واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دروغ بزرگ کارخانه های شیرخشک سازی تهران- ایرنا- روزنامه همشهری در صفحه ی جامعه نوشت: تبلیغات وسیع کارخانه های تولید شیرخشک به گونه ای است که صدای وزیر پیشین بهداشت را درآورده است. علیرضا مرندی از اطلاعات غلطی که کارخانه های شیر خشک سازی به مردم می دهند، انتقاد کرد.
در این گزارش که در شماره روز دوشنبه دوازدهم مرداد 1394 خورشیدی انتشار یافت، می خوانیم: تغذیه با شیر مادر از مهم ترین نکاتی است که در سلامت آینده نوزاد نقش اساسی دارد. براساس یافته های علمی، کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند در بزرگسالی کمتر به بیماری های قلبی- عروقی، سکته های قلبی و مغزی و سرطان مبتلا می شوند. این در حالی است که در سال های اخیر میزان تغذیه نوزادان با شیر مادر کم شده و شیرخشک جایگزین شیر مادر شده است. تبلیغات وسیع کارخانه های تولید شیرخشک به گونه ای است که صدای وزیر پیشین بهداشت را درآورده است. به گزارش همشهری، علیرضا مرندی در همایش تغذیه با شیر مادر با انتقاد از اطلاعات غلطی که کارخانه های شیرخشک سازی به مردم می دهند، گفت: این کارخانه ها پزشکان ما را با هزینه خودشان به مسافرت می برند و به نوعی شست وشوی مغزی می دهند و همه این کارها غیرقانونی است و حتی برخی دیدگاه های غلط را در بین مادران رواج می دهند مثلا عنوان می کنند نوزادی که زردی دارد باید تغذیه با شیر مادرش قطع شود که این دیدگاه کاملا غلط است.
وزیر پیشین بهداشت با گلایه از اطلاعات غلط کارخانجات شیرخشک سازی که به مردم ارائه می شود به یکی دیگر از این دیدگاه های غلط اشاره کرد و گفت: جدیدا نیز عنوان کردند اگر فرزندی گریه کند باید شیر مادرش قطع شود درحالی که این مورد نیز غلط است.
وی در ادامه با انتقاد از افزایش سزارین ها که با بی رحمی به مادران القا شده است، گفت: اگر سزارین خوب بود غربی ها پیشتاز می شدند درحالی که ایران بدترین وضعیت سزارین را در دنیا دارد و از آن بدتر متخصصان ما هستند که زودتر از موعد نوزادان را سزارین می کنند که این باعث می شود نوزادان دچار مشکل تنفسی شوند.
مرندی علت افزایش تخت های NICU را در بخش های نوزادان بیمارستان ها افزایش سزارین ها و تولد نوزادان نارس عنوان کرد و افزود: این کار متخصصان، هزینه ها و مشکلات روانی بسیاری برای مادران ایجاد می کند که متأسفانه وزارت بهداشت نیز به خاطر برخی مسائل مالی پزشکان به درستی برای رفع این مشکل اقدام نمی کند. مرندی با گلایه ای دیگر نسبت به برخی ها که کلی سر و دست می شکنند تا داروهای 250میلیون تومانی سرطان وارد کشور شود خاطرنشان کرد: امروزه ما شاهدیم که کارخانجات شیرخشک سازی میلیاردها تومان درآمد دارند و حتی حاضرند مدتی شیرخشک را مجانی توزیع کنند.
افزایش تغذیه با شیر مادر
علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت نیز در این همایش گفت: آمار تغذیه نوزادان از 51درصد به 55درصد رسیده است. نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، کمتر به بیماری های تنفسی، گوش درد، اسهال و دیابت مبتلا و از بهره هوشی بالاتری برخوردار می شوند. همچنین میزان بروز بیماری های غیرواگیر در این کودکان در سنین بزرگسالی به شدت کاهش می یابد و با توجه به اینکه سالانه 36میلیون نفر در دنیا بر اثر بیماری های غیرواگیر جان می بازند که 18.5میلیون نفر آنها به بیماری های قلبی مبتلا هستند، اهمیت تغذیه با شیر مادر در کاهش این بیماری ها مشخص می شود.
به گزارش همشهری، سیاری با اشاره به اینکه تغذیه با شیر مادر فقط برای نوزادان مفید نیست، گفت: تغذیه با شیر مادر برای مادران نیز مزایای زیادی دارد و تحقیقات نشان داده که میزان پوکی استخوان در زنانی که کودکان را با شیر خود تغذیه کرده اند به شدت کاهش می یابد و میزان سرطان رحم و پستان نیز در این زنان کمتر است.
تأثیر شیرخشک د ر ابتلا به بیماری
به گفته معاون وزیر بهداشت هم اکنون 10میلیون ایرانی دچار فشار خون هستند درحالی که تغذیه با شیر مادر از فشارخون در سن بالا می کاهد و همچنین باعث کاهش قندخون و دیابت در بزرگسالی می شود؛ درحالی که بیش از 7درصد افراد بالای 30سال کشورمان قندخون دارند و 5میلیون نفر نیز در ایران دچار دیابت هستند. به گفته سیاری کسانی که با شیر مادر تغذیه کرده اند در بزرگسالی تعامل اجتماعی بهتری خواهند داشت و بهتر درس می خوانند. وی در مورد تغذیه با شیرخشک نیز گفت: دستورالعمل شیرخشک برای کسانی که نمی توانند شیر خود را به کودکان بدهند در حال اجراست، در برخی مناطق شهری و روستاها به این منظور کوپن داده می شود، اما در مجموع، بخش عظیمی از افراد مخصوصا کارمندان خودشان تصمیم می گیرند که کودکان را با شیرخشک سیر کنند. شیرخشک بر 3دسته تقسیم می شود که دسته اول، بر پایه شیر گاو، دسته دوم، بر پایه منابع گیاهی و دسته سوم، برپایه منابع مخصوص استوار است. وی با بیان اینکه به جز شیرخشک های مخصوص، بقیه شیرخشک ها در کشور تولید می شود، گفت: برخی کودکان به علت حساسیت هایی که به شیر و پروتئین موجود در آن دارند، باید از شیرخشک مخصوص استفاده کنند که در این زمینه نیز دولت به خانواده ها یارانه اختصاص می دهد. برخی کودکان که با شیر مادر تغذیه نشده اند، در ادامه زندگی به گندم حساسیت پیدا می کنند و نمی توانند غذاهایی که از گندم تشکیل شده را مصرف کنند.
*منبع :روزنامه همشهری
**گروه اطلاع رسانی**9128**9131
12/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]