واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۴۸ق.ظ)
سفير اسپانيا با رؤساي دانشگاههاي لرستان ديدار کرد موج - خرم آباد - در دومين روز از سفر سفير اسپانيا به لرستان اين بار اتاق خرمآباد ميزبان نشست "پدرو ويينا" و رؤساي دانشگاههاي لرستان بود.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس دانشگاه لرستان در اين نشست با اشاره به قدمت 35 ساله اين دانشگاه اظهار داشت: ما در دانشگاه لرستان با داشتن 9 هزار دانشجو، 270 نفر هيأت علمي و 70 رشته کارشناسي ارشد آمادگي داريم در زمينه فرصتهاي مطالعاتي بين اين دانشگاه و دانشگاههاي اسپانيا همکاري دو جانبه داشته باشيم. خسرو عزيزي افزود: براي اولين بار دفتر همکاريهاي علمي بينالمللي در دانشگاه لرستان تأسيس شده است تا زمينه همکاريهاي بينالمللي با ساير دانشگاههاي خارجي را فراهم آورد.
سفير اسپانيا هم در اين نشست با تأکيد بر استقلال دانشگاهها در کشور متبوعش گفت: اميدواريم بتوانيم با رايزني زمينه ارتباط دانشگاه لرستان را با يکي از دانشگاههاي مشابه در اسپانيا فراهم نماييم.
در ادامه، رئيس دانشگاه پيام نور لرستان با ابراز اميدواري نسبت به انجام چنين سفرهايي گفت: دانشگاه پيام نور بزرگترين دانشگاه دولتي کشور است که امروز 25 درصد دانشجويان شاغل به تحصيل در سراسر کشور در اين دانشگاه مشغول هستند.
محمدرضا جعفري به جايگاه دانشگاه پيام نور در خارج از کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ما ششمين دانشگاه باز (مجازي) دنيا و دومين دانشگاه باز آسيا هستيم که بر اساس رتبهبندي هم دانشگاه پيام نور از لحاظ رتبه آموزشي و از نظر کيفيت آموزشي به ترتيب رتبه اول و دهم را در کشور داراست. وي افزود: يکي از سياستهاي دانشگاه پيام نور که وزارت علوم بر آن تأکيد دارد ايجاد شعب دانشگاه پيام نور در کشورهايي است که فارسيزبانان در آن حضور دارند و بر همين اساس اين امکان و آمادگي را داريم که شعب اين دانشگاه را در کشور اسپانيا هم راهاندازي کنيم؛ اتفاقي که در کشورهايي چون عراق، افغانستان، کانادا، سوئد، عمان و مالزي افتاده و اميدواريم شعبه بعدي دانشگاه پيام نور در اسپانيا افتتاح شود.
جعفري با اشاره به اين که اسپانيا نوزدهمين اقتصاد دنيا از لحاظ توليد ناخالص داخلي است و مردم آن در سطح بالايي از رفاه زندگي ميکنند، عنوان داشت: يک ميليارد نفر در جهان به زبان اسپانيولي صحبت ميکنند که دومين زبان رسمي جهان محسوب ميشود و بر همين اساس آمادگي داريم متقابلاً ما هم زبان اسپانيايي را در دانشگاه پيام نور راهاندازي نماييم. تقويت روابط علمي و تحقيقاتي في مابين دانشگاه پيام نور و دانشگاههاي اسپانيا، انجام طرحهاي پژوهشي و برگزاري نشستها و سمينارهاي مشترک براي استفاده از تجربيات طرفين هم از ديگر سرفصلهايي بود که رئيس دانشگاه پيام نور لرستان به آنها اشاره کرد. محمدرضا جعفري گفت: دانشگاه پيام نور بهترين امکان براي تقويت روابط علمي فرهنگي بين ايران و اسپانيا است.
سفير اسپانيا در ايران در واکنش به پيشنهادات مطرح شده گفت: سيستم دانشگاهي اسپانيا علاقه مند به برقراري ارتباطاتي از اين دست هستند و در همين زمينه پيشنهاد ميکنم دانشگاه پيام نور شما با دانشگاهي که سيستم مشابهي در اسپانيا دارد در ارتباط باشد و زمينههاي همکاريهاي دو جانبه بررسي شوند.
"پدرو ويينا" گفت: مؤسسه سروانتس مسوول گسترش زبان اسپانيايي در دنياست که در سه استان ايران هم شعباتي راهاندازي نموده که اميدواريم در استانهاي ديگر هم همين اتفاق بيفتد.
مدير کل برنامهريزي و امور اقتصاد دانشبنيان دانشگاه آزاد اسلامي خرمآباد نيز در اين نشست گفت: دانشگاه آزاد اسلامي جزو بزرگترين دانشگاههاي خصوصي و حضوري جهان محسوب ميشود که 160 شعبه در داخل و خارج کشور دارد. رضا محجوب با اشاره به اين که 32 هزار نفر دانشجو در لرستان مشغول تحصيل در اين دانشگاه هستند، اظهار داشت: از جمله اولويتهاي ما رشتههاي کارآفرين و دانشبناين است و در همين رابطه در دانشگاههاي آزاد لرستان چندين مرکز رشد فناوري نوين کشاورزي، مرکز سلامت و انرژيهاي نو راهاندازي شده که در رابطه با طرحهاي اقتصادي و دانشبنيان به دنبال جذب مشارکت از طريق سرمايهگذاري هستيم.
سفير اسپانيا با اشاره به اين که بيشترين دانشگاههاي اسپانيا دولتي هستند، و دانشگاههاي خصوصي کمي در اين کشور وجود دارند. سرپرست دانشگاه فرهنگيان خرمآباد هم در اين نشست گفت: اگر نمونه مشابه دانشگاه فرهنگيان در اسپانيا وجود داشته باشد، ميتوانيم همکاريهاي خوبي با هم داشته باشيم. فروزان اديبفر با تأکيد بر اين که دانشگاه تربيت معلم يک دانشگاه کاملاً دولتي است، اظهار داشت: اين دانشگاه براي دورههاي ابتدايي، راهنمايي و متوسطه در کشور 50 هزار نفر دانشجو دارد که 2500 نفر از آنها در لرستان مشغول به تحصيل هستند که در آينده جذب آموزش و پرورش خواهند شد و حقوقبگير دولت خواهند بود.وي افزود: در خصوص زبان اسپانيايي هم اميدواريم قول همکاريهاي دوجانبهاي که به ساير دانشگاهها داديد را به ما هم بدهيد.
اديبفر عنوان داشت: چون دانشجويان ما فوقالعاده و زبده هستند چون با کنکور پذيرفته ميشوند و وسواس خاصي در انتخاب آنها وجود دارد. سفير اسپانيا هم در اين خصوص اظهار داشت: سيستم ما در اسپانيا متفاوت است و معادلي براي دانشگاه فرهنگيان در اين کشور وجود ندارد، کساني که علاقه مند به شغل معلمي هستند در آزمون استخدامي آن شرکت ميکنند و پس از پذيرش مشغول به کار ميشوند.
رييس مجمع نمايندگان استان هم که مهمان ويژهي اين نشست بود اظهار داشت: کشور ما در زمينه توليد علم رشد و توسعه بسيار قابلتوجهي داشته و در همين زمينه ميتوان گفت توليد علم در ايران دو برابر دنيا داريم. عباس قائدرحمت گفت: در زمينه تعداد مقالات علمي و همينطور اقدامات فناورانه که در پارکهاي علم و فناوري و مراکز رشد داريم و همچنين از نظر تعداد قابل توجه دانشجو نسبت به گذشته شاهد رشد بسيار بالايي بودهايم که قابل قياس نيست. نماينده دورود و ازنا در کجلس شوراي اسلامي افزود: رتبه هشتم نانو در دنيا از آن ايران است، در بيوتکنولوژي رتبه خوبي داريم و در زمينهي صنايع دفاعي و هستهاي هم پيشرفتهاي چشمگيري داشتهايم. وي عنوان داشت: از آنجا که علم، مرز نميشناسد بايد همکاريها در اين زمينه هم بدون مرز باشد.
سفير اسپانيا در ادامه اين نشست با ابراز خوشحالي از صحبت با رؤساي دانشگاههاي لرستان گفت: آمار مقالات و پژوهشهاي 35 سال گذشتهي ايران را رصد کردهام که رشد قابل ملاحضهاي داشته و براي ما قابل توجه است.
"پدرو ويينا" با تحسين اين پيشرفتها در زمينههاي علمي و ادبيات اظهار داشت: علم در ايران نسبت به اسپانيا از اهميت بيشتري برخوردار است و محترم شمرده مي شود و همين مسأله ميتواند نشاندهنده روشن بودن آيندهي موفق شما در زمينه تحققيات، رشد و توسعه تکنولوژي باشد که به خاطر آن به شما تبريک ميگويم. وي افزود: در اين نشست در رابطه با همکاري دانشگاهها ايدههاي خوبي مطرح شد که اميدوارم بتوانيم آنها را در آينده به جلو ببريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]