تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):خوش اخلاقى عبادت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826753994




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توافق 1+5 و تاثیرات ملموس آن بر روابط ایران و افغانستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفیر جمهوری اسلامی ایران در مرکز مطالغات راهبردی افغانستان تشریح کرد: توافق 1+5 و تاثیرات ملموس آن بر روابط ایران و افغانستان کابل– ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل با تشریح پیامدهای توافق 1+5، اجرایی شدن آن را بر گسترش تعاملات میان ایران و افغانستان به ویژه در حوزه های اقتصادی و سیاسی – امنیتی موثر دانست.


«محمدرضا بهرامی» روز پنجشنبه در نشست مرکز مطالعات راهبردی افغانستان که به دعوت این مرکز با حضور برخی از نمایندگان مجلس، صاحب نظران سیاسی و جامعه رسانه ای افغانستان برگزار شد، به سیر تاریخی مذاکرات ایران و غرب از سال 1382 اشاره کرد و گفت: این مذاکرات فراز و فرود زیادی داشت، اما در 22 ماه گذشته پس از روی کار آمدن حسن روحانی و بر اساس یک تدبیر چارچوب اولیه در شکل دهی این مذاکرات بر اساس یک معادله ساده شکل گرفت؛ حقوق مشروع هسته ای ایران به رسمیت شناخته شود از سوی دیگر نگرانی های طرف مقابل هم برطرف شود و مدل رفتاری ما در مذاکرات انجام یافته نیز بر مبنای سیاست برد-برد بود. در این دوره جدید کشورهای ایران و 1+5 هشت دور مذاکره داشتند که در سه مقطع ژنو، لوزان و سرانجام در وین به توافق برجام یا برنامه جامع اقدام مشترک دست یافتند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران افزود: مذاکرات ایران با کشورهای 1+5 محدود به مذاکرات هسته ای بود و موضوع های دیگر از قبیل روابط دوجانبه مطرح نشده است. ما در این مذاکرات اصرار داشتیم که از حقوق خود در فعالیت های هسته ای برخوردار باشیم.
وی گفت: روش برد – برد در مذاکرات به این معناست که منافع هر دو طرف در توافق لحاظ شده باشد. توافقی می تواند پایدار باشد که همه طرف ها منافع خود را در آن ببینند. اگر بنا باشد تنها منافع یک طرف در توافق دیده شود، آن توافق ناپایدار خواهد بود و دوره بازی با حاصل جمع صفر در روابط میان کشورها خاتمه یافته است.
وی با بیان اینکه ما در اساس، مذاکره را پذیرفتیم چون از ابتدا درصدد تهیه بمب نبودیم که اگر بودیم، سراغ مذاکره نمی رفتیم، گفت: حرکت به سمت تسلیحات هسته ای و کشتار جمعی نه تنها از نظر شرعی و فقهی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی منع شده بلکه این ارزیابی وجود دارد که عوامل دیگری هستند که توان و ظرفیت بیشتری برای بازدارندگی تولید می کنند.
بهرامی افزود: جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات به دنبال چهار هدف اساسی بود. اول به رسمیت شناختن برنامه هسته ای ایران که در چارچوب «ان پی تی» یا معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای صورت می گرفت. دوم لغو شش قطعنامه تحریمی شورای امنیت سازمان ملل و سوم پرونده ایران از شورای امنیت به آژانس برگردد و دیگر اینکه تحریم های اتحادیه اروپا و امریکا برضد ایران لغو شود.
وی گفت: در توافقی که صورت گرفته است، حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شد. میزان غنی سازی ما از 20 درصد کاهش یافته است. ما پذیرفتیم که غنی سازی را به 67/3 درصد برگردانیم، زیرا دانش هسته ای دیگر در ایران بومی شده است. علت اینکه ما سراغ غنی سازی 20% رفتیم این بود که سایر طرف ها حاضر نبودند نیاز ما به میله های سوخت با غنای 20% را که در حوزه غیرنظامی نظیر کشاورزی و بهداشت مورد نیاز بود، تأمین کنند. ما برای اینکه نگرانی های طرف مقابل را برطرف کنیم، برخی محدودیت ها پذیرفتیم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران افزود: همزمان با توافق برجام با کشورهای 1+5 یک توافق میان ایران و آژانس نیز به امضا رسید که به موجب آن آژانس می تواند موارد ابهامی را برطرف نماید. تحریم ها نیز انتظار می رود بین 4 تا 6 ماه آینده مراحل گوناگون خود را طی کند.
وی گفت: برای اولین بار است که شورای امنیت سازمان ملل، حق غنی سازی را برای یک کشور در حال توسعه در جهان، به رسمیت می شناسد. لذا ما به آینده توافق، خوشبین هستیم.
بهرامی افزود: این توافق می تواند اثرات مثبتی در تعاملات ایران و افغانستان در بخش های اقتصادی و سیاسی و امنیتی بگذارد. ما اینک روابط تجاری و بازرگانی داریم، اما روابط بانکی نداریم. با اجرای این توافق برخی از محدودیت ها که الزاما ناظر به دولت افغانستان نیست، از میان برداشته می شود.
وی گفت که در بخش اقتصادی می توان از خدمات فنی – مهندسی ایران در افغانستان استفاده کرد و همچنین با لغو تحریم ها، می توان در بخش سرمایه گذاری مشترک، به ویژه سرمایه گذاری بخش های خصوصی دو کشور، همکاری ها را گسترش داد.
بهرامی افزود: یکی از مسایل مهم در روابط دوجانبه ایران و افغانستان، سند جامع است. این سند شامل بخش های مختلفی از روابط دوجانبه در زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، کنسولی، امنیتی و دفاعی و در واقع نقشه راه دو کشور محسوب می شود و تقریبا آنچه که دو طرف احساس کرده اند، مهم و به نفع آنان بوده، در این سند آمده است.
وی تصریح کرد که مذاکره در خصوص نهایی کردن این سند در جریان است و اگر ما بخواهیم به یک رابطه پایدار دست پیدا کنیم، باید هر دوطرف، منافع خود را در آن ببینند. این همان چیزی است که من اراده لازم را در مقام های عالی هر دو کشور برای رسیدن به آن، مشاهده کرده ام.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در این نشست به موضوع مذاکرات صلح طالبان و دولت افغانستان اشاره کرد و گفت: ما از گفت و گوهای صلح حمایت می کنیم و سه موضوع در ارتباط با این مذاکرات وجود دارد؛ اول باور ما این است که مذاکره بهترین مسیر رسیدن به صلح است و دوم این مذاکرات باید تحت مالکیت، هدایت و رهبری دولت افغانستان باشد.
وی در اشاره به سومین موضوع افزود: بین سیاست های جمهوری اسلامی ایران و گروه هایی که برای حل مشکلات، اعتقادی به استفاده از روش های مسالمت آمیز ندارند، مرز واقعی و عینی وجود دارد و ایران هرگز از گروه هایی که چنین اعتقادی داشته باشند، حمایت نخواهد کرد.
آساق **1610



09/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن