واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: گوشت نخوردن کودکان چه تاثیرات منفی و چه عوارضی می تواند برای آنان در پی داشته باشد.
عوارض گوشت نخوردن
تاثیر سبک زندگی امروزی فقط محدود به تغییر شیوه و نوع تغذیه بزرگسالان نیست و تغذیه کودکان را هم تحتتاثیر خود قرار داده است بهگونهای که اغلب کودکان تمایل به خوردن غذاهای فستفودی دارند و عادتهای تغذیهایشان به نسبت کودکان دورههای قبل تغییر زیادی داشته است. آنها خیلی تمایل به خوردن برنج و انواع خورش یا لقمههای نان ندارند درحالی که جزو طرفداران پر و پا قرص پیتزا و ساندویچ به شمار میروند و این یعنی به صدا درآمدن زنگ هشدار خطر.
دکتر احمد اسماعیلزاده در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری سلامانه با هشدار به این مساله گفت: «یکی از مهمترین مسائل در خصوص تغذیه کودکان، گنجاندن تمامی گروههای موادغذایی در برنامه غذایی کودک و مصرف آنهاست که والدین باید توجه خاصی به این موضوع داشته باشند.»
وی همچنین گفت: «در سنین کودکی باید وعدههای اصلی غذایی در ساعت مشخص به کودک داده شود و حتما میانوعدههای مناسب در برنامه غذایی جای داشته باشند که انواع میوه و سبزیها جزو میانوعدههای مناسب محسوب میشوند.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین تاکید کرد: «در بین گروههای غذایی، مصرف گوشت به دلیل اینکه حاوی پروتئین حیوانی و اسیدهای آمینه ضروری برای رشد به خصوص کودکان است، باید بسیار مورد اهمیت قرار بگیرد. مصرف این گروه از مواد غذایی در کودکان در سنین رشد (پیش دبستانی) بسیار حائز اهمیت است چون آمینواسیدهای لازم برای رشد قدی آنها را فراهم میکند.»
اسماعیلزاده با اشاره به اینکه در سنین پیش دبستانی کمخونی فقر آهن شایع است، گفت: «کم خونی ناشی از فقر آهن تمرکز را پایین میآورد و باعث بروز پرخاشگری و خستگی در کودکان میشود. معمولا زیر چشم این کودکان کبود یا پفآلود بوده و این درحالی است که گوشت یکی از منابع خوب برای تامین آهن، محسوب میشود.»
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در نهایت خاطرنشان کرد: «والدین باید توجه کنند معمولا در سنین پایین یکی از عللی که باعث میشود کودک میلی به خوردن گوشت نداشته باشد، به این خاطر است که باید گوشت را بجود و اغلب بچهها در این سن مایلند غذاهای راحتالحلقوم را بخورند درنتیجه از خوردن گوشت امتناع میکنند درحالی که میتوان گوشت را به صورت چرخ کرده در ماکارونی یا قلقلی در خورش، کباب یا کباب تابهای و… تهیه و هفتهای سه تا چهار بار هر بار 60 گرم در برنامه غذایی کودک گنجاند تا هم نیاز رشدی او را تامین و هم از بروز کمخونی جلوگیری کند. باز هم تاکید میشود که عدم مصرف گوشت در کودکان با کمخونی فقرآهن همراه است که باعث میشود کودک در سنین مدرسه تمرکز خوبی نداشته باشند و سطح یادگیری او پایین بیاید.»دکتر سلاماخبار مرتبط :کم خونی : چه مواد غذایی مفید است؟ حتماحتما بخوانید: برای كم خونی چه باید كرد؟معجوني فوق العاده براي درمان سريع كم خوني و خستگي
دوشنبه 12 مرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]