تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم، بيشتر از آن‏كه با عمر خود زندگى كنند، با احسان و نيكوكارى خود زندگى مى‏كنند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829830445




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اخباری که دیگر خوشایند نیست


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: اخبار مربوط به آغاز فصل برداشت محصولات کشاورزی، همواره جزو اخبار خوب و مثبت به‌شمار رفته است؛ اخباری که نشان از تولیدات داخلی و آبادانی مزارع و باغات کشور دارد اما این روزها انتشار برخی از این‌گونه اخبار نه تنها حس خوب و شادی‌آوری به آدم نمی‌دهد بلکه ضمن ایجاد ده‌ها پرسش در ذهن، یک جور حس غم و اندوه و ناامیدی را هم در دل می‌نشاند.

به گزارش تراز ، به طور مثال به این خبر که روز گذشته روی خط خبرگزاری ها رفت، توجه کنید: «مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از آغاز برداشت هندوانه و خربزه از وسعت 2600 هکتار از مزارع استان خبر داد و گفت: امسال حدود 74 هزار تن هندوانه و خربزه از مزارع این استان برداشت می شود.»

این خبر شاید تا چند سال پیش خبر خوب و امیدوارکننده ای بود، اما امروز که بی آبی و خشکسالی بیداد می کند و وقوع یک فاجعه زیست محیطی در انتظار این سرزمین است، دیگر خبر خوبی نیست.

تولید بیش از 70 هزار تن خربزه و هندوانه که جزو محصولات بسیار آب بر هستند، آن هم در منطقه خشک فلات مرکزی ایران، نه تنها خبر خوشایندی نیست، بلکه یک نوع خودزنی و اقدامی عاجل برای رسیدن به پرتگاه نابودی است.

همچنین این خبر در حالی منتشر می شود که طی سال های گذشته خشکی زاینده رود و خشکسالی، کشاورزی در این استان را با چالش مواجه کرده و به بیکاری و فقر بسیاری از کشاورزان شرق این استان منجر شده است.

تاثربرانگیزتر این که در برخی از همین شهرستان ها که دچار بی آبی شدید هم هستند همچون فلاورجان علاوه بر کشت هندوانه و خربزه، برنج نیز کشت و تولید می شود.

خبر دیگری از این دست، مربوط می شود به کاهش شدید تولید گندم در شهرستان کوهدشت استان لرستان به دلیل خشکسالی و کم آبی و خسارت زیاد گندمکاران این شهرستان. جالب این که بر اساس خبر مذکور که مهر آن را منتشر کرده، در کنار همین مزارع خشکیده گندم تولید محصولات آب بر ذرت و چغندر با استفاده از آب چاه های عمیق غیرمجاز صورت می گیرد.

متاسفانه اخبار حاکی از کشت محصولات آب بر در مناطقی که دچار بحران آبی هستند، کم نیست؛ اخباری همچون کشت چغندر در اطراف دریاچه ارومیه، کشت برنج در 16 استان کشور، درحالی که فقط دو استان مازندران و گیلان برای این نوع کشت مناسب شناخته شده و کشت هندوانه، گوجه و... در بسیاری از استان های کم آب همچون کرمان. از آنجا که بخش وسیعی از این کشت ها به روش سنتی انجام می شود، نتیجه آن می شود که بخش کشاورزی بیش از 90درصد آب این کشور را فرو می بلعد.

با این همه آنچه تلخ تر و تالم برانگیزتر از شنیدن این اخبار است، ناهماهنگی و نبود تعامل میان کشاورزان، جهادکشاورزی و وزارت نیرو به عنوان سه عنصر دخیل و تاثیرگذار در ایجاد بحران کم آبی در کشور است، که هرکدام ساز خود را می نوازند.

آن هم در شرایطی که وزارت نیرو با مدیریت و نظارت صحیح بر توزیع و مصرف آب، جهادکشاورزی با الگودهی مناسب به کشاورزان برای انتخاب بهترین کشت در شرایط فعلی و کشاورزان با درایت و شناسایی شرایط آبی و محیطی منطقه زیست خود می توانند مانع بروز یک فاجعه زیست محیطی عظیم در کشور شوند و مهر بطلان به تصمیمات ناخوشایندی همچون بحث واردات آب به کشور بزنند.


منبع: جام جم آنلاین



زمانبندی انتشار: 12 مرد 1394 - 09:56





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن