاحیت و موفق نظام بانکی بوده ودرطول دوره مدیریت خویش در بانک ملت موفق ظاهر شده است وافزودکه در پارسیان نیز جهت گیری های خوبی داشته اند هر چند که باید حضور ایشان طولانی تر می شد اما این تغییر را به فال نیک می گیریم".
دیواندری در ملت
ازهمان آغازین روزهای کاری دولت نهم و با جابجایی تک تک مدیران ارشد نظام بانکی،نام علی دیواندری جوانتر،با بانک ملت گره خورد.
پیوندی عمیق که در ورای آن رازهای کوچک و بزرگ بسیاری هم نهفته است و با همه دست انداز های پیش رو، باز شدن حلقه های پیوسته این رابطه،هشت سال طول کشید.
ایامی که درآن حوادث جدی ریز ودرشتی هم بر تارک بانک ملت تحت مدیریت دیواندری هم نقش بست؛ قرارگرفتن در لیست تحریم اتحادیه اروپا، برداشت مبلغ 7 هزار میلیارد ریالی توسط بانک مرکزی از حساب این بانک به دلیل تخلفات ارزی، شائبه حضور بانک متبوع او در پرونده اختلاس و پذیره نویسی های بانک آریا وحضور درصنایع نفت وگاز، همانجایی که به گفته عاصمی پور، مدیر عامل پیشین نیکو، کلاه گشادی هم بر سر بانک ملت رفت.
آری درکشاکش همین ایام هم برحجم محبوبیت دیواندری نزد دولتمردان دولت نهم و دهم هم افزون می گشت؛ از قدردانی بهمنی از دیوانداری به دلیل قرار گرفتن بانک برتردر زمینه استقرار کنترل داخلی گرفته تا تشکر ویژه محمد رضا رحیمی معاون اول رئیس جمهوری.هم او که اکنون با استناد به رای قاطع دادگاه در زندان به سر می برد.
البته بانک ملت هیچگاه نتوانست اثبات کند که اتهامات مطروح برعلیه این بانک در دوران مدیریت دیواندری، بر گرفته از بغض بوده به خصوص که با همه این بالا وپایین شدن های بانک ملت در اقیانونس مواج رسانه ای، سهامداران بانک ملت کوشیدند تا با دادن رای اعتماد ماندن دیواندری در مسند ریاست را عمری دوباره بخشند اما دست آخر ورق برگشت و نطفه رفتن دیواندری از بانک ملت در رحم شبکه بانکی شکل گرفته و بارور شد.
ازنگاه منتقدان، رفتن دیواندری با حواشی مالی این بانک در دوران مدیریت او، با پر رنگ تر شدن حواشی رسانه ای چندان هم بی ارتباط نبوده است.
مدیر بلند بالای ملت، سرانجام با همه کشمکش های فرارو،شانزدهم دیماه با بانک محبوب خود وداعی تلخ داشت : “اگرتعلق عاطفی نبود در این سال های سخت وناهموار برای نظام بانکی که برایم مقدور نبود بتوانم با تمام ظرفیت کارکنم ، هرچندکه علاقه من به ملت درونی و نهادینه است؛ "وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم ، که در طریقت ما کافریست رنجیدن." و تاکید کرد که اگرکاری در دوران مدیریت من در بانک ملت مورد غفلت قرار گرفته که البته هست به حساب اینجانب بگذارید.”
هر چه هست از قامت ناساز بی اندام ماست، ورنه تشریف تو بر بالای کس کوتاه نیست.
دیوانداری در پارسیان
پرواضح است که با جدایی دیواندری از "ملت"،حواشی گریبان این مدیر بانکی را رها نکرد و نجواهای جدی در شبکه بانکی کشور برای حضور او در بانک پارسیان هم دهان به دهان چرخید ، از جمله شایعه حضور او درمسند معاونت نظارت بانک مرکزی.
البته ، دست آخر قرعه به نام بانک پارسیان درآمد.
پس با رای سهامداران بانک پارسیان 11 دیماه پای دیواندری به ساختمان آن بانک در شهرک غرب هم باز شد،جایی که پیشتر،علی سلیمانی شایسته بر صندلی ریاست آن تکیه زده و با رفتن او به نظر می رسید که دیواندری،درتصمیم گیری برای رفتن بدین بانک ، چه بسیار که شتابزده عمل کرده است.
بانکی که گمان می رود میزان مطالبات معوق آن به مراتب بالاتر از حد تصور دیواندری، مدیر نو رسته بانک پارسیان بوده و با گذشت چند روز، رای این مدیر بانکی برای ماندن در این بانک راهم زده است.
ازنگاه برخی با وجود آنکه دیواندری خود دانش آموخته دکترای مدیریت استراتژیک بوده اما به نظر می رسد که با استراتژی نه چندان صحیح وارد بانک پارسیان شده است.
زمانبندی انتشار: 14 مرد 1394 - 09:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]