تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چیزى را بر زبان نیاورید که از ارزش شما بکاهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815530031




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشاهده شفق در نزدیکی یک کوتوله قهوه ای در خارج از منظومه شمسی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاهده شفق در نزدیکی یک کوتوله قهوه ای در خارج از منظومه شمسی تهران - ایرنا - گروهی از محققان برای اولین بار توانستند در نزدیکی یک کوتوله قهوه ای در خارج از منظومه شمسی که در صورت فلکی لیرا قرار دارد، پدیده شفق را مشاهده کنند.


به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ناسا، به گفته محققان، این پدیده شباهت زیادی به شفق قطبی دارد، اما تا یک میلیون برابر نورانی تر و رنگ آن نیز به جای سبز، بیشتر متمایل به قرمز است.
شفق یکی از جالب ترین پدیده های کره زمین است. این نورهای درخشان در تمام سیارات منظومه شمسی قابل مشاهده هستند. علت این پدیده ورود ذرات باردار حاصل از خورشید به جو سیارات منظومه شمسی است. اما کوتوله قهوه ای موردبحث، بسیار دورتر از منظومه شمسی قرار دارد.
کوتوله های قهوه ای اجرامی هستند که هنگام شکل گیری، مرکز آن ها به اندازه کافی برای ایجاد فرآیند ذوب یا همجوشی هسته ای داغ نمی شود. به همین علت به ستارگان نورانی و گرم تبدیل نمی شوند و بلافاصله سرد می شوند. با وجود این بسیار بزرگ تر از آن هستند که بتوان آن ها را سیاره محسوب کرد.
این کوتوله قهوه ای که LSR J1835 نام دارد و با استفاده از یک تلسکوپ رادیوییVLA و همچنین تلسکوپ های هالی و کک مشاهده شد. در زمان مشاهده، این جرم فضایی به سرعت در حال چرخش بود و به همین علت شدت نور شفق تغییر می کرد. رنگ نور نیز به دلیل برخورد ذرات باردار با هیدروژن موجود در اتمسفر آن، قرمز بود. در حالی که در روی زمین، به دلیل برخورد ذرات باردار با اتم های اکسیژن موجود در جو، رنگ شفق سبز است.
این کوتوله قهوه ای، بسیار دورافتاده است و هیچ ستاره ای مانند خورشید در نزدیکی آن وجود ندارد که بتواند ذرات باردار تولید کند. به همین علت دانشمندان به دنبال علت این پدیده بسیار نادر هستند.گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature به چاپ رسیده است.
علمی (6) ** 9259**1440



09/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن