واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
سوال، انتقاد و اعتراض ممنوع؛ جناب فابیوس مکدر میشوند! نکته مهم دیگر اینکه امکان بستن قراردادهای عادلانه و تامین کننده منفعت ملی که راه "دبه" مجدد شرکت های اروپایی را ببندد، تضعیف می شود.
به گزارش فرهنگ نیوز ، معاون صدراعظم آلمان یک هیات بزرگ اقتصادی را به همراهش به ایران آورد اما چرا لوران فابیوس فرانسوی حتی یک تاجر را هم در هیات همراهش راه نداد؟
شاید نگاهی به عملکرد کشور فرانسه در جریان مذاکرات ایران و ۱+۵ به یافتن پاسخ این سوال کمک کند. تیم مذاکره کننده فرانسوی در جریان مذاکرات ژنو و وین حتی بیشتر از آمریکا با رژیم صهیونیستی همسو و هماهنگ بود؛ طوری که آشکارا از هیچ توطئه و کارشکنی در جریان مذاکرات دریغ نکرد و تمام تلاش خود را برای بازگشت پذیر بود تحریم ها بکار بست. درست همانند دوران جنگ تحمیلی که برای صدام کم نگذاشت!
بنابراین به نظر می رسد، فرانسه تا از نظر سیاسی از موضع طرف ایرانی مطمئن نشود، اجازه سرمایه گذاری شرکت ها و تاجران کشورش در ایران را نخواهد داد.
بی شک اولاند و خود فابیوس به خوبی از عمق خشم و اعتراض عمومی ملت ایران نسبت به خیانت ها و توطئه های سه دهه ای فرانسه علیه ایران خبر دارند و می دانند که نمی توان چشم بر واقعیت بست و هیچ نگفت.
شاید به همین دلیل بود که فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه در آستانه سفر فابیوس به ایران گفت، شیوه میزبانی ایرانیها از وزیر خارجه فرانسه در روابط دو کشور اهمیت تعیین کننده دارد.
وی که در ضیافت سالانه خبرنگاران کاخ الیزه سخن می گفت، اظهار داشت: ما برای سنجیدن رفتار ایران، نحوه میزبانی آنها را زیر نظر خواهیم گرفت. انتظار دارم که حسن روحانی رئیس جمهور ایران آمادگی کشورش برای همکاری را نشان بدهد.
سوال، انتقاد و اعتراض ممنوع؛ جناب فابیوس مکدر میشوند!
گویا دستگاه دیپلماسی هم تمام تلاش خود را برای یک مهمان نوازی تمام عیار و خاطره انگیز برای فابیوس بکار بسته و کار تا جایی پیش رفت که حتی نماد نفرت ملت از رفتارهای ضدایرانی فرانسوی ها سرکوب شد!
جمعی از دانشجویان که برای برگزاری تجمعی آرام به استقبال فابیوس در فرودگاه رفته بودند، با برخوردی شگفت آور و حتی ضرب و شتم مواجه شدند.
ظاهرا اظهار حرف دل مردم آن هم به اندازه یک تجمع کوچک در حاشیه سفر جناب فابیوس قابل تحمل نیست و در این سفر باید از نظر وزیر خارجه فرانسه، همه چیز گل و بلبل به نظر آيد.
در نتیجه همین فضای مدیریت شده دولتی بود که فابیوس به عنوان متهم ردیف اول صادرات خون های آلوده به "ایدز" به ایران در معرض هیچ پرسشی در این باره قرار نگرفت. گویی کسی در ایران اصلا به این موضوع فکر هم نمی کند!
ظاهرا مسئولان ارشد دولت فراموش کرده اند که درست همزمان با سفر مقامات ایرانی به آمریکا و اروپاست که گروهک های تروریستی و اپوزیسیون فعال می شوند و اجازه برگزاری تجمع ضدایرانی پیدا می کنند. عقده گشایی منافقین، مارکسیست ها، سلطنت طلبان و ... در حاشیه نشست های سازمان ملل یا شهرهای برلین و پاریس کم نبوده است. اما به نظر می رسد این واقعیت ها با حساب و کتاب دولت محترم جور در نمی آید.
البته شاید دیگر رابطه دولت فرانسه و گروهکی که تاکنون ۱۷ هزار ایرانی را ترور کرده، از نظر دیپلماتیک قابل هضم شده و می شود از کنارش گذشت و حتی در جلسات خصوصی هم گلایه ای از فابیوس نکرد و خاطرش را نرنجاند.
لوران فابیوس وقتی نخست وزیر فرانسه بود، همانند امروزش از حامیان گروهک تروریستی منافقین بود. حمایت های فرانسوا اولاند و دولت فعلی فرانسه هم از این گروهک موضوع پنهانی نیست و مقامات ارشد این کشور در جلسات محفلی منافقین حضور به هم می رسانند. مهمان جلسه اخیر منافقین "برنارد کوشنر" وزیر پیشین امور خارجۀ فرانسه بود.
قرارگاه اروپایی سازمان مجاهدین خلق در نزدیکی شهرک حومهای اورسورواز Auvers-sur-Oise در استان سرژی پونتواز Cergy-Pontoise در کشور فرانسه از زمان پیدایش خود با تأیید دولت وقت فرانسه نقش مقر سرفرماندهی جنگ مسلحانه این سازمان علیه جمهوری اسلامی را به اشکال مختلف ایفا کرده است.
فرار به جلوی پژو!
شرکت پژو در اوایل سال ۹۱ به بهانه تحریمها با زیرپا گذاشتن قراردادش با ایران، همکاریهای دوجانبه را کاملا قطع و تهران را ترک کرد.
پژو اما اکنون با اتخاذ "تاکتیک فرار به جلو" دست پیش گرفته و میگوید احساسات ضدفرانسوی بر مذاکراتش با شریک ایرانی برای تولید مشترک لطمه میزند!
این در حالی است که هنوز تکلیف ضرر و زیانی که از طرف این کشور اروپایی به اقتصاد ایران وارد شده، مشخص نشده است. خروج یکشبه کارشناسانش پژو از ایران، زیان حداقل ۸۰۰ میلیون یورویی و به عبارتی ۳.۲ تریلیون تومانی را به کشورمان تحمیل کرده است.
هاشم یکه زارع، مدیرعامل شرکت ایران خودرو، اما گفته است، کار با پژو و آماده شدن قرارداد برای امضا تمام شده و "کارشناسان پژو به ایران باز گشتهاند." او در عین حال گفته که خسارت قرارداد یا به صورت ارزی از پژو دریافت و یا در همکاری با این شرکت جبران میشود. یکه زارع البته توضیحی درباره شیوه جبران خسارت نداده است.
پیامدهای ناگوار هیجان زدگیها
ذوق زدگی از سفر فابیوس البته محدود به مقامات دولتی نشده و محافل رسانه ای و سیاسی اصلاح طلب هم از زمان آغاز سفر هیات های اروپایی سر از پا نمی شناسند.
بی شک رفتارهای هیجان زده سیاسی از سفر چند هیات اروپایی به کشور، ممکن است تبعات جبران ناپذیری برای منافع ملی داشته باشد.
یکی از مهمترین آنها، این است که "نقاط ضعف برجام" پوشانده و روند بررسی دقیق و کارشناسی آن در بوق و ساز رسانه ای گم می شود.
نکته مهم دیگر اینکه امکان بستن قراردادهای عادلانه و تامین کننده منفعت ملی که راه "دبه" مجدد شرکت های اروپایی را ببندد، تضعیف می شود؛ ضمن اینکه طرف غربی با مشاهده ذوق زدگی طرف ایرانی مطمئن می شود که بدون پرداخت جریمه و تبعات بدقولی و خیانت خود در زمان تحریم ها، بار دیگر سود کلانی از بازار بزرگ ایران به جیب می زند و اگر لازم شد بازهم فلنگ را می بندد.
بر این اساس امید است که مسئولان محترم دولت از هیجانی شدن تصمیم گیری ها و ذوق زده شدن فضای عمومی جلوگیری کنند و با طمانینه و منطق، روابط جدید توأم با عزت با غربی ها را تعریف کنند.
منبع: جهان نیوز
94/5/8 - 08:38 - 2015-7-30 08:38:03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]