واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حجت الاسلام قرائتی:
تربیت دانشجو به شیوه فعلی در کشور سیستمی ناكارآمد است
شناسهٔ خبر: 2875155 - سهشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۶
استانها > خراسان رضوی
مشهد- رييس ستاد اقامه نماز با انتقاد از سيستم آموزشی كشور و دانشگاه ها گفت: به اعتقاد بنده بايد خاك دانشگاه ها را عوض كرد، اين همه پرورش دانشجو بدون بستر هاى مناسب اشتغال بى فايده و آسيب زا است. به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن قرائتى ظهر سه شنبه در نهمين همايش دانشجويان و اساتيد خارج از كشور كه در هتل جم مشهد برگزار شد با اشاره به نشانه هاى علم مفيد اظهار كرد: زمانى شما مى توانيد به مفيد بودن علم كسى پى ببريد كه دانش و تخصصش باعث تواضع و ادب و نه غرور و تكبرش شود.
وى با انتقاد از سيستم آموزش كشور افزود: به اعتقاد بنده بايد خاك دانشگاه ها را عوض كرد، اين همه پرورش دانشجو بدون بستر هاى مناسب اشتغال بى فايده و آسيب زا است.
رييس ستاد اقامه نماز كشور گفت: در جستجوى علم بايد چهار نكته را مورد توجه قرار داد، از جمله اينكه دانستن و كسب آن واجب يا مستحب، برطرف كننده مشكلى از فرد يا جامعه باشد، چرا كه در غير اين صورت دانش كسب شده بى ثمر و بى فايده خواهد بود.
وى با اشاره به تغيير سبك آموزش در كشور در جهت مهارت افزايى اظهار داشت: متاسفانه سيستم آموزشى و دانشگاه هاى كشور ما بيمار بوده و دانشجويان فلج به معناى افرادى فاقد مهارت و هنر خاصى را تربيت و تحويل جامعه مى دهد.
وى خطاب به دانشجويان و اساتيد ايرانى خارج از كشور گفت: شما سفيران و نمايندگان دينى و فرهنگى كشورتان در ساير كشورها هستيد به همين منظور ضرورى است تا با مفاهيم و ارزش هاى مطرح شده در قرآن آشنايى كامل داشته باشيد تا بتوانيد مروجين و پاسخگويان خوبى براى شبهات افراد در كشورهاى تحصيل خود باشيد.
وى داشتن سواد و جسارت را در افراد مكمل يكديگر اعلام كرد و افزود: توجه داشته باشيد كه داشتن سواد به تنهايى كافى نيست بلكه بايد شهامت و جسارت عملى كردن آن را نيز داشته باشيد چرا كه هر كدام بدون ديگرى رشد و سودمندى لازم را به همراه نخواهد داشت.
حجت الاسلام قرائتى وظيفه اصلى هر فرد در جامعه را در خصوص ترويج مباحث دينى، ايجاد پرسش در ذهن مخاطب دانست و ادامه داد: در بعضى موارد كوچكترين رفتار و اقدام ما تلنگرى براى افراد و تشويق آنها به شناخت مباحث دينى مى شود كه شايد ما به آن توجه زيادى نداشته باشيم در اين خصوص مى توان به خواندن نماز در عموم و نه در خفا اشاره كرد.
وى تصريح كرد: خودباختگى يكى ديگر از مشكلات جوانان و جامعه ما در عصر حاضر است كه دليل آن بيشتر در عدم شناخت و درك درست جامعه، هويت و سرمايه هايمان است.
وى افزود: بايد بدانيم كه دنيا مانند بازارى است كه ما بايد با جنسى كه در آن عرضه مى كنيم بيشترين سود را كسب كنيم، عمر و زمان ما جنسى است كه در اين بازار عرضه مى كنيم كه به تعبير قرآن بعضى از افراد در اين داد و ستد ضرر و خسران مى كنند و بعضى سودهاى بسيارى مى برند.
رييس ستاد اقامه نماز كشور ادامه داد: توجه به اين نكته خيلى ضرورى است كه بدانيم عمرمان را صرف چه چيز و چه كارى مى كنيم و شما دانشجويان و اساتيد در نظر داشته باشيد كه در حال حاضر مشكل ما متخصص و دانشمند نيست بلكه مشكل علم و تخصص آنهاست كه چگونه، با چه هدفى و توسط چه كسانى مورد استفاده قرار مى گيرد.
وى با تاكيد بر نيت و عمل اعمال در دنيا ابراز كرد: در بازار امروز دنيا مهم نيست چه چيزى داريم مهم اين است كه آن جنس را با چه قيمت بفروشيم.
وى با اشاره به پرسشى كه در خصوص تفاوت جايگاه ولايت فقيه و شاه در قدرت مطرح شده بود، عنوان كرد: بنده در پاسخ اين شخص گفتم، شما داستان يوسف و زليخا را شنيدى؟ هر دو آنها مى دويدند اما يكى براى نفس و شهوت و ديگرى براى فرار از گناه مى دويد، لذا فرق است بين پيروى و اطاعت از شاه و ولايت فقيه، اولى شما را به دنيا و دومى شما را به آخرت متوجه مى كند چرا كه ما بايد به دنبال پيروى از فردى باشيم كه حجت داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]