واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: فصل جدید در روابط تهران - پاریس
کارشناس حوزه فرانسه گفت: پس از توافق هسته ای ، بیشترین جهش را در روابط همه جانبه با اروپا خواهیم داشت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، دکتر سعید خالو زاده کارشناس حوزه فرانسه در برنامه تیتر امشب با بیان این مطلب و با اشاره به نیازهای ایران و فرانسه برای گسترش مناسبات همه جانبه گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به موقعیت مهم و استراتژیک منطقه ای ، ذخایر بالای انرژی، نیروی انسانی تحصیلکرده و تاریخ و تمدن کهن از دیرباز مورد توجه اروپائیان بوده است و در میان کشورهای اروپائی، فرانسه بیشترین شباهت فرهنگی را به ایران دارد.
خالوزاده با تاکید بر اینکه سفر لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه به ایران می تواند نوید بخش آینده ای روشن باشد اظهار داشت : این نخستین سفر وزیر امور خارجه فرانسه به ایران پس از 17 سال است که در چارچوب روابط دو جانبه در زمینه های سیاسی ، اقتصادی، تجاری و فرهنگی انجام می شود و در آن بحث هسته ای مطرح نیست.
این کارشناس حوزه فرانسه ، به سوابق سیاسی لوران فابیوس اشاره کرد و افزود: فابیوس که در دوره حاکمیت سوسیالیست ها ، نخست وزیر فرانسه بود ، جزء سیاستمداران قوی و سرشناس فرانسه است و تقدیم دعوت نامه فرانسوا اولاند به آقای روحانی برای سفر ایشان به پاریس نشان دهنده علاقمندی فرانسه به آغاز دور جدید مناسبات با ایران است.
خالوزاده مهمترین الزام در روابط جدید را احترام متقابل بیان و تصریح کرد: مذاکرات فشرده هسته ای در 22 ماه گذشته و اینکه وزرای خارجه شش قدرت جهانی روزهای متمادی با ایران سر میز مذاکره می نشستند نمایانگر این است که موقعیت جمهوری اسلامی ایران شناسائی و به رسمیت شناخته شده و ایران دنیا را به احترام واداشته است.
وی با تاکید بر اینکه زمینه های بهبود روابط ایران با کشورهای دنیا در تمامی زمینه ها مهیاست افزود: هم اکنون شرایط خوبی برای ارتقاء و تثبیت جایگاه ایران در عرصه روابط بین الملل وجود دارد و باید به آینده با امیدواری نگاه کرد.
در بخش دیگری از این گفتگو دکتر محمدرضا دهشیری کارشناس روابط بین الملل که از طریق ارتباط اینترنتی مهمان برنامه بود ابتدا به زمینه های سوء تفاهم میان ایران و فرانسه اشاره کرد و اظهار داشت: پس از معاهده پاریس فرانسوی ها تصور کردند ایران در مورد مسائل هسته ای نقض عهد کرده است در حالی که چنین نبود و ما بر اساس معاده ان پی تی به فعالیت های خود ادامه دادیم .
دهشیری درباره سایر موارد سوء تفاهم نیز گفت: حمایت فرانسه از منافقین و تلاش برای خروج آنها از لیست گروه های تروریستی ، اختلاف نظر در مورد مسائل حقوق بشر و همچنین تروریسم مواردی است که باعث شد روابط تهران - پاریس تیره شود اما توافق تاریخی وین سرفصل جدیدی را در روابط ایران و 1+5 رقم خواهد زد.
این کارشناس روابط بین الملل در پاسخ به این پرسش که در حین مذاکرات وین ، فرانسه نقش پلیس بد را بازی و مدام کارشکنی می کرد افزود: در مذاکرات هسته ای مسئولیت ها به نوعی تقسیم شده بود و 1+5 توافق کرده بودند که فرانسه نقش پلیس بد را بازی کند اما اکنون پاریس در صدد است روابط خود را به صورت سازنده با ایران بهبود دهد.
دهشیری همچنین اظهار داشت: ایران تمایل دارد از این مناسبات برای بهبود جایگاه خود در عرصه ترتیبات امنیتی و سیاسی منطقه استفاده کند تا بتواند قدرت چانه زنی خود را در مقایسه با همسایگان جنوبی افزایش دهد .
چهار شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]