واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۵۶ب.ظ)
ايران براي کشورهاي آسياي ميانه دروازه دسترسي به خليجفارس، اروپا و آفريقا است موج - مدير کل کشورهاي مشترکالمنافع و قفقاز وزارت امور خارجه با بيان اين که ايران براي کشورهاي آسياي ميانه دروازه دسترسي به خليجفارس، اروپا و آفريقا است، گفت: با تجهيز گمرک ترکمنستان پيشرفت قابلتوجهي در ترانزيت دو کشور اتفاق ميافتد.
به گزارش خبرگزاري موج، مرتضي مراديان، مدير کل کشورهاي مشترکالمنافع و قفقاز وزارت امور خارجه با يادآوري اين که در دولت يازدهم توسعه روابط با همسايگان در دستور کار بوده است، گفت: در مقطع کنوني شرايط براي توسعه روابط با همسايگان بسيار مناسب بوده و ما ميتوانيم؛ بهويژه در بحث ترانزيت و حملونقل گسترش روابط را در برنامههاي خود داشته باشيم.
مدير کل کشورهاي مشترکالمنافع و قفقاز وزارت امور خارجه با بيان اين که تحريمها تأثير چنداني بر روابط ايران و کشورهاي همسايه نداشت، افزود: ما سعي کردهايم در طول مدت تحريم بيشترين بهرهبرداري را از برقراري روابط اقتصادي با ۱۵ کشور همسايه داشته باشيم.
وي با اشاره به سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي مبني بر توسعه روابط با همسايگان، گفت: شرايط ژئوپولتيک ايران به گونهاي است که بهترين مسير ترانزيتي در منطقه به شمار ميآيد؛ همچنين مهمترين کريدورهاي جهان از ايران ميگذرد و کشورهاي ديگر ناگزيرند چه در شرايط تحريم و چه در شرايط غير تحريم با ايران مراودات اقتصادي خود را داشته باشند. تنها مسالهاي که در زمان تحريمها در توسعه روابط ايران با همسايگان خلل ايجاد ميکرد تحريمهاي بانکي بود که با توافق اخير و لغو يکجاي تحريمها اين مسائل حلوفصل خواهد شد.
وي همچنين درباره چهاردهمين اجلاس کميسيون مشترک اقتصادي ايران و ترکمنستان که ۴ و ۵ مرداد برگزار شد، گفت: گسترش روابط اقتصادي از اولويتهاي دو کشور به شمار ميآيد؛ چراکه ايران براي ترکمنستان و کشورهاي آسياي ميانه دروازه ورود به خليجفارس٬ اروپا و آفريقاست و ترکمنستان نيز براي ايران دروازه ورود به آسياي ميانه محسوب ميشود، توسعه روابط در حوزه حملونقل براي هر دو کشور مورد اهميت است.
اين مقام مسوول در وزارت امور خارجه انتقال انرژي٬ سوآپ نفت و گاز و حتي برق را زمينههاي مشترک همکاري ايران و ترکمنستان خواند و اضافه کرد: در مباحث مربوط به درياي خزر نيز گسترش همکاريهاي حملونقل دريايي بين دو کشور از طريق برگزاري نشستهاي مشترک تخصصي و همچنين اعلام آمادگي براي ايجاد خط کشتيراني مشترک بين بنادر دو کشور در درياي خزر پيگيري ميشود.
وي مسير ريلي بينالمللي ايران- ترکمنستان- قزاقستان و احداث پل سرخس در مرز مشترک دو کشور توسط طرف ايراني را مهمترين محورهاي حملونقلي ايران و ترکمنستان برشمرد و يادآور شد: دو کشور در زمينه ساخت پل سرخس توسط پيمانکار ايراني به توافق رسيدهاند.
مراديان افزود: در اجلاس کميسيون مشترک اقتصادي ايران و ترکمنستان حل مسائل گمرکي و مرزي نيز در دستور کار قرار داشت که تأکيد بر افزايش همکاريهاي گمرکي و نيز ضرورت پيادهسازي پروژه دروازههاي مشترک مرزي جهت کنترل ناوگانهاي عمومي دو کشور در دستور کار قرار گرفت و همچنين قرار است شرايط طوري محيا شود که ساليانه بيش از ۲۵۰ هزار کاميون از مرز دو کشور تردد کند.
مدير کل کشورهاي مشترکالمنافع و قفقاز وزارت امور خارجه از تجهيز گمرکات ترکمنستان خبر داد و گفت: طي سال جاري و سال آينده با تجهيز گمرک ترکمنستان براي ظرفيتسازي عبور هزار کاميون در روز از مرز مشترک با ايران، پيشرفت قابل توجهي در ترانزيت دو کشور شاهد خواهيم بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]