واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رییس اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: آغاز اقدامات آمریکا برای تشکیل اتاق مشترک با ایران خبرگزاری پانا : رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان آنکه آمریکایی ها اقداماتی را برای تشکیل اتاق مشترک بازرگانی با ایران آغاز کرده اند، گفت: چنانچه این اتاق مشترک شکل بگیرد ما نیز طبق قانون دو ماه پس از آن اتاق مشترک ایران و آمریکا را تشکیل خواهیم داد.
۱۳۹۴ سه شنبه ۱۳ مرداد ساعت 09:31
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا محسن جلال پور دوشنبه شب در حاشیه نشست شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی در جمع خبرنگاران تصریح کرد: هنوز این اقدام شکل نهایی به خود نگرفته لذا ما نیز در این خصوص اقدامی را شروع نکردیم.
وی اضافه کرد: براساس قوانین داخلی، اگر هر کشوری اتاق مشترک تشکیل دهد ما وظیفه داریم که به فاصله دو ماه اتاق مشترک را در کشور شکل دهیم.
رییس اتاق بازرگانی ایران درباره لزوم اخذ مجوز دولت در این زمینه، اظهار داشت: در صورتی که ما شروع کننده باشیم باید دستور دولت اخذ شود، اما چون ما شروع کننده نیستیم نیازی به مجوز دولت وجود ندارد. براساس قوانین باید اتاق مشترک به صورت متقابل تشکیل شود. ** هنوز درخواستی برای اعزام هیات آمریکایی به ایران نداشتیم
رییس اتاق بازرگانی ایران درخصوص درخواست رسمی آمریکا برای اعزام هیات اقتصادی به کشور نیز گفت: تا به امروز درخواستی برای اعزام هیات آمریکایی را در اتاق بازرگانی پذیرش نکرده ایم و درخواستی نیز در این زمینه به ما ارسال نشده است.
جلال پور با بیان اینکه درخواست رسمی در این زمینه هنوز دریافت نکرده ایم، اظهار داشت: فکرمی کنیم در سفر مهر ماه حجت الاسلام والمسلمین روحانی رییس جمهوری به آمریکا، این اتفاق رخ دهد و صحبت ها و مذاکراتی بین اقتصاددان های دو کشور انجام شود. ** نگران فربه تر شدن دولت در پساتحریم هستیم
جلال پور در خصوص سیاست ها و برنامه های دولت برای حضور سرمایه گذاران خارجی در دوران پس از تحریم نیز گفت: دولت باید برای حل معضلات اقتصادی و ایجاد فضای مناسب برای بخش خصوصی، به طور حتم بسترسازی کند البته حضور شرکت های دولتی در کنار بخش خصوصی در یک رقابت سالم و مساوی و بدون استفاده از شرایط خاص، مانعی ندارد.
وی افزود: آنچه ما را نگران می کند و حتی شاید در برخی اوقات مانع باشد، شرکت های دولتی با ظرفیت های خود در یک فضای غیررقابتی وارد شوند و از ورود هیات های خارجی در راستای منافع خود بهره مند شوند بنابراین در این شرایط بخش خصوصی نمی تواند رقابت کند.
رییس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در شرایط پس از تحریم این نگرانی وجود دارد که به جای حرکت به سمت بخش خصوصی، دولت فربه و چاق تر شود. ** انجام سرمایه گذاری مشترک در بخش زیرساخت ها
جلال پور درباره زیرساخت های لازم برای جذب سرمایه گذاری های خارجی نیز گفت: در مواردی در زیرساخت دچار مشکلاتی هستیم، اما باید فضای رقابتی سالم در کشور حاکم کرد تا بتوان در زمینه زیرساخت ها نیز فعالیت مشترک انجام داد. ** واگذاری هماهنگی بخش اقتصادی هیات های خارجی به اتاق
رییس اتاق بازرگانی ایران در خصوص واگذاری دعوت از هیات های خارجی به اتاق نیز گفت: به دولت پیشنهاد شد که هیات های خارجی که به ایران می آیند، هماهنگی بخش اقتصادی آن به اتاق بازرگانی سپرده شود.
جلال پور افزود: ما آمادگی داریم که زمینه ملاقات رو در رو و در شرایطی که بتوانیم به درستی از آن بهره برداری شود را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی برای ورود سرمایه گذاران به صورت انفعالی عمل نمی کند، گفت: لیستی از تشکل ها و مجموعه های اقتصادی تهیه کرده ایم تا از هیات های تجاری و اقتصادی مطابق آن به ایران دعوت شوند.
رییس اتاق ایران اضافه کرد: هیات های بخش خصوصی می توانند رفت و آمد کرده و نیازی به اجازه وزارت امور خارجه ندارند، اما آنها را نیز مطلع می کنیم. از طرفی نیز براساس هماهنگی با دولت، از هیات هایی که به کشور می آیند بهره برداری لازم انجام می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]