واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۳۱ب.ظ)
خسروتاج: توافق هسته اي ايران را به کانون توجه دنيا براي گسترش روابط اقتصادي تبديل کرد موج-قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: بهدنبال توافقات تيم مذاکرهکننده ايراني با کشورهاي 1+5، ايران کانون توجه دنيا، بهخصوص اروپا، براي گسترش روابط اقتصادي است.
به گزارش خبرگزاري موج، مجتبي خسروتاج در گردهمايي نمايندگان و مديران خانههاي صنعت و معدن سراسر کشور در مشهد گفت: فضاي جديدي در صحنه بينالمللي براي کشورمان فراهم شده است که ميتواند زمينهساز مزيت رقابتي در بسياري از زمينهها باشد. شرکتهاي توليدي و صادراتي بايستي ارزش اين فضاي بهوجود آمده را بدانند و از فرصتهاي پيش رو به نحو احسن استفاده کنند.
وي در خصوص نگراني از آينده واردات کالا پس از توافق، اظهار داشت: قطعاً مسئولين نظام به اهميت توليد داخلي آگاه هستند و خود را متعهد به پشتيباني از توليد داخلي ميدانند، معهذا در چگونگي حمايت اختلاف نظرهايي وجود دارد که طبيعي است.
خسروتاج اعلام کرد: دولت با سه ابزار سود حقوق گمرکي، ثبات نرخ ارز و موانع فني و غير حرفهاي، تلاش خود را در حمايت از توليدات و مصنوعات داخلي بهعمل خواهد آورد. در بخش موانع فني، نظارتها و کنترلهاي فني، اختيارات وسيع وزير جهاد کشاورزي در جلوگيري از ورود کالاهاي کشاورزي، نظارتهاي مؤسسه استاندارد، وزارت بهداشت و ساير نهادهاي کنترل کيفي اجازه ورود کالاهاي بدون کيفيت را نخواهد داد و با اقداماتي که براي مبارزه با ورود غير رسمي کالا در حال شکلگيري است تنظيم واردات صورت خواهد گرفت.
وي گفت: البته نقش شرکتها و بنگاههاي تجاري را نيز نميتوان در اين موضوع ناديده گرفت. شرکتهاي تجاري نيز بايد تمام تلاش خود را براي افزايش صادرات غير نفتي و تأمين مواد اوليه کالاهاي واسطهاي و سرمايهاي بهکار گيرند تا زمينهساز افزايش توليد و اشتغال بيشتر براي کشور شود.
خسروتاج با ذکر وظايف اصلي دولتها در مقابل بخش خصوصي افزود: بسترسازي توسعه صنعتي، تدوين راهبردهاي کلي توسعه صنعتي و همچنين اقدامات مکمل بخش خصوصي توسط دستگاههاي دولتي پيگيري ميشود ولي تعيين چشماندازهاي صنعتي در همکاري مشترک دولت و تشکلهاي بخش خصوصي تعريف ميشود.
خسروتاج ضمن با اهميت خواندن شرايط بينالمللي فعلي کشور، توفيق در مذاکرات اقتصادي و تجاري را در گرو تيمهاي حرفهاي از ديپلماتهاي اقتصادي و شرکتهاي توليدي – تجاري واجد شرايط دانست. او افزود که نحوه مذاکره و استقامت تيم مذاکرهکننده ايراني بايد الگويي براي مذاکره گروههاي ايراني در بخش اقتصادي و تجاري باشد و در کنار آن توجه به خط قرمزهاي موجود در روابط اقتصادي نيز از ضروريات مذاکرات است.
وي ضمن اشاره به سياستهاي اقتصاد مقاومتي و برنامه ششم توسعه در خصوص توسعه کارآفريني، افزايش بهرهوري، کاهش شدت انرژي، ايجاد ارزش افزوده بيشتر در بخش صادرات، تکيه بر اقتصاد دانشبنيان و ساير موارد، اعلام نمود که اين اولويتها از سوي مقامات دولتي در مذاکرات با هيئتهاي اقتصادي از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شده و در آينده نيز مطرح خواهد شد.
وي افزود: اين بنگاهها و شرکتهاي توليدي هستند که بايد اين سياستها را در قراردادهاي دو جانبه خود با شرکتهاي خارجي متبلور سازند. امروز حريفان بينالمللي با پشتوانه تجربه قوي و ظرفيتهاي رقابتي بهدنبال حضور در بازار ايران هستند و شرکتهاي با تجربه و حرفهاي ايراني بايد رو در روي شرکتهاي اروپايي قرار گرفته و در راستاي حفظ منافع ملي، ظرفيت هاي مهندسي و سرمايههاي انساني ايراني را بهکار گيرند و تلاش کنند مذاکرات و توافقات بر پايه حداقل برد–برد باشد.
خسروتاج گفت: امروز نقش تشکلهاي توليدي – صادراتي، اتاقهاي بازرگاني و خانههاي صنعت و معدن بسيار کليدي است زيرا بهعنوان حلقه واسط ميان شرکتها و دستگاههاي دولتي ميتوانند ايفاي نقش نمايند. اين تشکلها بايد با همکاري اعضاي توليدکننده و صادرکننده کالاهاي همگن، به تدوين چشمانداز آتي کالاهاي توليدي و صادراتي بپردازند و برنامههاي خود را براي توسعه صادرات، جذب سرمايهگذاري خارجي، تکميل زنجيرههاي ازرش توليد صادرات کالا و... همراه نظرات کارشناسي و مشورتي، به دولتمردان ارائه نمايند تا همه اين بخشها آمادگي بيشتري براي مذاکره با طرفهاي خارجي پيدا کنند.
خسروتاج توفيق در برپايي کميسيونهاي مشترک اقتصادي با کشورهاي اروپايي را در گرو طرح موانع و مشکلات پيش روي بخش خصوصي با کشورهاي اروپايي دانست تا بتوان راهکارهاي تسهيلات تجاري و سرمايهگذاري مشترک با اروپا را دقيقتر در اين گونه توافقنامهها پيشبيني کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]