واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صادرات غیرنفتی از بندر شهید باهنر بندرعباس 48 درصد افزایش یافت بندرعباس- ایرنا- مدیر اداره بنادر و دریانوردی بندر شهید باهنر بندرعباس گفت: صادرات کالاهای غیر نفتی درچهار ماه اول امسال از این بندر در مقایسه با مدت مشابه پارسال 48 درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محسنی روز شنبه در نشست تشریح عملکرد این بندر در چهار ماه اول امسال اظهار داشت: دراین مدت بیش از 492 هزارو 342 تن کالای غیرنفتی از این بندر صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 48 درصد رشد داشته است.
وی افزود: همچنین در این مدت 21 هزارو 837 تن کالای نفتی از بندر شهید باهنر به مقصد کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و کشورهای حوزه اقیانوس هند صادر شده است.
محسنی تصریح کرد: مواد شیمیایی، کشاورزی، مواد معدنی، قیر، میوه و تره بار، مواد پروتینی، دام زنده، آهن آلات و مصالح ساختمانی از عمده کالاهای صادراتی از بندر شهید باهنر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: طی مدت مذکور 30هزار و 603 تن کالای غیر نفتی از طریق این بندر وارد شده که از عمده ترین آنها برنج، خشکبار، مصالح ساختمانی، خودرو، قطعات یدکی، پارچه، لوازم خانگی و ماشین آلات راهداری است.
مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر از ترانزیت50 هزار و 967 خودرو از طریق این بندر طی چهار ماهه نخست امسال خبر داد و اضافه کرد: این بخش از عملیات بندری نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه درصد رشد داشته است.
محسنی ابراز داشت: در چهار ماه اول امسال افزون بر 730 هزار و 424 تن کالای نفتی و غیرنفتی در بندر شهید باهنر تخلیه و بارگیری شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 19 درصد افزایش داشته است.
وی بیان داشت: از این میزان 589 هزار و 671 تن مربوط به کالاهای غیرنفتی و 140 هزار و 753 هزار تن به کالاهای نفتی اختصاص داشته است.
بندر شهید باهنر با 12 پست اسکله سومین بندر صادراتی کشور است که عملیات احداث آن در سال 1346 کلید خورد و در امور صادرات کالای غیر نفتی و حمل و نقل کالا و حمل و نقل مسافربری جایگاه ویژه ای دارد.
دسترسی به آبهای آزاد جهان از طریق خلیج فارس، اتصال به راهگذر شمال-جنوب از شبکه جاده ای به کشورهای ترکیه، روسیه، آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان و عراق ، این بندر را به پایانه ای راهبردی در منطقه تبدیل کرده است.
این بندر از فعال ترین و بزرگترین بنادر تجاری کشور بعد از بندر خرمشهر در دهه 50 و 60 بوده است.
موقعیت ممتـاز جغرافیایی در دسترسی به آب های آزاد جهان از طریق خلیج فارس، اتصـال به شبکه راه های بین المللی، نزدیکی به مناطق آزاد قشم و کیش و بنادر تجاری خلیج فارس این بندر را در جایگاه یک پایگاه استراتژیک و منحصر به فرد پس از بندر شهید رجایی قرار داده است.ک/3
7198/ 6048 /1596
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]