واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۳۸ب.ظ)
ديگر بادي در شهرري نمي وزد موج - يک کارشناس محيط زيست گفت: بررسيهاي صورت گرفته بر روي نمودارهاي باد در شهر تهران نشانگر آن است که تقريبا ديگر از سمت رسالت به شرق تهران بادهاي غرب به شرق وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، تا 800 سال پيش تهران روستايي بيش نبود و مهمترين شهر نزديک به آن، ري محسوب ميشد؛ اما با حمله مغول جمعيت زيادي از مردم ري به تهران آمدند و آنجا را آباد کردند. در دوران صفويه بناهاي بسياري در اين شهر ساخته شدند، با آمدن قاجارها پايتخت کشور از شيراز به تهران منتقل شد.
ازنظر جغرافيايي، تهران شهري شيبدار است و در دامنه کوههاي البرز واقعشده. به همين دليل شمال شهر نسبت به جنوب آن هواي لطيفتري دارد. البته ارتفاع بهتنهايي در پاکي هوا تاثيري ندارد و بهعنوانمثال هواي منطقه قلهک يکي از آلودهترين مناطق تهران است.
تهران شهري چهارفصل است. تابستانهاي آن بسيار گرم و زمستانهاي آن بسيار سرد است. اما هوا در ماههاي نخستين بهار و پاييز مناسب است.
بهطورکلي آبوهواي شمال و جنوب تهران به علت اختلاف ارتفاع تفاوت زيادي دارد. بهگونهاي که ارتفاع از 1050 متر در جنوب تا حدود 1890 متر در شمال ميرسد. ارتفاع در مرکز شهر 1190 متر است.
با رواج مدرنيته در دوره پهلوي دوم ساختوساز در تهران اوج گرفت و با پيروزي انقلاب اسلامي گسترش بيشتري يافت.
ساختوساز گسترده و وجود آلايندههاي متحرک و غير متحرک ديگر نايي براي تهران نگذاشتهاند. آنقدر تهران 14 ميليوني آلوده است که به گفته کارشناسان ديگر بارش برف و باران هم آن را پاک نميکند.
تنها راه نجات تهران وزش باد غربي به شرقي است که آنهم به مرحمت ساختوسازهاي بيرويه تبديل به نسيمي شده است. تغيير جهت باد به دليل ساختوسازهاي بيرويه حدس و گماني است که آخرين اميد پاکي هواي تهران را منتفي ميکند.
بابک طلعتي، کارشناس محيط زيست در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري موج از تغيير جهت وزش بادهاي تهران خبر ميدهد و ميگويد: بررسيهاي انجامشده نمودارهاي باد در شهر تهران نشانگر آن است که تقريبا ديگر از سمت رسالت به شرق تهران بادهاي غرب به شرق وجود ندارد.
وي معتقد است: ساختوساز اولين و محتملترين عامل در اين تغيير جهت وزش است.
طلغتي ادامه ميدهد: درهرصورت، نقشهها نشانگر اين است که از سمت جنوب شرقي (شهرري) ديگر جريان باد غالبي وجود ندارد.
به گفته وي در اين منطقه هر آلودگي که توليد شود بر سر مردم همان منطقه قرار ميگيرد و ديگر بادي براي از ميان بردن آن نيست.
بايد به اين نکته توجه داشت که در اين مناطق کارخانههايي وجود دارد که آلودگي را بر سر مردم منطقه شهرري ميريزند.
اما احد وظيفه، کارشناس پيشبيني هوا سازمان هواشناسي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري موج بابيان اينکه جهت وزش باد متغيير است، تصريح ميکند: باد غالب تهران باد غربي است.
به عقيده وي امکان تغييري در جهت وزش باد وجود ندارد و اين موضوع غيرعلمي و بدون اطلاعات متقن بيانشده است.
محمد رستگاري مدير مرکز پايش آلودگي هواي اداره کل محيط زيست استان تهران نيز به خبرنگار خبرگزاري موج ميگويد: تغيير جهت وزش باد امکان دارد ولي اينکه در تهران اين جهت تغيير کرده يا خير اطلاعاتي ندارم.
اين مقام مسوول با تاکيد بر اينکه باد غالب تهران غرب به شرق است به آلودگي هواي زمستاني تهران اشاره ميکند و ميگويد: به دليل همين وزش غربي به شرقي، مناطق غربي در نيمه دوم سال هواي سالمتري دارند.
وي ميافزايد: زماني که تهران آلوده ميشود کل تهران آلوده است، اما مناطق جنوبي آلودگي بيشتري دارد. ولي الگوي پراکنش آلودگي خاصي وجود ندارد، گاهي منطقه 3 ميزان آلودگي بيشتري داشته باشد اما بهطورکلي مناطق جنوبي تهران آلودهتر از ديگر مناطق است؛ يعني ميانگين سالانه آلودگي اينطور نشان ميدهد.
همانطور که پيداست؛ طلعتي به نمودارهاي باد اشاره مي کند و دلايل خود رامستدل مي داند اما وظيفه کارشناس هواشناسي به هيچ عنوان زير بار تغيير جهت نمي رود.
اما پيش از اين نيز کارشناسان از قرار گيري ساختمان هاي بلندمرتبه در جلوي مسير باد تهران و نبود جريان هوا در شهر تهران هشدار داده بودند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]