واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: مسيري که به نفاق ختم شدبا وجود اينكه سازمان به مرحله آمادگي کامل نرسيده بود، تحت فشار اعضا جهت انجام عمل انقلابي و به دليل عمل زدگي، تصميم گرفت طي جشنهاي ????ساله اقدامات مسلحانه اي انجام دهد و در نتيجه در مسير تهيه اسلحه افتاد.
از همين نقطه بود که يک نفوذي ساواک توانست با ظاهر تهيه اسلحه براي سازمان به آن نفوذ کند و بدين ترتيب سازمان در تور امنيتي ساواک گرفتار شد. پس از آنکه شناسايي هاي ساواک نسبتا کامل شد، در اول شهريور ???? ساواک و شهرباني طي عملياتي بسيار گسترده در نقاط مختلف تهران و ايران دست به بازداشت اعضاي سازمان زدند و تقريبا تمام خانههاي تيمي آن و اکثر اعضايش را دستگير کردند.پس از دستگيري اين اعضا و اعترافات گسترده آنان مابقي اعضا نيز به مرور دستگير شدند. از اين ماجرا به عنوان ضربه ?? نام برده ميشود. اغلب اعضاي مرکزيت سازمان که به چنگ ساواک افتادند به اعدام محکوم شدند و تنها مسعود رجوي با يک درجه تخفيف به حبس ابد محکوم شد. روايت رسمي سازمان آن است که رجوي به دليل فعاليت هاي گسترده برادر خود - کاظم رجوي - که يک فعال حقوق بشري بينالمللي بود اعدام نشد ولي پس از انقلاب و با به دست آمدن اسناد ساواک اعلام شد که دليل اعدام نشدن رجوي، همکاري گستردهاش با ساواک بوده است.و با دستگيري و اعدام بسياري از اعضاي بلندپايه سازمان، پس از كش و قوس هاي مختلف و در شرايطي که بيشتر رهبران سازمان در زندان بسر مي بردند، تقي شهرام يکي از اعضاي بلندپايه مجاهدين از زندان ساري گريخت و به سازماندهي نيروهاي پراکنده مجاهدين اقدام کرد. بدين ترتيب مرکزيت سازمان مجاهدين شامل تقي شهرام و بهرام آرام شد که پس از چندي، سيد مجيد شريف واقفي هم به اين مرکزيت پيوست. از اين زمان به بعد و به دليل ويژگي هاي شخصيتي و مطالعاتي تقي شهرام، وي عملا رهبر سازمان شد.در ?? دي ???? مسعود رجوي از زندان آزاد شد و رياست سازمان مجاهدين را به عهده گرفت و با استفاده از فضاي آزادتري که پديد آمده بود، به سرعت رشد کرد.تقي شهرام به همراه چند تن ديگر از جمله بهرام آرام و وحيد افراخته مدتي بعد شعار «فضلالله المجاهدين علي القاعدين اجرا عظيما» را که در گوشه سمت راست صفحه اول نشريه "پيام مجاهد" قرار ميگرفت، حذف كردند و اطلاعيه اي موسوم به "تغيير ايدئولوژي" انتشار دادند و اعلام كردند که سازمان مجاهدين خلق ايران مذهب را کنار گذاشته و رسما ايدئولوژي مارکسيسم را به عنوان تنها ايدئولوژي نجات بخش پذيرفته است.در مسير اين تغيير ايدئولوژي، مجيد شريف واقفي به مخالفت برخاست که در نتيجه از سوي شهرام و آرام به عنوان خائن شناخته و محکوم به اعدام شد و بدين ترتيب مجيد شريف واقفي به طرز فجيعي کشته شد و درنتيجه اکثريت قاطع اعضاي سازمان اين تغييرايدئولوژي را پذيرفته و مارکسيست شدند.
پس از اين اتفاق، برخي از روحانيون متنفذ كشور که پيشتر درگيرهايي با زندانيان مارکسيست داشتند، در اطلاعيه اي با اشاره به نجاست کفار اعلام کردند که تمامي زندانيان مسلمان بايد از هرگونه ارتباط با مارکسيست ها (غذا خوردن، تماس بدني، وسايل مشترک زندانيان هم بند) پرهيزکنند. از سوي ديگر برخي جريانات مارکسيستي نيز مدعي شدند که اين سرنوشت گريز ناپذير مجاهدين بوده است و آنها بايد به مارکسيسم روي مي آوردند.در ?? دي ???? مسعود رجوي از زندان آزاد شد و رياست سازمان مجاهدين را به عهده گرفت و با استفاده از فضاي آزادتري که پديد آمده بود، به سرعت رشد کرد. با گسترش فعاليت هاي سازمان مجاهدين خلق و آشكارتر شدن انحراف در تفكرات اين سازمان و نيز اتفاقات ديگري نظير درگذشت آيت الله طالقاني (كه با توجه به محبوبيت فراوان وي در ميان مجاهدين و مقبوليتش در بين روحانيون و ديگر گروههاي مذهبي مي توانست در دعوت به آرامش کارساز باشد) و بازداشت محمدرضا سعادتي از مهمترين اعضاي سازمان به اتهام جاسوسي، اختلافات ميان سازمان با جامعه بويژه بخش مذهبي تر آن بالا گرفت.در اواخر سال 59 و اوايل سال 60 ، تشديد اختلاف ميان ابوالحسن بني صدر با بدنه نظام، موجب شد تا وي (بني صدر) براي مقابله و احيانا وادار كردن نظام به برخي تصميمات، با مجاهدين خلق که پيشتر از آنها به شدت انتقاد کرده بود، متحد شود. مجاهدين خلق نيز در پي تعارضات شديد با حکومت در سال ??، از بنيصدر حمايت کرده و در تاريخ ?? خرداد ???? از هوادارانشان خواستند تا به خيابانها بريزند و در نهايت با اعلام فراخوان براي انجام تظاهرات، هواداران سازمان مجاهدين و تعدادي از فريب خوردگان اين سازمان به خيابانها ريختند و درگيري شديد و خونيني در خيابانهاي بسياري از شهرهاي كشور بويژه تهران صورت گرفت.هدف مجاهدين از اين عمليات – كه از سوي نيروهاي ايران به عمليات مرصاد معروف شد - تصرف تهران اعلام شده بود ولي به شکست گسترده و تلفات شديد اين سازمان منتهي شد و تعداد زيادي از اعضاي اين سازمان كشته شدنداين درگيري ها كه با دستگيري تعداد زيادي از تظاهركنندگان همراه بود، نتيجه اي جز شديدتر شدن اختلافات و تبديل اختلافات به دشمني ها در پي نداشت. پس از آن زمان بود كه سازمان مجاهدين خلق به ترورهاي گسترده اي دست زد و حدود 12 هزار نفر اعم از مسوولان عاليرتبه كشوري و لشكري و نيز زنان و مردان و كودكان عادي را به خاك و خون كشيد.با فرار بني صدر و مسعود رجوي از ايران، اين دو به همراه برخي گروههاي ديگر، شوراي ملي مقاومت را براي مبارزه با حکومت جمهوري اسلامي تشکيل دادند ولي پس از توافق آشكار رجوي با صدام حسين، بني صدر از اين تشكيلات جدا شد.
با تشكيل "ارتش آزاديبخش ايران " از سوي مجاهدين، فصل جديدي از همكاري هاي اين سازمان با رژيم بعثي عراق آغاز شد. اوج اين همكاري ها به آخرين روزهاي جنگ تحميلي برمي گردد بطوريكه شش روز پس از قبول قطعنامه توسط ايران و در شرايطي که نيروهاي عراقي با بهره برداري از شرايط خاص نيروهاي ايراني مجددا به خرمشهر حمله کرده بودند، سازمان مجاهدين عملياتي با نام "فروغ جاويدان" را آغاز كرد.هدف مجاهدين از اين عمليات – كه از سوي نيروهاي ايران به عمليات مرصاد معروف شد - تصرف تهران اعلام شده بود ولي به شکست گسترده و تلفات شديد اين سازمان منتهي شد و تعداد زيادي از اعضاي اين سازمان كشته شدند.بعد از خاتمه جنگ، مجاهدين کليه نيروهاي خود را در شهر اشرف متمرکز كردند و اين افراد بعد از چند سال همچنان در كمپ اشرف به سر ميبرند؛ هرچند كه در چند ماه اخير وضعيت بسيار متزلزلي در اين كمپ داشته اند و بحث هاي مربوط به خروج اين افراد از اشرف بيش از پيش بالا گرفته است.حسين هرمزيبخش سياست تبيان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 341]