واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مبارزه با فساد در ارتش؛ ضرورت تحکیم قدرت سیاسی در چین پکن - ایرنا - زمانی که «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین در سال 2012 میلادی فرمان مبارزه با فساد را صادر کرد، کمتر کسی تصور می کرد که این مبارزه، دامن ارتش و نیروهای نظامی این کشور را هم بگیرد و هر از گاهی نام یکی از مقامات ارشد این کشور به جرم فساد در رسانه ها منتشر شود.
دستگاه قضایی چین، روز جمعه - دیروز - «گوبو شیانگ» معاون فرمانده کل قوا، دومین مقام قدرتمند در ساختار ارتش چین را به اتهام فساد دستگیر کرد، این دستگیری البته بازتاب های گسترده ای داشت و انتظار می رود دامنه این بازتاب ها در روزهای آینده به اوج برسد.
شرایط کنونی چین که همگام با تحولات اجتماعی و توسعه اقتصادی به سمت توسعه صنایع با ارزش افزوده بالا پیش می رود، ایجاب می کند که در جریان گذار اقتصادی، با تمرکز بر فساد مالی و سیاسی، حاکمیت و اقتدار خود را هم حفظ کند.
این کشور در حال ایجاد الگوی تازه ای از نظم سیاسی متمرکز در کشور است که دکترین آن را «شی جین پینگ» رییس جمهوری طراحی کرده است و محور آن بر مبارزه با فساد و به ویژه در بخش نیروهای نظامی کشور استوار است.
فساد که یکی از بزرگترین معضلات کشور است در ارتش چین، سبب شده تا دولت پکن این روزها تمرکز خود را بیشتر از هر زمان دیگری به این بخش متمرکز کند، چرا که بخش قابل توجهی از ساختار زیربنایی و اصلی حکومت چین به نظامیان پیوند خورده است.
گر چه مبارزه با فساد در چین ریشه طولانی دارد، اما هرگز جدیتی در این زمینه همانند چند سال گذشته و به خصوص پس از روی کار آمدن «شی جین پینگ» رییس جمهوری مشاهده نشده است.
مبارزه با فساد در ارتش از سال 2013 میلادی شدت گرفت و به دنبال آن اعلام شد که 38 افسر ارشد ارتش دستگیر شدند.
بالاترین مقام مفسد نظامی چین «گوبو شیانگ» معاون فرمانده کل قوا بود که خبر دستگیری اش روز گذشته - جمعه - رسانه ای شد. انتشار این خبر که با بازتاب های زیادی همراه بود، نشان داد که دولت چین در مبارزه با فساد و برخورد با مقامات عالی رتبه کشور اعم از نظامی و غیرنظامی و از هر درجه و مقامی که باشند، تعارف ندارد.
دولت چین گفته است که فساد را در کشور و به خصوص در ارتش ریشه کن خواهد کرد و برای پاکسازی نیروهای مسلح از این معضل از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.
همزمان، رییس جمهوری چین اعلام کرد: در مبارزه با فساد، ببرها و مگس ها - اصطلاحی که او برای افراد فاسد دولتی بکار می برد - را به تله خواهند انداخت و لذا بعید نیست که در آینده ای نه چندان دور، ببرهای دیگری هم به دلیل فساد مالی در ارتش این کشور به دام بیافتند.
البته این نگرانی هم وجود دارد که به دلیل آشنایی بسیاری از نظامیان با ساختارهای مهم کشور به آسانی نتوان مفسدان را فورا از مقامشان برکنار کرد، زیرا یافتن فردی مناسب برای جایگزینی آنها کار ساده ای نخواهد بود، با این حال این موضوع دلیل موجهی نیست که مقامات قضایی کشور بخواهند در مبارزه با فساد در ارتش کوتاهی کنند.
همین مساله باعث شد تا کمیته دائمی و کمیسیون انضباطی حزب حاکم چین به صراحت اعلام کند که معضل فساد در ارتش مربوط به یک دوره کوتاه مدت نیست.
ارتش چین 88 سال کارنامه فعالیت دارد و نادیده گرفتن افراد فاسد در آن می تواند همه افتخاراتی را که در این سال ها به دست آورده، به باد دهد.
کمیسیون مرکزی چین تاکید کرده است که اگر سربازان کشور ببینند در مبارزه با فساد در ارتش کوتاهی می شود، آن زمان باور و اعتقاد خود را به نظام و نظامیان از دست می دهند و این خطر بزرگی برای کشور خواهد بود.
«شو گوانگ یو» تحلیلگر انجمن خلع سلاح و کنترل تسلیحاتی چین می گوید: مبارزه با فساد در ارتش برای داشتن یک نظام پاک باید به شکلی جدی دنبال شود.
به باور وی، روند نوسازی و مدرن کردن ارتش و اقتدار و توان آن به همین موضوع پیوند خورده است، لذا باید کاوش کرد که بودجه ارتش چین چگونه هزینه می شود.
این تحلیلگر چینی تصریح کرد که مبارزه با فساد در ارتش کمتر از دو سال آغاز شده و شاید اگر زودتر شروع می شد افسران کمتری آلوده می شدند؛ اما حالا باید پیش بینی کرد که افراد دیگری هم به خیل مفسدان ارتش چین افزوده شده و نامشان به زودی رسانه ای شود.
با این وجود، چنین به نظر می رسد که روند مبارزه با فساد در چین به ویژه در میان نیروهای نظامی وارد عرصه جدیدی شده و این نشاندهنده عزم جدی دولت و حزب حاکم در مبارزه بی امان، اما سخت با این پدیده است.
شرایط مبارزه با فساد در چین حساس تر از قبل شده است و حوادث اخیر در برخورد با مقام های ارشد فاسد، اعم از نظامی و غیرنظامی در این کشور نشان می دهد که حزب و دولت به رهبری «شی جین پینگ» همچنان بر اجرای قانون، کار سختی پیش رو دارند، ضمن آنکه هر روز بر تبلیغات مبارزه با فساد در میان مسوولان چین نیز افزوده می شود.
رییس جمهوری چین بار ها بر اهمیت وفاداری نظامیان به حزب کمونیست تاکید کرده و در عین حال در تلاش است تا با ایجاد ارتشی مدرن ابتکار عمل را در مناقشات منطقه ای به ویژه در دریاهای جنوبی و شرقی در دست بگیرد، هر چند از آخرین باری که ارتش چین دست به اقدام نظامی زده، چندین دهه می گذرد.
آساق*231*1597**1545
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]