تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تو را سفارش مى‏كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828749776




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا تیم مذاکره کننده درباره دو گل دریافتی سکوت کرده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چرا تیم مذاکره کننده درباره دو گل دریافتی سکوت کرده است؟
چرا تیم مذاکره کننده درباره دو گل دریافتی سکوت کرده است؟ پس از اینکه رئیس‌‌جمهور جمع بندی مذاکرات هسته‌ای در وین را به بازی فوتبال تشبیه کرد و بیان داشت که ایران در این بازی سه بر دو بر حریف فائق آمده است، این سئوال از سوی برخی از کارشناسان و افکار عمومی مطرح شد که دو گل خورده و سه گل زده ایران در این بازی چه بوده‌ است؟


 
به گزارش فرهنگ نیوز ، پایان مذاکرات هسته‌ای در وین آغازی برای تببین آنچه در این مذاکرات اتفاق افتاده بود. در ایالات متحده آمریکا اعضای کنگره این کشور جلسات مختلفی با وزرای دولت اوباما از جمله وزیر خارجه، وزیر دارایی، وزیر انرژی و وزیر دفاع این کشور برگزار کردند و صریحا سئوالاتی را درباره نتایج مذاکرات از آنان پرسیدند. جو کنگره آمریکا به صورتی بود که نمایندگان مخالف حتی تاب تحمل شنیدن پاسخ وزرا را نداشتند و بعد از پرسش سؤالات و جرو بحث‌های تند، به نشانه اعتراض صندلی خود را ترک می گفتند.
 
2 گل هسته‌ای که خوردیم در کجا بوده است؟
در ایران نیز ابتدا فضای شتاب زده‌ای پیش آمد و زنجیره‌ای‌ها در اقدامی غیرمنطقی و سیاسی، فضا را به سمت هر چه هیجانی و احساسی‌تر شدن پیش بردند که به باور بسیاری از کارشناسان باب انتقاد منطقی را بست و بسیاری از کارشناسان ترجیح دادند که از این فضا جهت بررسی دقیق وقایع پیش آمده استفاده کنند و بعد از اینکه هیجانات فروکش کرد در یک فضای منطقی به طرح مباحث و سئوالات خود نسبت به آنچه که در برجام ( برنامه جامع اقدام مشترک) و قعطنامه 2231 ثبت شده، بپردازند.
 
در همین رابطه، دولت یازدهم همواره رویکرد خود در مذاکرات هسته‌ای را تعامل سازنده بر پایه برد برد قلمداد کرده است. حجت الاسلام حسن روحانی در این مورد بارها تاکید کرده است که « ما دنبال تعامل برد ـ برد با دنیا هستیم و می‌خواهیم با شرکت‌ها و کارآفرینان دنیا توافقی برد ـ برد داشته باشیم. »[1] موضوعی که همواره و هنوز از سوی دولت مطرح می‌شود. 
 
اما بعد از مذاکرات رئیس جمهور در برابر پاره‌ای از انتقادات درباره متن برجام در جلسه هیئت دولت با بیان اینکه باید تیم مقابل را هم ببینیم گفت:‌« حتی در یک مسابقه و بازی فوتبال وقتی می گوییم برنده یا موفق شدیم، معنایش این است که سه گل زده و دو گل خورده ایم، حالا عده ای بگویند که می شد از فلان فرصت هم استفاده کرد و گل های بیشتری زد. باید دید که در مقابل چه تیمی بازی کرده ایم والا اگر در کنار گود نشسته و تماشاچی باشیم، می توانیم درخواست های بیشتری هم مطرح کنیم. »
 
موضوع برد برد و سپس مطرح شدن گل‌های خورده و زده ایران در مذاکرات هسته‌ای نیز مورد توجه منتقدان و کارشناسان مربوطه قرار گرفت. در این باب بسیاری مطرح کردند که چطور برد برد را باید در کنار برد سه بر دو جای داد.
 
در همین رابطه، حسن رحیم‌پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سخنانی در پیش از خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه تهران با استناد به سخنان رئیس جمهور با بیان اینکه باید مشخص شود برد-برد چیست؟ ۳-۲ چیست؟ گفت: طبق مکتب امام ما در مسائل هسته‌ای معتقدیم اینکه عده‌ای بگویند شکست مطلق خوردیم و همه چیز نابود شد و جام زهر را سر می‌کشیم و این معاهده ترکمنچای و کشورفروشی است منطقی نیست و هم اینکه کسانی وقتی هنوز هیچ چیز مشخص نشده جشن پیروزی می‌گیرند و می‌گویند برد- برد سه بر دو حاصل شده است هم منطقی نیست.
 
وی ادامه داد:‌ چیزهایی که گفته شود باید معنی هم داشته باشد؛ باید مشخص شود کدام بخش از مسائل هسته‌ای جزو خطوط قرمز ایدئولوژیک ما نیست.
 
عزت الله ضرغامی، رئیس سابق سازمان صدا و سیما که این روزها اینستاگرامش تریبون اظهاراتش شده است، نیز به همین موضوع اشاره کرده و با طرح سئوالی از رئیس جمهور پرسید:‌« نتیجه 3-2 را که فرمودند نفهمیدیم چطور برد-برد نتیجه‌اش 3-2 است! البته چون رئیس جمهورمان را قبول داریم اگر ایشان 6-0 هم بگویند حرفی نیست! ولی دیگر برد- برد نیست. ضمن بعضی ها خاطره بدی از 6-0 دارند!!به نظر می رسد بازی رفت را مساوی کرده ایم! بازی برگشت مانده است و آن هم مرحله اجرای تفاهم است. برد قطعی ما در این مرحله معلوم می شود؛ هوشیار باشیم.»
 
با این حال موضوع مهمی که در این راستا بوجود می‌آید این است که گل‌های خورده ایران در چه مسائلی بوده است؛ چراکه مساله تببین متن فرجام و ضرورت اصلاح‌ آن طی سه ماه آینده بسیار مهم است و بنابر نظر کارشناسان هنوز نه تنها سوت پایان مذاکرات هسته‌ای زده نشده، بلکه اجرای متن فرجام به عنوان مرحله اصلی دیگری است که برخی از شخصیت‌های سیاسی مانند ضرغامی آنرا بازی برگشت نام نهاده‌اند.
 
با این شرایط درحالی رئیس جمهور از دو گل خورده وسه گل زده سخن گفته است که آنچه از فحوای سخنان اعضای تیم هسته‌ای و حجت‌الاسلام حسن روحانی برداشت می‌شود، تنها گل‌های زده‌ای است که ایران به طرف مقابل زده است. جالب اینجاست که برخی از رسانه‌ها به نقل از عراقچی در مورد جزئیات زجر‌آور مذاکرات سخن گفتند که البته توسط این عضو ارشد مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان تکذیب شد. اما آنچه از سخنان موثق عراقچی می‌توان برداشت کرد وی بیشتر بر روی کلیات متن برجام و قطعنامه تاکید دارد.
 
به عنوان مثال معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دغدغه اعضای کمیسیون را منطقی خواند و از نمایندگان خواست بیش از آنکه وارد جزئیات شوند به کلیات کار توجه کنند.
 
وی لغو تحریم ها، ادامه غنی سازی، ادامه فعالیت های هسته ای، لغو قطعنامه های شورای امنیت، خارج شدن ایران از ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد، غیر امنیتی کردن ایران (تبدیل تصور تهدید از ایران به فرصت) را از مهمترین نکات قوت برجام برای جمهوری اسلامی ایران دانست.
 
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در مجلس شورای اسلامی نیز با تقدیم متن کامل برجام به رئیس قوه مقننه گفت: جناب آقای رئیس؛ در اینجا افتخار دارم براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی متن کامل برجام را تقدیم مجلس محترم کنم. خواهران و برادران گرامی؛ توافق هسته‌ای را در سطوح مختلف می‌توان تحلیل کرد. می‌توان در سطوح بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی آن را ارزیابی کرد. می‌توان از زاویه راهبردی به آن نگاه کرد. می‌توان از زاویه تحریم‌ها آن را بررسی کرد و می‌توان از زاویه برنامه بلندمدت هسته‌ای به ارزیابی آن پرداخت.
 
وی افزود: ولی از هر سطحی تحلیل می‌کنیم،‌ نباید فراموش کنیم که هر توافقی یک بده‌بستان است. هر طرف بخشی از خواسته‌های خود را به نفع بخش مهمتری صرف‌نظر می‌کند. مذاکرات تا آنجا ادامه می‌یابد که داده‌ها و ستانده‌های دو طرف کم و بیش متعادل گردد. با این توضیح سوال این است که در این تصمیم بزرگ داده‌ها و ستانده‌های ما و 1+5 در این مذاکرات نفسگیر چه بوده است؟
 
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: هیچگاه ادعا نکرده و نمی کنیم که برجام کاملا به نفع ایران است و باز هم تأکید می کنم که مذاکره بده و بستان است و تا زمانی که در دو طرف به میزان قابل توجه به خواسته های خود دست نیابند توافقی شکل نمی گیرد مسلما برای دستیابی به خواسته های خود انعطاف و نرمش هایی داشته ایم اما همه این انعطاف ها هدفمند و با محاسبه صورت گرفته مانند کشتی گیری که در مثال مقام معظم رهبری برای بردن مسابقه در زمان و مکان مناسب امتیازات کوچکی از دست می دهد اما همه می دانند نتیجه نهایی مهم است و همچنین دستی که به علامت پیروزی بالا می رود.
 
اما با این حال وزیر خارجه کشورمان هم از امتیازات ستانده شده در مذاکرات وین سخن گفت و اشاره چندی به امتیازات داده شده نکرد. این در شرایطی است که تببین چنین موضوعی می‌تواند سبب ساز برنامه ریزی صحیحی برای برخورد مناسب با طرف مقابل در مرحله اجرا شود. در همین خصوص تنها تکیه کردن بر نقاط قوت برنامه جامع مشترک باعث می‌شود که زوایای پنهانی باقی بماند که ممکن است برای کشور ایجاد مشکل و اشکال کند و دست طرف مقابل را در دبه کردن و شانه خالی کردن از مسئولیت‌هایش باز بگذارد. 
 
تا به امروز نیز منتقدین منصف و آگاه توانسته‌اند با توجه به نگاه ظریف خود به زوایای مختلف مذاکرات، به نکات قابل توجهی دست یابند که به نقطه قوت مذاکرات تبدیل شده است. با این حال به نظر می‌رسد تببین امتیازات داده و ستانده و ایجاد زمینه برای چکش کاری و اصلاحات آینده نیز در این برهه زمانی ضرورت بجا و مناسبی داشته باشد که دولت می‌تواند خود باب آن را با تبیین دو گل خورده‌ای که رئیس جمهور درباره تدوین متن برجام بدان اشاره کرد، باز کند.


منبع: مشرق


94/5/12 - 08:50 - 2015-8-3 08:50:26





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن