محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842063859
در قطعنامه 2231 صراحتاً به فصل هفتمی بودن این قطعنامه اشاره نشده است
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در قطعنامه 2231 صراحتاً به فصل هفتمی بودن این قطعنامه اشاره نشده است
یکی از اساتید حقوق بینالملل با بیان اینکه قطعنامه 2231، قطعنامه ویژهای است، اظهار داشت: این قطعنامه نقش واسط را دارد، ضمن این که برجام را نیز تقویت میکند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "حسن سواری" و "میر شافع" از اساتید حقوق بینالملل کشورمان در گفتوگوی ویژه خبری امشب دوشنبه 12 مرداد ماه به بررسی حقوقی قطعنامه 2231 شورای امنیت پرداختند.
قطعنامههای پیشین شورای امنیت در چارچوب فصل هفتم منشور ملل متحد صادر شده بود
در ابتدای این برنامه حسن سواری در خصوص تفاوت حقوقی قطعنامه 2231 شورای امنیت با قطعنامههای قبلی سازمان ملل متحد علیه کشورمان اظهار داشت: قطعنامههای پیشین شورای امنیت در ارتباط با موضوع هستهای جمهوری اسلامی ایران، قطعنامههایی بودند که در چارچوب فصل هفتم منشور ملل متحد صادر شده بودند و گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی دال بر اینکه ایران به تعهدات خود عمل نکرده است و از ایران انجام اقداماتی را به شکل ایجابی و سلبی صادر شده بود.
قطعنامه 2231 نقش واسط را دارد، ضمن این که تقویت کننده برجام نیز هست
وی در ادامه با بیان اینکه قطعنامه 2231 شورای امنیت، قطعنامه ویژهای است، به تفاوت این قطعنامه با قطعنامههای پیشین اشاره کرد و اظهار داشت: این قطعنامه یک نقش واسط را دارد و خواسته که گفتوگوهای صورت گرفته و برجام را تقویت کند.
این استاد حقوق بینالملل همچنین ادامه داد: علاوه بر تفاوت ذکر شده این قطعنامه یک مروری نیز به نظام عدم اشاعه در حقوق بینالملل کرده است و مانند قطعنامه قبلی مخاطبش فقط جمهوری اسلامی ایران نیست و یک بار دیگر تعهدات همه دولتهای عضو سازمان ملل و جامعه بینالملل را به تعهدات خودشان نسبت به مسئله هستهای گوشزد کرده است.
قطعنامه 2231 دارای ضمائمی که از این حیث متفاوت با قطعنامههای قبلی شورای امنیت است
سواری تصریح کرد: قطعنامه 2231 ضمائمی هم دارد که از این حیث نیز با قطعنامههای قبلی متفاوت است که یکی از ضمائم اصلی آن برجام و دیگری بیانیه دولتهایی است که با ما طرف مذاکره بودند و از آنجایی که برجام نیز ضمائمی دارد، پیوست قطعنامه تلقی خواهد شد؛ لذا این قطعنامه ماهیت خاص خود را دارد.
قطعنامه 2231 تعهدات ماهوی جدیدی برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است
وی اظهار داشت: به اعتقاد بنده این قطعنامه در عین حال که نقش واسط بین ما و 1+5 را داراست، تعهدات ماهوی جدیدی نیز برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است که از این منظر هم با قطعنامههای پیشین تفاوت دارد.
این استاد حقوق بینالملل با بیان اینکه قطعنامه 2231 سرآمد قطعنامههای پیشین شورای امنیت است، تصریح کرد: بر اساس این قطعنامه، قطعنامههای پیشین اثر خود را از دست خواهند داد.
در بخش دیگری از این برنامه میرشهبیز شافع از اساتید حقوق بینالملل نیز در خصوص تفاوت حقوقی بین قطعنامه 2231 و شش قطعنامه تحریمی قبلی اظهار داشت: این قطعنامه مسبوق به یک قطعنامههایی است که در چارچوب فصل هفتم صادر شده و سعی میکند ضمن رسیدن به یک راه حل برای خاتمه دادن به قطعنامههای پیشین یک چارچوب حقوقی منطقی نیز برای خروج پیش بینی کند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین تفاوتهای این قطعنامه با قطعنامههای پیشین شورای امنیت این است که صراحتاً در این قطعنامه اشاره به فصل هفتم را در ابتدای قطعنامه نمیبینیم.
در قطعنامه 2231 صراحتاً به فصل هفتم منشور ملل متحد اشاره نشده است
این استاد حقوق بینالملل یادآور شد: زمانی که شورای امنیت بخواهد قطعنامه فصل هفتمی صادر کند، در همان مقدمه وقتی مطالبی را بیان میکند چارچوبی را مشخص میکند و اعلام میکند که از این پس تمامی قطعنامهها در چارچوب فصل هفتم منشور ملل متحد صادر خواهد شد که خوشبختانه این امر در قطعنامه 2231 موجود نیست و در پارهای از بندهای قطعنامه فقط به ماده 41 اشاره کرده است که یکی از مواد فصل هفتم است که این مهمترین تفاوتی است که این قطعنامه با قطعنامههای پیشین شورای امنیت دارد که آثار حقوقی خاصی را میتواند به نفع ایران به دنبال داشته باشد.
بدون تردید قطعنامههای پیشین شورای امنیت در ذیل فصل هفت منشور ملل متحد صادر شده است
شافع همچنین درباره این که آیا از نظر حقوقی ما در گذشته در ذیل فصل هفت قرار داشتیم و یا بر اساس قطعنامه جدید در ذیل فصل هفت قرار میگیریم یا خیر، اظهار داشت: اگر به قطعنامههای قبلی نگاهی بیندازیم، هم اشاراتی به فصل هفتم منشور ملل متحد دارد و هم ساختار وضع تحریمی که پیش بینی میکند قطعاً در چارچوب فصل هفتم است شما اگر در چارچوب فصل هفت قرار نگیرید اصلاً سیستم و مکانیزم وضع تحریم علیه یک دولت امکانپذیر نخواهد بود؛ لذا بدون تردید قطعنامههای پیشین شورای امنیت در ذیل فصل هفت منشور ملل متحد بوده، پس نیاز به قطعنامه جدیدی داشتیم که بتواند این وضعیت را خاتمه دهد.
وی یادآور شد: این مهم برای اولین بار در تاریخ شورای امنیت اتفاق افتاده است که دولتی در چارچوب فصل هفت منشور ملل متحد قرار گیرد و بتواند با دیپلماسی موفق به آن خاتمه دهد.
این استاد حقوق بینالملل تأکید کرد: به هیچ وجه در قطعنامه 2231 صراحتاً اشارهای به فصل هفتم بودن قطعنامه را نمیبینید و اساساً به ماده 25 اشاره شده که ساختار ماده 25 نیز تفاوتهایی با فصل هفت بودن کل قطعنامه دارد.
سواری نیز درباره این که قطعنامه 2231 در ذیل فصل هفت منشور ملل متحد قرار میگیرد یا خیر نیز اظهار داشت: ماده 25 منشور ملل متحد مواد اولیه منشور است که صراحت دارد شورای امنیت متولی اصلی حفظ صلح و امنیت بینالملل است اما بعد از ماده 24 بلافاصله در ماده 25 آمده که دولتهای عضو سازمان ملل متحد تعهد میکنند که تصمیمات شورای امنیت را رعایت کنند بنابراین این خود ناظر بر این است که تصمیماتی که شورای امنیت در حوزه مسئولیت خود اتخاذ میکند همه باید آن را تمکین کنند.
اصلیترین ماده منشور ملل متحد، ماده 25 است
وی تصریح کرد: بر این اساس اصلیترین ماده منشور ملل متحد ماده 25 است و فصل هفتم، بخش عملیاتی ماده 25 است اما این که آیا در یک قطعنامه مصوب شورای امنیت فصل هفت قید شود یا نشود چقدر ارزش یا اعتبار دارد، خیلی مهم نیست یعنی ادبیات به آن اندازه که تصور میشود، مهم نیست.
سواری با اشاره به اینکه ماده 41 ناظر بر مجازاتها است، گفت: باید بر این ماده برای برداشتن موارد مرتبط با تحریم استنباط شود.
وی با اشاره به این که موضوع انرژی هستهای با صلح و امنیت به صورت تنگاتنگ در ارتباط است، بیان کرد: شواهد قوی وجود دارد که محتوای این قطعنامه تحت فصل هفت است.
این استاد حقوق بینالملل با اشاره به این که بند بند قطعنامه در ارتباط با حفظ صلح و امنیت بینالمللی است، خاطرنشان کرد: حمله نظامی تحت سرپرستی شورای امنیت قرار دارد.
پس از گذشت ده سال از فصل هفت منشور ملل متحد خارج میشویم
سواری با بیان این که بعد از ده سال پرونده ایران از شورای امنیت در چارچوب اشاعه خارج میشود، افزود: پس از گذشت این مدت از ذیل فصل هفت منشور ملل متحد خارج خواهیم شد.
بیانیه ایران باید پیوست قطعنامه میشد
وی با تأکید بر این که بیانیه ایران باید به عنوان ضمیمه سوم این قطعنامه مورد پیوست قرار میگرفت، اظهار داشت: در این صورت میتوانست ارزش بیانیه افزایش پیدا کند.
این استاد حقوق بینالملل افزود: بیانیه 1+5 ضمیمه قطعنامه شده است و میتواند در آینده مورد استفاده قرار بگیرد؛ بنابراین بهتر بود بیانیه ایران هم برای استفاده در آینده در قطعنامه مورد توجه قرار میگرفت.
سواری با اشاره به بند 29 قطعنامه، افزود: این بند از قطعنامه خطاب به همه دولتها است.
وی افزود: با دیپلماسی فعال میتوان اعمال نفوذ کرد و جلوی بسیاری از مسائل را گرفت.
این استاد حقوق بینالملل با اشاره به نظام حل و فصل اختلافات خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از حل و فصل اختلافات به معنای خاص میشود به یک محکمه بینالمللی باید توجه کرد زیرا آن محکمه میتواند نظر نهایی را صادر کند.
سواری با بیان این که امیدواریم آمریکا حسن نیت خود را نشان دهد، اضافه کرد: شورای امنیت نهاد سیاسی به حساب میآید بنابراین نمیتوان از آن انتظار دیگری داشت.
وی گفت: در نظام عدم پایبندی، کاش ایران در طرف دعوا و 1+5 هم در یک طرف دیگر قرار میگرفت.
شافع در ادامه برنامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا این قطعنامه موفقیت بزرگی به حساب میآید، افزود: در سال 1999 قطعنامهای که بر علیه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب فصل هفت صادر شد، خطری برای صلح و امنیت بینالمللی این قطعنامه به حساب میآمد.
وی با بیان این که فصل هفت سازوکار از جمله حمله نظامی و تحریم دارد، بیان کرد: غربیها صرفاً با چارچوب قطعنامه اول حمله نظامی به یوگسلاوی را آغاز کردند.
این استاد حقوق بینالملل ادامه داد: قطعنامههای پیشین میتوانست توجیهی برای حمله احتمالی به ایران از سوی غربیها باشد.
امکان مشروعسازی حمله به ایران با این قطعنامه از بین رفت
شافع مهمترین موفقیت ایران را در قطعنامه جدید، گرفتن ابزار از دست غربیها دانست و عنوان کرد: امکان مشروعسازی حمله به ایران با این قطعنامه از بین رفته است.
وی با بیان اینکه برای همیشه ادعای روی میز بودن حمله نظامی به ایران سلب شده است، افزود: عدم پایبندی به تحریمهای موشکی و نظامی کاملاً مسیری جدا از برجام دارد؛ لذا اگر برجام رعایت شود، اما قطعنامه مورد رعایت قرار نگیرد با مکانیزم مستقیم برخورد روبرو نخواهیم شد.
این استاد حقوق بینالملل بیان کرد: اگر غرب بخواهد قطعنامه دیگری را علیه ایران وضع کند، احتمال موفقیت آمریکا با توجه به وتوی چین و روسیه کم خواهد بود.
انتهای پیام/
۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]
صفحات پیشنهادی
بانکیمون تصویب قطعنامه 2231 را تضمین اجرای برجام دانست/ آمادگی دبیر کل برای کمک در اجرای قطعنامه
بانکیمون تصویب قطعنامه 2231 را تضمین اجرای برجام دانست آمادگی دبیر کل برای کمک در اجرای قطعنامه دبیر کل سازمان ملل با صدور بیانیهای در مورد تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت درباره برنامه هستهای ایران آن را تضمین اجرای برجام دانست به گزارش نامه نیوز دفتر سازمان ملل در تهرانقطعنامه 2231 "گزینهها" را از روی میز برداشت
دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۲ پس از توافق وین موضوع فعالیتهای موشکی و محدودیتهای اعمال شده بر آن در چارچوب قطعنامه 2231 به مهمترین موضوع مورد توجه برخی محافل مقامات و رسانههای کشور تبدیل شد اما با بررسی و مقایسه قطعنامه جدید با قطعنامه 1929 دادهها و ستاندهها در بحث موشکی پسقطعنامه 2231 ماهیت صلح آمیز فعالیتهای هستهای ایران را تائید میکند
سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۳۷ عراقچی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر لزوم مطالعه قطعنامه های پیشین برای ارزیابی خوب از برجام و قطعنامه 2231 گفت که قطعنامه 2231 ماهیت صلح آمیز فعالیت های هستهای ایران را تائید میکند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا کماستقبال بان کی مون از قطعنامه 2231
سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۵۰ دبیرکل سازمان ملل با انتشار بیانیهای از تصویب قطعنامه شورای امنیت در تایید توافق هستهای ایران و گروه 1 5 استقبال کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بان کی مون دبیرکل سازمان ملل بیانیهای را در حمایت از تصویب قطعنامه شورای امنیت درباره تعراقچی در کمیسیون امنیت ملی: قطعنامه 2231 ماهیت صلح آمیز فعالیتهای هستهای ایران را تائید میکند
عراقچی در کمیسیون امنیت ملی قطعنامه 2231 ماهیت صلح آمیز فعالیتهای هستهای ایران را تائید میکند عراقچی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر لزوم مطالعه قطعنامه های پیشین برای ارزیابی خوب از برجام و قطعنامه 2231 گفت که قطعنامه 2231 ماهیت صلح آمیز فعالیت های هستهاپیام توییتری ظریف بعد از قطعنامه 2231 شورای امنیت
دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۲۲ ۱۵ ساعاتی پس از تصویب قطعنامه 2231 از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد در تایید برجام و توافق هستهای بین ایران و گروه 1 5 وزیر خارجه کشورمان در صفحه توییتر خود نوشت انتظار داریم شاهد تحقق تغییرات بنیادینی باشیم که در قطعنامه امروز نسبت به آن تعهد به عملقطعنامه 2231 گزینهها را از روی میز برداشت
قطعنامه 2231 گزینهها را از روی میز برداشت پس از توافق وین موضوع فعالیتهای موشکی و محدودیتهای اعمال شده بر آن در چارچوب قطعنامه 2231 به مهمترین موضوع مورد توجه برخی محافل مقامات و رسانههای کشور تبدیل شد آفتاب با بررسی و مقایسه قطعنامه جدید با قطعنامه 1929 دادهها و ستاناستقبال اوباما از تصویب قطعنامه 2231 در تائید توافق هستهای
سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۴ رئیسجمهور آمریکا در واکنش به تصویب قطعنامه سازمان ملل در تایید توافق هستهای ابراز امیدواری کرد که اعضای کنگره نیز به این اجماع گسترده جهانی توجه نشان دهند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس باراک اوباما رئیس جمقطعنامه 2231 گزینهها را از روی میز برداشت |اخبار ایران و جهان
قطعنامه 2231 گزینهها را از روی میز برداشت پس از توافق وین موضوع فعالیتهای موشکی و محدودیتهای اعمال شده بر آن در چارچوب قطعنامه 2231 به مهمترین موضوع مورد توجه برخی محافل مقامات و رسانههای کشور تبدیل شد کد خبر ۵۲۰۰۷۶ تاریخ انتشار ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۶ - 27 July 2015 پسقطعنامه 2231 گزینههای روی میز برداشت
قطعنامه 2231 گزینههای روی میز برداشت پس از توافق وین موضوع فعالیتهای موشکی و محدودیتهای اعمال شده بر آن در چارچوب قطعنامه 2231 به مهمترین موضوع مورد توجه برخی محافل مقامات و رسانههای کشور تبدیل شد خبرگزاری ایسنا پس از توافق وین موضوع فعالیتهای موشکی و محدودیتهای اعمالواکنش فابیوس به تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت
واکنش فابیوس به تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در تایید توافق هسته ای ایران ابراز خشنودی کرد به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری فرانسه از مقر سازمان ملل متحد فابیوس اعلام کرد این تصمیم تصویب قطعنامهقطعنامه 2231 هیچ سازوکار تنبیهی ندارد
ظریف در پاسخ به لاریجانی قطعنامه 2231 هیچ سازوکار تنبیهی ندارد خبرگزاری پانا وزیر امور خارجه در جلسه علنی امروز مجلس تأکید کرد قطعنامه جدید هیچ سازوکار تنبیهی ندارد ۱۳۹۴ سه شنبه ۳۰ تير ساعت 09 52 به گزارش خبرنگار سیاسی پانا محمدجواد ظریف که در جلسه علنی امروز مجلس حضورتوضیحات بعیدینژاد در مورد قطعنامه 2231 شورای امنیت
با نگارش مطلبی عنوان شد توضیحات بعیدینژاد در مورد قطعنامه 2231 شورای امنیت یک عضو تیم مذاکره کننده کشورمان ابعاد قطعنامه اخیر شورای امنیت در مورد توافق هسته ای و لغو تحریم ها بررسی کرد به گزارش ایلنا حمید بعیدینژاد با انتشار یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود اینگونه اموشک هاي بالستيک و نگراني هايي به درازاي عمر قطعنامه 2231
۲ مرداد ۱۳۹۴ ۱۲ ۳۰ب ظ موشک هاي بالستيک و نگراني هايي به درازاي عمر قطعنامه 2231 موج - گروه اقتصاد سياسي مذاکرات هسته اي ايران و گروه 1 5 که سابقه اي 12 ساله داشته است به پايان رسيد فارغ از بزرگي چنين پديده ديپلماتيکي مي توان گفت در جمهوري اسلامي ايران به توافق هسته اي از دو زبررسی برجام و قطعنامه 2231/ تحقیق و توسعه صنعت هستهای با حضور ظریف و صالحی در کمیسیون آموزش
دستور کار کمیسیونهای مجلس اعلام شد بررسی برجام و قطعنامه 2231 تحقیق و توسعه صنعت هستهای با حضور ظریف و صالحی در کمیسیون آموزش دستور کار کمیسیون های تخصصی مجلس از روز یکشنبه 4 مرداد تا سه شنبه 6 مرداد اعلام شد به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا دستور کار کمیسیون های تقطعنامه 2231 بسیار مثبت و خوب بود
پنجشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۶ نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی گفت کلیات توافق هستهای رضایتبخش به نظر میرسد عزیز اکبریان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه البرز اظهار کرد توافق صورت گرفته میان ایران و کشورهای غربی نه به طور کامل ایدهآل و نه بهفارس: اولین دبه پس از تصویب قطعنامه 2231
فارس اولین دبه پس از تصویب قطعنامه 2231 سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن تأیید دریافت نامه 1 5 و اتحادیه اروپا برای 15 ساله شدن دوره بازگشت فوری تحریمهای ایران گفت که این درخواست در روزهای آینده بررسی خواهد شد فارس فرهان حق سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در کنفرانس خبری ام-
سیاسی
پربازدیدترینها