تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس رابطه اش را با خدا اصلاح كند، خداوند رابطه او را با مردم اصلاح خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852335026




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تهدید جدی در مورد مذاکرات، دو قطبی شدن ملت است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون نیروگاه های سازمان انرژی اتمی: تهدید جدی در مورد مذاکرات، دو قطبی شدن ملت است مشهد - ایرنا - معاون نیروگاه های سازمان انرژی اتمی ایران گفت: آنچه ملت ایران را در مورد نتیجه مذاکرات هسته ای با گروه 5+1 تهدید می کند، متن جمع بندی یا محدودیت های استفاده از انرژی هسته ای نیست بلکه دوقطبی شدن جامعه است.


محمد احمدیان پنجشنبه شب در سلسله نشست های بزم اندیشه سازمان خدمات مشاوره ای جوانان و پژوهش های اجتماعی آستان قدس رضوی افزود: رهبرمعظم انقلاب مکررا تاکید داشتند که به واسطه بحث هایی که بعد از این جمع بندی پیش آمده باعث خدشه دار شدن انسجام داخلی در داخل کشور نشود.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری بارها تاکید داشتند که دشمنی آمریکا با ایران پایانی نخواهد داشت و این یک واقعیت است مگر اینکه ایران منش و روش خود را عوض کند لذا تداوم مسیر قبلی دشمنی ها را بیشتر می کند.
احمدیان اظهار کرد: اعتماد به طرف مقابل در مذاکرات خطاست زیرا دشمن در هر مقطعی که بتواند به ایران ضربه وارد خواهد کرد.
وی گفت: بنا به فرموده رهبری، پشتوانه واقعی تیم مذاکره کننده بجز دانش و قدرت دیپلماسی و چانه زنی، انسجام و یکپارچگی ملت است که اگر به هر دلیلی خدشه دار شود به رغم داشتن بهترین نتیجه از مذاکرات در نهایت دشمن رفتاری که از آن هراس داشتیم را اعمال خواهد کرد.
این مسوول در سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه راه مقابله با این تهدید، تبعیت جدی از رهبری است، افزود: برای تبعیت کامل از رهبری فقط گفتن کافی نیست زیرا برای پیروزی بر دشمن در این فضا باید یک تبعیت واقعی از رهبری داشت.
وی افزود: اینکه هر سخن از رهبری که موافق با موضع و دیدگاه ماست را برجسته کنیم و باقی سخنان ایشان را فراموش نماییم، ما را به موفقیت نمی رساند.
وی گفت: مقام معظم رهبری کاملا بر خطوط اصلی و اساسی مذاکرات اشراف دارند و عملکرد اعضای گروه مذاکره کننده را کنترل می کنند و تاکنون نیز نسبت به انجام برخی خطاها از گروه مذاکره کننده بلافاصله هشدار دادند تا اصلاح شود.
احمدیان بیان کرد: تهدید دیگری که در زمینه مذاکرات وجود دارد، این است که انقلاب اسلامی را به صنعت هسته ای گره بزنیم و موجب بایکوت کردن آن شویم.
وی افزود: به عنوان مثال یکی از موارد لازم استفاده از صنعت هسته ای، تولید برق است زیرا اگر در این مسیر حرکت نکنیم خودمان را از مزیتی که در آینده می تواند بسیار به نفع کشور باشد، محروم کرده ایم.
وی گفت: اگر مشکلاتی با غرب داریم ربطی به صنعت هسته ای ندارد، در واقع باید مراقب باشیم که خودمان را سانسور کنیم و آیندگان را از این نعمت محروم نسازیم.
احمدیان اظهار کرد: تولید برق با سوخت منابع نفتی و گاز دیگر مقرون به صرفه نیست زیرا هم گران، دارای آلایندگی محیط زیست و غیرقابل اتکا در درازمدت است لذا ناچار هستیم به فکر روشهای جدید برای تولید انرژی از جمله برق با استفاده از انرژی هسته ای یا بادی و خورشیدی هستیم.
وی گفت: مطالعات دانشمندان ایرانی نشان داده که استفاده از میزان کمی از انرژی هسته ای برای تولید برق در ایران کاملا موجه و اقتصادی است لذا اگر می خواهیم سبد متفاوتی از نظر قیمت و امنیت انرژی داشته باشیم باید تولید برق از انرژی هسته ای را توسعه دهیم.
وی بیان کرد: تولید برق هسته ای مستلزم تامین سوخت برای نیروگاه های هسته ای است که این سوخت از طریق اکتشاف بیشتر ذخایر معدنی اورانیوم تامین می شود زیرا تاکنون تنها یک سوم ذخایر اورانیوم کشف شده است.
او افزود: اکنون یکی از فعالیتهایی که سازمان انرژی اتمی به جد پیگیری می کند، اکتشاف، استخراج و سپس فرآوری اورانیوم است.
وی درباره فرآیند تولید برق بیان کرد: یکی از ایزوتپ هایی که اورانیوم دارد در شکاف اتم می تواند مورد استفاده قرار گیرد که میزان آن از اورانیوم طبیعی فوق العاده کمتر و حدود هفت دهم درصد است.
وی افزود: این ایزوتوپ در قالب درصدهای بالایی غنی سازی و تبدیل به سوخت می شود تا این سوخت بتواند وارد نیروگاه های هسته ای قرار بگیرد و انرژی برق را تولید کند.
معاون نیروگاه های سازمان انرژی اتمی احداث و بهره برداری از نیروگاه های هسته ای و مسائل مرتبط با آن را از دیگر برنامه های این سازمان عنوان و بیان کرد: برخلاف سایر روشهای تولید برق که با پایان یافتن عمر نیروگاه تولید برق نیز متوقف می شود، نیروگاه هسته ای عمر طولانی دارد.
احمدیان افزود: کار نسبتا پرزحمتی برای نگهداری پسماندهای تولید برق در نیروگاه هسته ای باید انجام شود که این موضوع نیز در سازمان انرژی هسته ای در حال پیگیری است.
وی در تشریح علت پررنگ شدن مساله غنی سازی اورانیوم در ایران گفت: غنی سازی حلقه ای از فعالیتهاست که در موارد استفاده غیرصلح آمیز هسته ای نیز کاربرد دارد و ایران جزو معود کشورهایی است که در این عرصه فعالیت داشته و این مساله به دلیل استعدادهای خدادادی این کشور می باشد.
وی ادامه داد: در سالهای پس از تحریم سازمان انرژی اتمی ضمن ادامه فعالیتهای خود در زمینه های مزبور به موفقیت هایی نیز دست یافت که نقطه اوجش ساخت سوخت راکتور تحقیقاتی بود.
احمدیان گفت: واقعیت این است که قطع ارتباط ایران با جهان باعث شد که فعالیتهای مطالعاتی و اجرایی هسته ای با هزینه بالا و در مدت زمان طولانی انجام گیرد زیرا ناگزیر به انجام کار سخت و دور زدن تحریم ها بودیم.
این مسوول در سازمان انرژی هسته ای به تشریح محدودیت های متن جمع بندی مذاکرات هسته ای برای ایران پرداخت و گفت: یکی از بزرگترین دستاوردهای این مذاکرات خط قرمز رهبری مبنی بر نپذیرفتن هیچ یک از محدودیت ها در استفاده از انرژی هسته ای برای همیشه است.
احمدیان افزود: براساس جمع بندی مذاکرات هسته ای فقط به منظور اطمینان سازی طرف مقابل و برداشتن تحریم ها در حوزه هایی از فعالیتهای هسته ای برای یک زمان معین محدودیت هایی از سوی ایران پذیرفته شد.
وی بیان کرد: براساس این جمع بندی، غنی سازی اورانیوم محدود شد و هدف غرب از این محدودیت ها ناممکن یا طولانی کردن رسیدن به توانایی ساخت سلاح اتمی از سوی ایران با غنی سازی اورانیوم بود.
وی اظهار کرد: یکی از موفقیت های این مذاکرات را می توان به رسمیت شناختن غنی سازی اورانیوم دانست در حالی که همواره یکی از حساسیت های جدی طرف مقابل مذاکرات بود.
وی بیان کرد: ایران در آینده بعد از سپری کردن دوران محدودیت غنی سازی اورانیوم، می تواند به 190 هزار سو غنی سازی اورانیوم در یک مدت زمان معین دست یابد که این میزان از غنی سازی برای تامین سوخت یک راکتور هزار مگاواتی مثل نیروگاه برق بوشهر مورد نیاز است.
وی افزود: محدودیت دیگر در فعالیت هسته ای ایران استفاده از نسل اول سانتریفیوژها آن هم به تعداد محدود است اما فعالیتهای تحقیق و توسعه تا پایان دوره محدودیت توسط دانشمندان ایرانی انجام می گیرد.
وی محدودیت دیگر در جمع بندی مذاکرات را استقرار سانتریفیوژهای غنی سازی فقط در سایت نطنز برشمرد و گفت: اکنون در سایت فردو تعدادی سانتریفیوژ وجود دارد که فعال است اما نمی تواند کار غنی سازی انجام دهد.
احمدیان اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی در بحث غنی سازی اورانیوم در مذاکرات تدبیر کرد که تداوم فعالیتهای تحقیق و توسعه بود تا ایزوتوپ های پایدار دیگری که بعضا جداسازی آنها از جداسازی اورانیوم سخت تر است، مورد مطالعه قرار گیرد تا زمینه ارتقای توانمندیهای فنی داخلی فراهم شود که مقرر شد این مطالعات در سایت فردو انجام گیرد.
وی ادامه داد: محدودیت دیگر برای ایران در مذاکرات هسته ای در مورد راکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک بود، زیرا سوختی که در این راکتور می ماند بعد از مدتی مقداری پلوتونیوم تولید می کند و پلوتونیوم مسیر ساده تری برای سلاح های هسته ای است.
وی اظهار کرد: به رغم اینکه طرف مقابل مذاکره کننده در مورد تولید پلوتونیوم در راکتور اراک بسیار حساس بود محدودیت فعالیت سایت اراک هیچ تغییری در مسیر فعالیتهای هسته ای ایران ایجاد نکرد زیرا اساسا ما به دنبال تولید سلاح هسته ای نیستیم.
وی خاطر نشان کرد: حدود 15 سال قبل که بحث های غنی سازی به نتیجه نرسیده بود، مسوول وقت سازمان انرژی اتمی ایران تصمیم گرفت دو مسیر موازی برای راکتورهای تحقیقاتی دنبال کند.
احمدیان افزود: مسیر اول استفاده از سوخت غنی شده در راکتورهای با آب سبک معمولی و مسیر دوم استفاده از سوخت طبیعی در راکتورهای آب سنگین بود که هر دو مسیر نتیجه داد.
وی بیان کرد: براساس جمع بندی مذاکرات مقرر شد طراحی راکتور سنگین اراک تغییر کند، اما طی سالهای اخیری طرحی اجرا کردیم که ماهیت این راکتور و جنبه های تحقیقاتی آن حفظ شود ضمن اینکه پلوتونیم تولید شده از سوخت بجا مانده به شدت کاهش یابد و بهانه غرب مبنی بر اینکه باید این راکتور را از حالت آب سنگین خارج کرد چون پلوتونیوم آن خطرناک است، از آنان گرفته شود.
وی اظهار کرد: در مورد راکتور آب سنگین اراک به یک جمع بندی با گروه 5+1 رسیدیم که یک جنبه مثبت و یک جنبه منفی دارد،جنبه مثبت آن این است که اگر طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکند، غنی سازی قابل برگشت بوده و تعداد سانتریفیوژها می تواند افزایش یابد.
وی افزود: اما جنبه منفی این تعهد، خارج کردن راکتور از حالت فعالیت به رغم استفاده از طرح جدید سازمان انرژی اتمی است که بازگرداندن آن به حالت اول به سادگی انجام نمی گیرد.
این مسوول در سازمان انرژی اتمی گفت: دستاورد دیگر ایران در مذاکرات با گروه 5+1 صادرات آب سنگین راکتور اراک بود زیرا به دلیل حساسیتی که در مورد آب سنگین وجود دارد تجارت آن در دنیا بسیار محدود است، لذا در چند سالی که برای بازطراحی راکتور اراک طول می کشد، می توان از تاسیسات اراک برای صادرات آب سنگین استفاده کرد.
وی افزود: صادرات آب سنگین ارزش مالی ندارد اما از ارزش فنی برخوردار است زیرا اگر بتوانیم مشتری برای آب سنگین بیابیم به استانداردهای بازار کار در این عرصه دست می یابیم.
وی بیان کرد: محدودیت دیگر فعالیتهای هسته ای ایران در مذاکرات این است که میزان ذخایر غنی شده از 300 کیلوگرم نباید بیشتر شود و مازاد این 300 کیلو به روسیه فروخته خواهد شد و در قبال آن مواد اولیه به ایران ارسال می شود.
وی اظهار کرد: از آنجا که منابع اورانیوم شناخته شده ای برای تولید برق هسته ای نداریم لذا روسیه می تواند تامین کننده نیاز ایران به این ماده باشد.
وی گفت: تحقیق و توسعه، از خط قرمزهای غربی ها برای ایران بود که خوشبختانه با پافشاری تیم مذاکره کننده ضمن پذیرش اینکه ایران در یک دوره زمانی سانتریفیوژهای جدید را وارد عرصه غنی سازی نکند، گروه 5+1 نیز پذیرفت که کارهای تحقیقاتی و آزمایشی ایران تا مرحله بازدهی انجام گیرد.
وی افزود: ضمن اینکه غرب پذیرفت که ایران در حوزه های مختلف هسته ای ارتباطات بین المللی را برقرار و برای توسعه کار تلاش کند.
7489/1211



08/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن