واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دوچرخهسوار جانباز:
رکورد رکابزنی را در ایران نگه میدارم
دوچرخهسوار جانباز گفت: تا جان در نفس دارم با داشتن عشق به میهن اسلامی ایران در داخل و خارج کشور رکاب خواهم زد تا با انتقال پیام زیست محیطی و معرفی تاریخ و فرهنگ ایرانیان، رکود رکابزنی به نام ایرانی در دنیا ثبت و محفوظ بماند.
به گزارش فارس از قزوین، سید مسعود طباطبایی از دوچرخهسواران ایرانگرد و جانبازان جنگ تحمیلی است که سال 65 با اصابت خمپاره به درجه جانبازی نایل شده است. وی از سال 82 شروع به ایرانگردی کرده و از سال 90 با هدف گسترش فعالیتهای انسان دوستانه و زیست محیطی، ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت و معرفی تاریخ و فرهنگ ایرانیان شروع به رکابزنی کرده است. در حال حاضر نیز وی به صورت انفرادی دومین دور از سفر کشوری خود را از توس به سمت شلمچه تحت عنوان «حماسهسازان تاریخساز» آغاز کرده است، در این گفتگو با ما همراه باشید. فارس: دومین سفر خود را به چه مناسبتی آغاز کردید؟ دومین سفر دوچرخهسواری کشوری خود در سوم خرداد به مناسبت بزرگداشت روز جانباز و آزادسازی خرمشهر از آرامگاه فردوسی در شهر توس مشهد آغاز کردم و تاکنون نیز با سپری کردن مسافتهایی از استانهای خراسان شمالی، گلستان، سمنان، مازندران، تهران و البرز گذر کردم و به قزوین رسیدم. از قزوین نیز به سمت استانهای گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، لرستان، خوزستان و شلمچه حرکت خواهم کرد. فارس: چه زمانی به شلمچه خواهید رسید؟ طبق برنامهریزی صورت گرفته، هفته دفاع مقدس به شلمچه خواهم رسید. فارس: چه مسافتی را در این سفر رکاب خواهید زد؟ طول مسیری که از توس تا شلمچه رکاب خواهم زد، دو هزار و 800 کیلومتر است تا در این مسیر پیام شهدا را انعکاس دهیم. فارس: با چه هدفی رکاب میزنید برای گسترش فعالیتهای نوعدوستانه اهدای خون و عضو، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال پیامهای صلح و دوستی، حفظ منابع طبیعی و محیط زیست، صرفهجویی و مصرف بهینه آب به مردم رکاب میزنم. طی مسیر نیز پیامهای فوق را از طریق راهکارهایی از جمله معرفی سایتم به نام گروه انسانهای سبز و توزیع کارتهایی بین آنها اطلاعرسانی میکنم. فارس: چرا توس تا شلمچه را برای سفر انتخاب کردید؟ از آنجایی که برخی مردم ایران با تاریخ و فرهنگ، غریب و بیگانه هستند، توس و شلمچه را با عنوان طرح «حماسهسازان تاریخساز» انتخاب کردم، تا فرهنگ و تاریخ گذشته که نیاکان و معاصر که شهدای ما هستند، به مردم معرفی کنم. فارس: چه برنامههایی در شهرهایی که توقف میکنید، دارید؟ در سفرهای که به شهرها دارم، کاشت درخت در گلزار شهدا و بناهای تاریخی با هدف ترویج فرهنگ درخت کاری از جمله برنامههایم است و تاکنون 27 درخت کاشتم. همچنین دیدار از مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران، محیط زیست، منابع طبیعی، ارتش جمهوری اسلامی و فرمانداران از دیگر برنامههایم است. فارس: نگاه مردم و مسئولان طی این سفر با شما چگونه بود؟ طی این سفر نگاه مردم مطلوب بوده و با انتقال پیامهای سفرم به آنها، با من همدردی میکردند. نگاه مسئولین نیز خوب بوده، به هر استانی رفتم مورد استقبال آنها قرار گرفتم. برای انتقال پیامهایم از جمله ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و درختکاری نیاز به همراهی و توجه ویژه مسئولان دارم تا بتوانم آنها را به مردم انتقال بدهم تا روحیه ایثار و مقاومت در جامعه گسترش یابد. فارس: هزینههای سفر را چگونه تامین میکنید؟ همه هزینههای سفرم تاکنون به عهده خودم بوده و هیچگونه حمایتی از سوی مسئولان نداشتهام. فارس: طی سفر با چه مشکلاتی روبهرو شدید؟ مشکل خاصی نداشتم، فقط در گلستان به علت تصادفی که داشتم یک ماه استراحت کردم، و سپس به حرکتم ادامه دادم. فارس: از چه سالی رکاب میزنید؟
از سال 90 به دلیل علاقهای که به دوچرخهسواری داشتم، شروع به رکابزدنی کردم و پیامهایی از جمله صلح و دوستی و توجه به محیط زیست به مردم انتقال میدهم. فارس: تا کی رکاب خواهید زد؟ افتخار میکنم به عنوان برترین مجروح جنگ دنیا این مسافتهای طولانی را رکاب زدم و تا جان در نفس دارم، با داشتن عشق به میهن اسلامی ایران در داخل و خارج کشور رکاب خواهم زد تا رکود رکابزنی به نام ایرانی ثبت و محفوظ بماند. فارس: تاکنون به چند استان سفر رفتید؟ تاکنون در 61 استان رکاب زدم، 51 استان در مرحله نخست رکاب زدم و قزوین نیز برای سومین بار است که رکاب میزنم. فارس: متاهل هستید؟ چند فرزند دارید؟ تحصیلات شما چیست؟ بله. متاهل و دارای یک دختر و یک پسر هستم، تحصیلاتم زیر دیپلم است. فارس: مشغول به چه کاری هستید؟ در کارهای هنری و فنی تخصصی دارید؟ از سال 66 بازنشسته ارتش هستم، در زمینههای مختلف فعالیت داشتم از جمله مدیر گروه سینمائی، تلویزیونی غزال فیلم از 75 تا 82، تهیهکننده و کارگردان نمایشنامه و فیلم کوتاه بودم، در 30 فیلم و سریال به عنوان بازیگر نقش ایفا کردم و دورههای فیلمنامهنویسی نیز در نزد اساتیدی مانند عباس اکبری گذراندم. فارس: طی سفر چگونه با خانواده در ارتباط هستید؟ در سفرهای داخلی هر 30 تا 45 روز به خانه برمیگردم و یک هفته در کنار خانواده هستم، در سفرهایی خارج نیز با تلفن در تماسام. فارس: چه سالی و کجا مجروح شدید؟ سال 65 در نفتشهر منطقه جنگی سومار مجروح شدم. فارس: چگونه مجروح شدید؟ عراق به ما تک زده بود، ما آن را دفع کردیم، بعد از این تک دشمن، برای سرکشی به خط مقدم رفتم که مورد اصابت چهار خمپاره 60 و 81 قرار گرفتم و 43 ترکش خوردم و مجروح شدم، از هوش رفتم و هیچ چیز دیگری نفهمیدم. فارس: به نظر شما این سفر ورزشی چه تاثیری در جامعه دارد؟ این سفر ورزشی خواه و ناخواه در جامعه تاثیر خواهد داشت، زیرا طی مسیر با افراد متعدد در روستاها و شهرهای مختلف روبرو میشوم و موارد بسیاری از جمله توجه به محیط زیست و صرفهجویی در آب را به آنها هشدار میدهم. فارس: به نظر شما، نقش جانبازان در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چقدر مفید است؟ جانبازان انسانهایی هستند که با شجاعت در جنگ تحمیلی حضور یافتند و قسمتی از بدنشان را در راه خدا دادند و اکنون درد و رنج مجروحیتشان را تحمل میکنند. تاکنون نقش جانبازان در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ضعیف بوده، اگر آنها امروز با اراده و ارقه ملی در هر زمینهای همانند دوران 8 سال دفاع مقدس وارد شوند، میتوانند حرکتهای زیبایی در عصر حاضر انجام بدهند که تحقق این مطلب تاثیر چشمگیری در گسترش این فرهنگ در سطح جامعه خواهد داشت. فارس: خود شما در این راستا چه کار کردید؟ هر فردی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با استفاده از هر ابزاری مانند نویسندگی و ورزش میتواند این فرهنگ را به نسل جوان انتقال بدهد. بنده به عنوان جانباز دفاع مقدس ورزش را برای انتقال این فرهنگ انتخاب کردم و با رکاب زدن تلاش میکنم تا بتوانم روحیه ایثار و مقاومت شهدا و جانبازان را به نسل امروز انتقال بدهم. فارس: حرف آخر؟ سپاسگزاری از مردم، مسئولان و خبرنگاران که بنده را در دومین سفر دوچرخهسواری در کشور همراهی کردند تا بتوانم روحیه ایثار و شهادت و درست مصرف کردن منابع طبیعی را در جامعه فرهنگسازی کنم. انتهای پیام/77009/گ40/
94/05/10 - 22:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]