تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كم بخورد، سالم مى‏ماند و هر كس زياد بخورد تنش بيمار مى‏شود و قساوت قلب پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818913250




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اگر کنگره آمریکا توافق را رد کند چه می‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اگر کنگره آمریکا توافق را رد کند چه می‌شود؟




لس آنجلس تایمز نوشت: اگر کنگره آمریکا به توافق ایران رای منفی دهد و مانع از وتوی رئیس جمهوری شود، لزوما به معنی حرکت سریع به سمت جنگ نیست.





عصر ایران: اگر کنگره آمریکا به توافق ایران رای منفی دهد و مانع از وتوی رئیس جمهوری شود، لزوما به معنی حرکت سریع به سمت جنگ نیست.

روزنامه لس آنجلس تایمز در اینترنت در گزارشی به قلم دویل مک مانوس نوشت: فهرست گزینه های پیشنهادی محافظه کاران به جای توافق هسته ای اوباما با ایران نشان می دهد،‌ برخلاف آنچه برخی مقامات گفته اند گزینه هایی بغیر از جنگ وجود دارد اما عملی بودن آنها بعید است.

یک امکان جذاب تر این است که، اگر کنگره به رد توافق رای دهد اوباما هنوز می تواند به بخش هایی از آن پایبند بماند.

این سناریو را رابرت ساتلوف عضو موسسه واشنگتن برای سیاست خاورمیانه (غرب آسیا) اخیرا در پولیتیکو مطرح کرد. وی خاطرنشان کرد کنگره درواقع نمی تواند توافق هسته ای را لغو کند بلکه صرفا می تواند رئیس جمهور را از لغو تحریم های آمریکا بر ضد ایران که توسط کنگره اعمال شده است، منع کند.

به نوشته ساتلوف، بنابراین اگر کنگره رای منفی به توافق بدهد و مانع از وتوی اوباما شود، رئیس جمهور هنوز می تواند برخی بخش های توافق را اجرا کند. اوباما می تواند برخی تحریم های آمریکا را (که با اقدام اجرایی، نه کنگره، اعمال شد) لغو کند. او حتی می تواند به وزارت خزانه داری دستور دهد اجرای تحریم ها را تعدیل نماید، همانطور که به وزارت دادگستری دستور داده است اجرای برخی قوانین مهاجرت را به تعویق اندازد.

تحت این شرایط - نوعی موضع بینابینی برای آمریکا- ایران ممکن است تصمیم بگیرد به منظور خلاصی از تحریم های کشورهای دیگر به برخی یا همه الزاماتش طبق این توافق پایبند بماند. نتیجه امر نوعی آشفتگی دیپلماتیک و تضعیف پیوسته مجموعه تحریم های بین المللی خواهد بود.

ساتلوف به من گفت چنین چیزی را به عنوان یک راه حل پیشنهاد نمی دهد. وی صرفا خاطرنشان کرد که نتیجه رای منفی کنگره لزوما حرکت سریع به سمت جنگ نیست.

اما این سناریو دو اشکال نیز دارد. یک مقام رسمی دولت اوباما گفت: «اگر آمریکا بگوید قصد ندارد به هر بخشی از توافقنامه پایبند بماند، بعید است ایران از آن پیروی کند. ایران هرگز توافقی را نمی پذیرد که محدودیتهایی را در مورد برنامه های هسته ای اش اعمال کند اما هیچ الزاماتی بر آمریکا تحمیل نکند.»

درواقع ایران ممکن است چنین استدلال کند که دیگر به تعهداتش در این توافق پایبند نیست اما هنوز مصمم باشد تحریم های بین المللی را تضعیف نماید- که در آن صورت فشار بر رئیس جمهور بعدی برای اتخاذ اقدام نظامی افزایش می یابد.

اشکال دوم «گزینه بینابینی» این است که تحریم های آمریکا که پابرجا بماند، همچنان امکان تعامل تجاری کشورهای مهم اروپایی با ایران را محدود خواهد کرد که منجر به تنش بین آمریکا و متحدانش می شود.

بنابراین این یک راه حل فوق العاده نیست. اما در صورتی که (هنوز بعید است) کنگره مانع از وتوی رئیس جمهور و مانع از لغو تحریم ها توسط وی شود،‌ این گزینه ای است که ممکن است رئیس جمهور مایل به بررسی آن باشد.






تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن