واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آلودگی هوا، بحران غیرامنیتی این روزها در عراق بغداد-ایرنا- افزایش نرخ آلودگی هوا در بغداد مرکز عراق، این روزها با افزایش دمای هوا به بالای 50 درجه، به یک دغدغه جدید برای این کشور تروریسم زده تبدیل شده است، بطوری که مراجع ذیربط نسبت به تهدید جدی سلامتی شهروندان هشدار داده اند.
به گزارش ایرنا، در گزارش های مربوط به آلودگی هوا، هنوز عدد و رقمی اعلام نشده، اما یک عضو کمیسیون بهداشت و سلامت پارلمان عراق این هفته گفت که میزان آلودگی هوای بغداد به سطح هشدار رسیده و سلامتی مردم به خطر افتاده است.
«حسن خلاطی» در اشاره به اوضاع نه چندان مناسب هوای بغداد، گفته که هوای این شهر با نرخ بالای آلودگی روبه روست و در وضعیت هشدار قرار دارد.
پیش از این نیز برخی مسوولان و کارشناسان حوزه سلامت، هشدار داده بودند که آلودگی هوای پایتخت عراق روبه وخامت است.
افزایش قابل ملاحظه ورود خودرو به چرخه حمل و نقل عراق، مصرف سوخت فاقد استاندارد های لازم، افزایش تعداد ژنراتورهای مولد برق بخش خصوصی، نابودی اراضی کشاورزی و فضای سبز و تبدیل آن به مناطق مسکونی و همچنین زباله سوزی غیراستاندارد و غیر سازمان یافته بخصوص سوزاندن زباله به همراه مواد و اشیای پلاستیکی از دلایل تولید و افزایش آلاینده های هوای بغداد اعلام شده است.
آلودگی های پایتخت عراق، در برخی ساعات بیشتر احساس می شود، بطوری که در ساعاتی از شب، بو و دود ناشی از زباله سوزی تنفس را با مشکل روبه رو می سازد.
خلاطی گفت: افزایش دی اکسید کربن در هوا و انتشار مواد شیمیایی و خطرناک، منجر به افزایش بیماری های مزمن، صعب العلاج و بدخیم شده است.
البته کارشناسان بهداشت و حوزه سلامت، 2عامل دیگر را نیز در افزایش آلودگی هوا در عراق بویژه در بغداد موثر می دانند.
عامل اول، جنگ و ویرانی های حاصل از عملیات تروریستی شمرده می شود که علاوه بر هوا، منابع آب و خاک را نیز آلوده کرده است.
استفاده بی اندازه از گلوله های آلوده به اورانیوم ضعیف شده، در جنگ خلیج فارس توسط نیروهای ائتلاف بین المللی از مواردی است که گفته می شود ، برای عراقی ها فاجعه ببار آورده است.
از همین رو، این کشور بویژه در مناطق جنوبی تر، طی سالهای اخیر شاهد تولد نوزادان ناقص الخلقه و عجیب بوده است که تحقیقات اولیه نشان داده، عامل اصلی بروز چنین پدیده ای که آب، خاک و هوای عراق را آلوده کرده، سلاح های بکار رفته غیر متعارف، هنگام اشغال عراق توسط نظامیان آمریکایی و انگلیسی بوده است.
هنوز در عراق مشخص نشده که سلاح های بکار رفته از چه نوع و در چه حجمی بوده و درگیری این کشور با تروریسم نیز به دولت و موسسات تحقیقاتی و علمی، برای شروع تحقیقات اساسی و عمیق در این زمینه مجال نداده است.
موضوع آلودگی محیط زیست عراق به حدی جدی است که گفته می شود، دیپلمات های غربی عموما پس از بازگشت از ماموریت های کوتاه و بلند مدت در بیمارستان های مجهز و مدرن پایتخت های اروپایی تحت معاینات کامل پزشکی قرار می گیرند.
عامل دوم نیز کاهش بارندگی، خشک شدن تالاب ها، دریاچه ها و نیز کاهش آب رودخانه های دجله و فرات و همچنین نابودی اهوار جنوب عراق دانسته می شود.
هنوز بر روی نقشه عراق، حدود 20 دریاچه و هور ثبت شده دیده می شود که برخی از آنها دیگر وجود ندارند.
در همین حال، آلودگی هوای بغداد که عمدتا ناشی از تولید بخار و دود ژنراتورهای مولد برق بخش خصوصی و در مرحله دوم، افزایش خودرو در سطح این شهر است، با هجوم ریزگردها به مرحله بسیار حاد خود می رسد، بطوری که در برخی ایام هفته، ساعاتی را می سازد که تنفس در آن به سختی انجام می شود.
به هرحال با طرح رسمی موضوع آلودگی هوا و رسیدن آن به مرحله خطرناک، بویژه در پارلمان عراق، بغداد نیز به فهرست کشورهای خطرناک از نظر آلودگی پیوسته و این معضل به بحرانی جدید مسوولان این کشور تبدیل شده که دریک جنگ سخت با گروه های تروریستی، بویژه داعش بسر می برند.
خاورم*1*1770**1010
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]