واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۳۰ب.ظ)
با توانمندي داخلي واحد توليد MTBE شرکت کيميا نصب شد موج - دومين مخزن جاذب کلر به همت و کوشش متخصصين توانمند داخلي در واحد توليد MTBE شرکت کيميا بندر امام نصب و در سرويس قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس معصوميان، مدير عامل شرکت کيميا بندر امام، با اعلام اين خبر اظهار داشت: در طراحي پيشين واحد MTBE تنها يک مخزن حاوي جاذب کلر تعبيه شده بود و با توجه به اين که اين جاذبها داراي پايه آلومينا و با قطر تقريبي ۲ تا ۵ ميليمتر هستند، پس از جذب کلر و اشباع شدن قابل احيا نيستند بدين سبب و پس از گذشت بازه زماني ۶ تا ۹ ماه اين واحد به مدت شش روز جهت تعويض جاذبهاي موجود در مخزن مذکور از سرويس خارج ميشد، به منظور جلوگيري از کاهش توليد و کسب سودي پايدار، با بهکارگيري پتانسيلهاي بالقوه کارشناسان و متخصصان داخلي پتروشيمي کيميا و با تلاشي بيوقفه عمليات طراحي، ساخت و نصب دومين مخزن جاذب کلر پايان و با موفقيت در سرويس قرار گرفت.
مدير عامل شرکت کيميا بندر امام افزود: متيل ترشري بوتيل اتر (MTBE) مادهاي است که به منظور بالا بردن عدد اکتان بنزين استفاده ميشود و به همين دليل يک محصول استراتژيک و بسيار مهم براي کشور محسوب ميشود.
وي با برشمردن مزاياي نصب اين مخزن در واحد MTBE ادامه داد: ماده اکسيژنه متيل ترشري بوتيل اتر (MTBE)، از واکنش ايزوبوتيلن و متانول و در طي يک پروسه پيچيده و تحت کاتاليست ها و جاذبهاي خاص حاصل ميشود که در بين آنها جاذبهاي موجود در مخزن D-۲۰۰۶ اين واحد از اهميت ويژهاي برخوردار است.
معصوميان ضمن اشاره به فرايند عملکرد جاذبهاي کلر موجود در اين مخزن افزود: در مرحله دي هيدروژناسيون توليد محصول متيل ترشري بوتيل اتر (MTBE) و به جهت پيشرفت بيشتر واکنش، کلر تزريق ميشود که لازم است اين مقدار کلر تزريق شده به دليل خورندگي بالا در ادامه فرآيند توسط جاذبهاي موجود در مخزن D-۲۰۰۶ از چرخه توليد حذف شود.
هم اکنون واحد MTBE شرکت کيميا بندر امام با توليدي معادل ۱۱۰۷ تن در روز در سرويس است که اين ميزان توليد، ۱۰۷ درصد برنامه توليد مصوب را پوشش ميدهد و اين امر موجب افزايش ۸ ميليون ليتر ماده MTBE در سال گشته و ارزش بالايي را نصيب اين شرکت ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]