واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به همت دانشگاه آزاد گچساران
سمینار اعتیاد و پیشگیری از مصرف مواد مخدر در گچساران برگزار شد
سمینار اعتیاد و پیشگیری از مصرف مواد مخدر به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران در این شهرستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از گچساران، ظهر امروز سمینار اعتیاد و پیشگیری از مصرف مواد مخدر با حضور کارشناسان دعوت شده از مرکز بهداشت شهرستان و جمع کثیری از دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران برگزار شد. فریدون پیرایش کارشناس مسائل اعتیاد شبکه بهداشت و درمان گچساران در این سمینار با بیان اینکه اعتیاد پدیده خانمانسوز است، اظهار کرد: اعتیاد نوعی بیماری روانی تکرار شدنی است که با دلبستگی و عدم توانایی رهایی از هرگونه عملی به وجود میآید. وی با اشاره به دیدگاههای مختلفی از جمله آیا اعتیاد یک بیماری است یا جرم؟ آیا فرد معتاد را باید بیمار تلقی کرد یا مجرم؟، گفت: بسیاری از رفتارهای طبیعی افراد که در آنها تکرار وجود دارد، اعتیاد هستند. کارشناس مشاوره و روانشناسی شبکه بهداشت و درمان گچساران خاطرنشان کرد: بر اساس اعتقاد برخی محققان، اعتیاد واژهای حقوقی بوده که در علم پزشکی نباید از این واژه استفاده کرد و وابستگی دارویی بهترین واژه برای این عمل است. این مسئول در ادامه به مضرات و اثرات پیده شوم اعتیاد اشاره کرد و آسیبهای جسمی و روحی، مشکلات خانوادگی، خودکشی، مقاومتهای جنسی و ... را از جمله اثرات نامطلوب ناشی از این پدیده خانمانسوز عنوان کرد. پیرایش با بیان اینکه مسئولیت کنترل، هماهنگی و تنظیم فعالیت همه اعضای بدن بر عهده دستگاه عصبی است، اذعان کرد: بدترین شکل عملکرد در بین داروهای مخدر مربوط به آمفتامین و مشتقات آن یعنی متامفتامین و اکستازی است. وی گفت: داروهای مخدر به دو دلیل عمده از جمله کسب لذت و کاهش فشارهای روانی مختلف مصرف میشوند. این مشاور ارشد بهداشت و درمان گچساران افزود: مطالعات فراوان نشان دادهاند که وجود استرسهای روزانه میتواند نورونهای دوپامینی فرد را در حالتی شبیه فرد معتاد قرار دهد و به همین دلیل این افراد اگر در معرض داروی مخدر قرار گیرند به شدت به آن پاسخ مثبت داده و از آن استفاده میکنند.
پیرایش با اشاره به اینکه معتادان افرادی سست عنصر و بیاراده و دارای فساد اخلاقی نیستند، خاطرنشان کرد: این برداشت نادرست افراد از معتادان سبب میشود که معتادان نتوانند به راحتی درخواست کمک کرده و جز احساس شرمساری نیز هیچ نتیجه مثبتی را به همراه ندارد. وی اعتیاد به مواد مخدر و اعتیاد رفتاری را دو نوع کلی اعتیاد دانست و اظهار داشت: اعتیاد به تریاک، شیشه، هروئین، الکل اعتیاد به مواد مخدر بوده و اعتیاد به غذا، کار، قمار، خودآزاری و ... از نوع اعتیادهای رفتاری هستند. کارشناس مشاوره و روانشناسی شبکه بهداشت و درمان گچساران در پایان با تاکید بر توصیههای پیشگیرانه، تصریح کرد:
همه مردم بهویژه نسل جوان باید خطرات و عوارض مصرف مواد اعتیادآور را خوب بشناسند و نباید حتی یکبار این پدیده خانمانسوز را تجربه کنند. پیرایش ادامه داد: جوانان باید با مطالعه، ورزش و تفریحات سالم اوقات فراغت خود را سپری کنند. گفتنی است در این همایش کلیپهای مختلفی از اثرات شوم اعتیاد برای دانشجویان پخش شد و در ادامه نیز کارشناسان و دانشجویان در این خصوص با یکدیگر تبادلنظر کردند. انتهای پیام/82022/ک30
94/05/13 - 15:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]