واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۸:۷ب.ظ)
بورس کالا راهکار ضد انحصاري توليد است/ جايزه صادراتي در کل فرايند توليد و صادرات اثر ندارد موج - حمايتهاي دولت بايد متمايز از توليد باشد به طوريکه توليدکننده با آن درگير نشود، توليدکننده نياز به برنامه بلندمدت دارد و اين برنامه نبايد تحتالشعاع تصميمات ديگر قرار گرفته و متوقف شود.
به گزارش خبرگزاري موج، مرتضي سلطاني رييس هيات مديره گروه صنعتي ـ پژوهشي زر، با تاکيد بر اينکه دولت نبايد راه را به توليدکننده ببندد، گفت: در خريد تضميني قيمت بالاتر از قيمت جهاني است و اين اقدام اگرچه در تقويت فعاليتهاي کشاورزي حائز اهميت است اما اين روش، تحميل غلط هزينهها به بخش توليد است که نه تنها به ساختار توليدي کشور آسيب ميزند بلکه مصرفکننده نيز از ضرر و زيان آن در امان نيست.
او که شرکت متبوعش 7 سال صادرکننده ممتاز ملي بوده است، با بيان اينکه توليد را نبايد با جريان ديگري مخدوش کرد، اضافه کرد: حمايتهاي دولت بايد متمايز از توليد باشد به طوريکه توليدکننده با آن درگير نشود، توليدکننده نياز به برنامه بلندمدت دارد و اين برنامه نبايد تحتالشعاع تصميمات ديگر قرار گرفته و متوقف شود.
سلطاني با اشاره به لزوم وجود تفکر بلندمدت در صادرات، ادامه داد: اين تفکر بلندمدت براي اجرايي شدن و رسيدن به نتيجه بايد يک زيرساخت خوب داشته باشد، براي ايجاد اين زيرساختها بايد هزينه کرد، سوددهي آن هم به سرعت اتفاق نميافتد بلکه زمانبر است. اگر بر اين اساس کار صادرات انجام شود، تلاطمها را ميتوان مديريت کرد و اگر در اين شرايط زياني هم ايجاد شد، آن زيان اتفاقي و غيرمهندسي نيست، بلکه يک زيان تحميل شده است که قابل رفع است يعني به شرط اينکه زيرساختهاي مهندسي آماده باشد اين زياندهي سرمايهگذاري در بلندمدت است.
وي در مورد موفقيت گروه صنعتي زر در سالهاي تحريم نيز خاطرنشان ساخت: در اين سالها داشتن برنامهبلند مدت باعث شد تا گروه صنعتي زر بر مشکلات و سختيها فائق شود و نهتنها ميزان صادرات ما در اين سالها کاهش نيافت بلکه ضمن افزايش صادرات، بازارهاي هدف ما نيز افزايش يافت و توانستيم در اقصي نقاط دنيا مشتري وفادار داشته باشيم.
رييس هيات مديره گروه صنعتي ـ پژوهشي زر يکي از راهکارهاي کمک به توليد و رفع انحصار در تامين مواد اوليه را بورس کالا دانست و افزود: وقتي کالاها در بورس عرضه ميشود توليدکننده در شرايط برابر با رقباي خود قرار ميگيرد پيشنهادم اين است که گندم براي صادرات در بورس به قيمت جهاني عرضه بشود، حتي اجازه بدهيم که افراد خارجي هم در بورس کالاي خود را ارائه بدهند و از هر خريداري، چه داخلي و چه خارجي استقبال بشود. با اين کار ما در شرايط برابر قرار خواهيم گرفت.
سلطاني در مورد جوايز صادراتي نيز گفت: واقعيت اين است که بود و نبود جوايز صادراتي به هيچ وجه در کل فرايند توليد و صادرات اثري ندارد، مشکلات ما جاي ديگر است اما متأسفانه پرداخت يا عدم پرداخت جوايز صادرتي پررنگ شده است. بنابراين نقش آن موارد ديگر 99 درصد است و جايزه صادراتي شايد کمتر از يک درصد در فرايندهاي صادراتي اثرگذار باشد. من حتي اعتقاد دارم که اگر شرايط برابر ايجاد شود، نقش جايزه صادراتي صفر است، يعني عدم پرداخت آن به ما بيشتر کمک ميکند تا پرداخت شدنش.
وي در مورد وضعيت کشور در دوره پساتحريم نيز يادآور شد: من به رفع تحريمها و تعامل با دنيا به ديد بلندمدت و کوتاهمدت نگاه نميکنم، بلکه ارزش رفع تحريمها انفجار در موفقيت، تحول و رسيدن به تعاملات سطح دنيا است، از همان ثانية اول و همان لحظهاي که اين اتفاق بيفتد، باور و انرژي مثبتي که در جامعه ايجاد ميکند، بسياري از شرايط را تغيير خواهد کرد که از نتايج آن همه افراد بهرهمند خواهند شد. اما قطعا رسيدن به نتايج مطلوب و دلخواه زمانبر است.
به گزارش روابط عموي سازمان توسعه تجارت، سلطاني وضعيت گروه صنعتي زر در دوره پساتحريم را بسيار مطلوب ارزيابي و خاطرنشان کرد: زر بيشتر از همه آماده است که با رفع تحريمها انفجاري بدود و فعاليت کند؛ هم در حوزة توليد و صادرات و هم در حوزة طرح و توسعه. در اين راستا بسياري از شرکتهاي خارجي براي همکاري با ما لحظهشماري ميکنند و بر اساس اميدواري مذاکراتشان را با ما شروع کردهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]