واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ مرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۵۶ب.ظ)
فوق متخصص غدد و متابوليسم: تعداد ديابتي ها در ايران تا 15 سال آتي به 9 ميليون نفر مي رسد موج - فوق تخصص غدد و متابوليسم گفت: بررسي هاي صورت گرفته درمورد شيوع ديابت نشانگر آن است که تا 15 سال آينده، تعداد مبتلايان به ديابت در کشور از چهار به 9 ميليون نفر افزايش يافته و ايران به دومين کشور منطقه خاورميانه و شمال آفريقا از نظر شمار ديابتي ها تبديل مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا استقامتي روز جمعه در دومين همايش بين المللي «ديابت و ميزان شيوع آن در ايران» در هتل آزادي تهران افزود: از حدود 400 ميليون ديابتي در جهان، بيشترين آمار مربوط به جنوب شرقي آسيا (چين و هند) است، ضمن اينکه درصد مبتلايان به ديابت در منطقه خليج فارس نيز بسيار بالا است.
وي با اشاره به روند افزايشي جمعيت مبتلا به ديابت در جهان گفت: افزايش آمار ديابتي ها علاوه بر کشورهايي مانند چين که طي دهه هاي اخير سه برابر شده، در کشورهاي پيشرفته نيز رو به افزايش است، بطوريکه طي سال هاي 1995 تا 2005 ميلادي، تعداد افراد ديابتي در کانادا 70 درصد رشد داشته است.
استقامتي، ديابت را يکي از بيمارهاي پرهزينه دانست و افزود: طبق بررسي هاي انجام شده در ايران در 10 سال قبل، حدود 10 درصد هزينه هاي بهداشت و درمان کشور مربوط به ديابت بود، ضمن اينکه بايد هزينه هاي غيرمستقيم را هم به آن افزود.
وي با بيان اينکه چاقي و مصرف کالري بيش از حد به شيوع ديابت دامن مي زند، گفت: طي 15 سال اخير شمار افراد چاق از 13 درصد به 32 درصد رسيده که اين مساله سبب مي شوند آمار افراد مبتلا به ديابت نيز افزايش يابد.
فوق تخصص غدد و متابوليسم به بررسي هاي انجام شده طي سال هاي اخير در ايران در زمينه ديابت و چاقي اشاره کرد و گفت: در مطالعات انجام شده توسط دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور در سال 2005 ميلادي که شامل جمعيت 25 تا 64 ساله بود، حدود 7.7 درصد جمعيت(دو ميليون نفر) به بيماري ديابت نوع 2 مبتلا بودند.
وي افزود: در سال 2007 ميلادي نيز مطالعات ديگري که توسط دانشگاه هاي علوم پزشکي و در سنين 15 تا 65 سال صورت گرفت، 8.7 درصد جمعيت به ديابت مبتلا بودند، 26.6 درصد فشار خون و حدود 54 درصد نيز افراد چاق داشتند.
استقامتي ادامه داد: همچنين در بررسي هاي انجام شده در سال 2011 ميلادي که در گروه سني 25 تا 70 ساله انجام شد، حدود 11.5 درصد آنها مبتلا به ديابت نوع 2 بودند که بطور عمده مربوط به بانوان و جمعيت شهرنشين بود.
اين مدرس دانشگاه، افزايش آگاهي مردم را در جلوگيري از ابتلا به ديابت بسيار مهم خواند و تصريح کرد: در مطالعه اول که سال 2005 ميلادي انجام شد، نيمي از افراد از بيماري خود اطلاع نداشتند، اما در مطالعه سال 2011 ميلادي که آگاهي مردم افزايش يافته بود، حدود 24 درصد از بيماري خود بي اطلاع بودند.
وي با اشاره به پيش بيني آمار مبتلايان به ديابت در کشور در سال 2030 ميلادي، بر لزوم برگزاري دوره هاي آموزشي و افزايش سطح آگاهي عموم تاکيد کرد و گفت: برگزاري اين دوره ها همچنين سبب کاهش هزينه هاي کشور در حوزه ديابت خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]