واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله فاضل لنکرانی: سازمان فرهنگ و ارتباطات برای شناساندن ظرفیت حوزه های علمیه تلاش کند قم - ایرنا - عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باید از توان و ظرفیت مبلغان در خارج از کشور، مراکز فرهنگی و پژوهشگاه ها برای شناساندن ظرفیت حوزه علمیه قم به مراکز علمی جهان استفاده کند.
به گزارش ایرنا، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی روز یکشنبه در دیدار ابوذر ابراهیمی رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: فعالیت ها و پژوهش های علمی حوزه علمیه قم در سطح کلان برای جهان اسلام، حتی برای اهل سنت و برای حوزه های شیعه دیگر کشورها مانند نجف مجهول است.
وی ادامه داد: از تحقیقات و کتاب های علمی حوزه علمیه قم کمتر در این حوزه های علمیه یافت می شود.
وی تصریح کرد: حوزه با عظمت قم محصولاتش برای سایر حوزه های شیعه کشورهای دیگر ناشناخته است و باید یک برنامه ریزی شود و در کنار اعزام مبلغ و ترجمه های کتاب های گوناگون به زبان های مختلف؛ حوزه علمیه قم به سایر حوزه ها و مراکز علمی جهان معرفی شود.
آیت الله فاضل لنکرانی تاکید کرد: امروز آینده نگری که در حوزه قم شده و موضوع های مورد نیاز جهان در مراکز حوزوی قم در حال کار شدن می باشد و نیاز است که این تحقیقات حوزه و فعالیت های مراکز حوزوی قم به جهان معرفی شوند و بستر و زمینه ارتباطات علمی حوزه قم با مراکز حوزوی و علمی جهان فراهم شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی چشم فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور است و ظرفیت های فوق العاده ای دارد و کارهای بسیاری می تواند انجام دهد و یکی از مهم ترین کارهای این سازمان باید معرفی دستاوردهای حوزه علمیه قم در سراسر دنیا باشد.
وی بر اهمیت ارتباط حوزه علمیه قم با مراکز علمی دنیا و سایر حوزه های علمیه شیعه در دیگر کشورها تاکید کرد و گفت: امروزه پژوهش های استثنایی و نوآورانه ای مانند مباحث مربوط به بحث تسلیحات کشتار جمعی، احکام و حقوق کودکان در اسلام و غیره در قم انجام می شود اما متاسفانه هیچ کدام از این تحقیقات به جهان عرضه نشده است.
وی با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی مراکز تخصصی و علمی حوزوی در موضوع های مختلف کار می کنند، گفت: ما حرف بسیاری برای گفتن داریم و در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) قم فعالیت های تحقیقاتی مختلفی انجام شده است که از آن جمله می توان به انتشار 124 عنوان کتاب به زبان آذری، تهیه جزوه ای در زمینه سلاح های کشتارجمعی، برگزاری کارگاه ها و نشست های مختلف علمی و تخصصی با موضوع های گوناگون همانند حقوق بشر اشاره کرد.
آیت الله فاضل لنکرانی تصریح کرد: فقه ما این قدرت را دارد که دنیا را به چالش بکشاند و قوی ترین بحث ها در موضوع های مختلف در حوزه علمیه قم طرح شده ولی نیاز است تا این مسائل به گوش مراکز علمی دنیا برسد و لازم می باشد که تعاملات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با مراکز علمی و حوزوی بیشتر شود.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این دیدار گزارشی از فعالیت ها و برنامه های این سازمان ارائه داد. ک/3
7406/ 6133/1772
11/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]