تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):صدقه بلا را برطرف مى كند و مؤثرترينِ داروست. همچنين، قضاى حتمى را برمى گرداند و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827017181




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حمله آينده به ايران چقدر واقعي است؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حمله آينده به ايران چقدر واقعي است؟
نویسنده : علي مولوي 
 صحبت از جنگ با ايران پس از توافق بر سر «برجام» به لحاظ كمي و كيفي(!) افزايش يافته است. مسئولان امريكايي و از جمله خود اوباما اگر تا پيش از توافق فقط هر چند ماه يك بار از حمله به تأسيسات اتمي ايران سخن مي‌گفتند- كه بيشتر آن هم با زبان اشاره و كنايه بود، مثل اينكه بگوييم «همه گزينه‌ها روي ميز است»- اينك و پس از توافق  هرچند روز يك بار صراحتاً به جنگي دقيق و آسان با ايران در آينده دور و نزديك وعده مي‌دهند كه اين وعده هم به لحاظ كمي افزايش قابل ملاحظه‌اي دارد و هم امريكايي‌ها بازرسي از تأسيسات اتمي و نظامي ايران را دستاوردي معرفي مي‌كنند كه مي‌تواند منجر به حمله‌اي دقيق و مؤثر و راحت و كم‌تلفات به ايران شود، يعني يك جنگ كيفي!
ديروز هم رسانه‌ها از قول اوباما نوشتند كه حمله به ايران در 15 سال آينده- يعني زماني كه توافق به لحاظ اجرايي به نقطه پايان رسيده است- دقيق‌تر و آسان‌تر خواهد بود.
آيا اوباما براي خود «صلح» و براي آيندگان «جنگ» را برگزيده است، با آنكه مي‌داند جنگ يا صلح در اختيار او كه چيزي از دوره‌اش باقي نمانده نيست و اراده‌‌هاي ديگري در داخل و خارج از امريكا به جنگ يا به صلح و نيز به زمان آغاز و انجام آن فرمان خواهند داد؟! يا اينكه سخنان رئيس‌جمهور و مسئولان امريكايي، مخاطبي ديگر به جز ايران و تأسيسات اتمي و نظامي آن دارد؟
1- براي امريكا كه مي‌خواهد در يك حمله برق‌آسا تأسيسات اتمي ايران را «نابود» كند و سپس عقب بنشيند، اطلاعاتي فراتر از آنچه دارد،‌ نياز نيست. پس هدف از بازرسي‌ها كسب اطلاعات ملي و امنيتي كشورهاست كه امريكا هيچ‌گاه از آن سير نمي‌شود و بايد گفت براي بمب‌هاي چندصد تني، اطلاعات دقيق بي‌معنا مي‌شود.
2- بمباران و از بين بردن تأسيسات فردو به اذعان خود امريكايي‌ها كاري بس دشوار يا حتي غيرممكن است. حمله به ايران چه حالا و چه 15 سال ديگر نمي‌تواند براي برخي از تأسيسات هسته‌اي ايران تفاوتي داشته باشد.
3- جاي تعجب است كه مسئولان امريكايي چطور مي‌توانند يك روز بگويند: «دانش هسته‌اي را نمي‌‌توان با بمباران نابود كرد» و روز ديگر راهكارهاي حمله دقيق به ايران را مرور كنند. اين تناقض‌گويي‌ها نشانه آن است كه موضوع جنگ براي امريكايي‌ها امر راحتي نيست و فقط با آن دو كار مي‌كنند؛ اولاً پاسخ جنگ‌طلبان داخلي را مي‌دهند و ثانياً جناح سياسي داخل ايران را كه گمان مي‌كند با توافق مانع جنگ شده است، شارژ مي‌كنند، يعني از جنگي كه قادر به انجام آن نيستند دو بهره رايگان مي‌برند.
4- امريكا از دو، سه دهه پيش به اين‌سو در قدرت نظامي و اقتصادي با نوعي فروپاشي روبه‌رو بوده است. به جاي جنگ مستقيم، جنگ نيابتي مي‌كند كه همه نتايج مورد نظر را ندارد و به جاي اثرگذاري مستقيم بر اقتصادها، تحريم مي‌كند كه براي خود و همپيمانانش نيز ضرر دارد. اين هر دو نشانه فرو كاسته شدن از قدرت است. امريكا در حوزه نظامي سند كاستن صدها هزار نفري از نظاميان پياده خود را افشا مي‌كند و در حوزه اقتصادي شاهد ظهور قدرت‌هاي ديگر در برابر دلار است. پس اينكه اوباما اكنون صلح را برمي‌گزيند و براي رئيس‌جمهور 15 سال آينده امريكا كه معلوم نيست سير نزولي آن را به كجاي معادلات جهاني برده است، جنگ را پيشنهاد مي‌كند، صرفاً تمسخر رئيس‌جمهور آينده است.
5- نكته مضحك اين اظهارات آن است كه بازرسي‌هاي يك نهاد به ظاهر مستقل بين‌المللي، يعني آژانس بين‌المللي انرژي اتمي كه وظايفي كاملاً فني و محرمانه در قبال كشورها دارد، براي امريكا دستاوردي اطلاعاتي در حمله احتمالي به ايران معرفي مي‌شود! كه اين حقيقت تلخ همين ديروز نيز در سخنان مونيز تكرار شد.
به جز يك مورد كه نماينده ايران در آژانس به اين موضوع اعتراض كرده، صداي خاصي شنيده نشد. عجب جهان ساكت و مرده‌اي كه هيچ يك از كشورهاي عضو سازمان‌هاي بين‌المللي به اين واقعيت تلخ اعتراض نمي‌كنند!
در اين ميان براي اينكه دولت ما نيز متهم نشود كه همچون اوباما براي خود صلح و براي آيندگان جنگ را ترجيح مي‌دهد(!) بايد پاسخ روشن و دقيق به اظهارات اوباما بدهد. خوشبختانه در اين موقعيت چون ايران طرف اصلي مذاكرات هسته‌اي و طرف سخنان اوباماست، برخلاف برخي موقعيت‌هاي گذشته كه رسانه‌هاي غربي صداي مسئولان ما را سانسور مي‌كردند، پاسخ به اوباما در همان حدود انتشار سخنان او در رسانه‌‌هاي جهان منعكس مي‌شود و لذا مسئولان كشور نبايد اين فرصت را از دست بدهند. البته اگر تمايلي به آن داشته باشند!

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن