واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۴۵ب.ظ)
حوادث ترافيکي در رأس علل مرگ و مير زودرس در کشور موج - رئيس مرکز حوادث و فوريتهاي پزشکي کشور گفت: سال گذشته حدود 17 هزار نفر فوت ناشي از حوادث ترافيکي داشتيم که منجر به مرگ زودرس افراد شده و بايد با برنامه ريزي و فرهنگسازي از آن جلوگيري کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، امين صابري نيا در در همايش آشنايي با اصول اوليه اورژانسهاي پزشکي با تأکيد بر کاهش مرگ زودرس گروه سني 30 تا 70 سال که صبح امروز در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد گفت: سال گذشته حدود 17 هزار نفر فوت ناشي از حوادث ترافيکي داشتيم که باعث تحميل هزينههاي فراوان به وزارت بهداشت است، در صورتي که ميتوان با پيشگيري از حوادثي مانند غرق شدگي و سوختگي، اين منابع را در حوزههاي ديگر درمان و به ويژه بهداشت هزينه کرد.
وي افزود: در کشور سوئد ساليانه تنها 5 يا 6 نفر به دليل حوادث ترافيکي فوت مي کنند که ميتوان در ايران نيز اين آمار نگران کننده را از طريق تغيير ديدگاه، تقويت فرهنگ ترافيکي و آموزش به فرزندان به حداقل رساند.
صابري نيا در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اقدامات مرکز اورژانس کشور از سال گذشته در حوزه پيشگيري از حوادث افزود: طبق اطلاعاتي که از دانشگاههاي علوم پزشکي سراسر کشور جمع آوري شده است 3 حادثه قابل پيشگيري شايع احصا شده که شامل تصادفات، مارگزيدگي و غرق شدگي است.
وي ادامه داد: تصميم بر اين شده است که کميته بهداشت و درمان جهت پيشگيري در استانها تشکيل شده و ضمن ارائه برنامههاي مدون و مناسب زمينه تصميم گيريهاي منطقه اي متناسب با شرايط اقليمي را فراهم کند، براي مثال گاهي در برخي حوادث نميتوان برنامه کشوري يکساني ارائه کرد به عنوان نمونه گاهي در برخي مناطق کشور مردم دچار گرمازدگي و در برخي مناطق ديگر دچار سرما زدگي ميشوند که هريک نيازمند برنامه مجزايي جهت اجراست.
رئيس مرکز حوادث و فوريتهاي پزشکي کشور خاطرنشان کرد: بايد هزينههاي درمان کاهش پيدا کند و به سمت رفتارهاي غير قابلپيشگيري سوق داده شود به عنوان نمونه بايد در موضوع ژنتيکي به حدي کار کنيم که بيمار ژنتيکي نداشته باشيم يا در خصوص سوختگي و حوادث چهارشنبه آخر سال بايد نگاه را تغيير داد.
وي افزود: علاوه بر تغيير نگاه جامعه به حوادث نبايستي گفت که حادثه نبايد اتفاق بيفتد، بلکه بايد براي پيشگيري از حوادث برنامه ريزي کرد.
صابري نيا گفت: اميدواريم تا چند سال آينده هزينههايي که صرف پيشگيري مي شود 4 تا 5 برابر هزينههاي باشد که صرف درمان مي شود تا ضمن خالي شدن بيمارستانها، مردم نيز در نظام سلامت شريک شوند.
رئيس مرکز حوادث و فوريتهاي پزشکي کشور در خصوص وضعيت سال گذشته اورژانسهاي پيش بيمارستاني گفت: در حال حاضر 2121 پايگاه اورژانس و 503 اورژانس دانشگاهي با 3100 دستگاه آمبولانس و 17 بالگرد هوايي؛ به ويژه در خصوص پيشگيري از مرگ مادر و نوزاد به مردم خدمات اورژانس ارائه ميدهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]