واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۱۷ب.ظ)
اولويت فعاليتها در راهداري ارتقاي ايمني راهها ست موج - معاون وزير راه و شهرسازي با تأکيد بر اينکه هزينه کردن منابع بايد با اولويت ارتقاي ايمني راهها صورت گيرد، افزود: اولويت فعاليتها در راهداري ارتقاي ايمني راهها است و اگر منابع کافي براي راهداري وجود نداشته باشد بايد اولويت نخست ارتقاي ايمني باشد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي، داود کشاورزيان، با اشاره به اين که به دليل برخي سوانح رانندگي جادهاي در سالهاي اخير، بحث حفاظهاي ايمني به طور جدي مورد توجه قرار گرفته است، گفت: با توجه به اينکه در آييننامه جديد برخي از استانداردها تغيير يافته، نياز است از تجربيات ساير کشورها بهويژه پيارک و فدراسيون جهاني راه براي بهکارگيري حفاظهاي جانبي و مياني در راههاي کشور استفاده شود.
وي با بيان اين که انجام فعاليتهاي راهداري در کشور داراي اهداف مختلفي است، اظهار کرد: بخشي از فعاليتهاي راهداري براي ارتقاي ايمني راهها همچون استفاده از علائم افقي و عمودي، خطکشيها، اصلاح تقاطعها، دوربرگردانها، اصلاح شانه خاکي، شيب شيرواني جاده و تمامي اقداماتي است که به ارتقاي ايمني راه کمک ميکند، اما؛ در کنار آن، بخشي از فعاليتها به منظور حفظ سرمايه ملي انجام ميگيرد که اگر نگهداري صحيحي از راه صورت نگيرد مستهلک ميشود و ناگزيريم آنها را رها کرده و راه جديدي بايد ساخت.
کشاورزيان با تأکيد بر اينکه هزينه کردن منابع بايد با اولويت ارتقاي ايمني راهها صورت گيرد، افزود: به همين خاطر اين نکته را به همکاران خود همواره يادآور ميشوم که اولويت فعاليتهاي ما در راهداري ارتقاي ايمني راهها است و اگر منابع کافي براي راهداري وجود نداشته باشد بايد اولويت نخست ارتقاي ايمني باشد، چراکه؛ اگر از اين نظر نقصي در راه وجود داشته باشد و تصادفي اتفاق بيفتد، ما در قبال آن مسئوليت داريم.
وي ادامه داد: منابعي که براي روکش يک کيلومتر آسفالت در کشور نياز است، ميتواند صرف ايمنسازي ۷۰ تا ۸۰ کيلومتر راه شود، بنابراين محدوديت منابع نبايد مانع انجام امور راهداري که به ارتقاي ايمني راه کمک ميکند، قرار گيرد.
به همين خاطر از کساني که مسووليت ايمني راهها را بر عهده دارند انتظار ميرود حساسيت بيشتري به اين امر داشته باشند و اگر ضعفي در مسير مشاهده ميکنند اصلاح آن را به آينده موکول نکنند.
رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي يادآور شد: معتقدم اگر انجام امور راهداري بلافاصله و بدون فوت وقت انجام شود، توانستهايم مسووليت خود را در بعد ايمني تردد انجام دهيم و اگر خداي ناکرده در اين زمينه قصوري داشته باشيم، بايد پاسخگو باشيم.
معاون وزير راه و شهرسازي در خاتمه، ضمن ابراز خرسندي از برگزاري اين کارگاه تخصصي، اظهار اميدواري کرد: برگزاري چنين نشستهايي در آينده تکرار شود و بتوان ضمن تبادل تجربيات از نوآوريهاي ساير کشورها در زمينه ايمني راهها بهرهمند شد.
مهران قرباني مديرکل ايمني راه و حريم سازمان راهداري و حملونقل جادهاي و دبير مجمع جهاني راه (پيارک) نيز در اين کارگاه تخصصي، با اشاره به اين که دبيرخانه مجمع جهاني راه (پيارک) و فدراسيون جهاني راه از سال گذشته در سازمان راهداري و حملونقل جادهاي مستقر شده است، گفت: از اهداف اين دبيرخانه انتقال دانش و تکنولوژي بهروز و مناسب در حوزه ساخت راه، راهداري و حملونقل است.
وي با اشاره به اين که حفاظ ايمني نقش بسيار مهمي در حوزه ايمني ترافيک بهويژه راههاي بخشنده ايفا ميکند، افزود: بر اين اساس مقرر است به روش تعيين سطح عملکردي و متناسب با نياز هر بخش از راه، حفاظهاي جانبي يا مياني طبق آييننامه ايمني راه انتخاب و استانداردهاي لازم در راههاي کشور اجرايي شود.
کارگاه تخصصي سيستم حفاظهاي ايمني راه و استاندارد EN۱۳۱۷ با حضور کارشناسان بينالمللي ERF و نمايندگان ادارات کل راه و شهرسازي سراسر کشور طي روزهاي ششم و هفتم مرداد سال جاري در حال برگزاري است.
ERF يک سازمان غيرانتفاعي است که در سال ۲۰۰۰ ميلادي تأسيس شده و نماينده بخش زيرساختهاي راه است و هماکنون داراي ۵۹ عضو از ۲۱ کشور جهان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]