تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نادان كسى است كه نافرمانى خدا كند، اگر چه زيبا چهره و داراى موقعيتى بزرگ باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836425186




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افول الگوهای رفتاری و اخلاقی در جامعه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افول الگوهای رفتاری و اخلاقی در جامعه تهران - ایرنا - روزنامه آفرینش در سرمقاله خود نوشت: شاید گفتن و نوشتن از بعضی موضوعاتی که در زندگی روزمره جریان دارد و همه افراد با جنس آن آشنا هستند، کمی سخت وبه ذائقه جامعه خوش نیاید. اما نمی شود از حقیقت فرار کرد و راه منطقی آن چشم و گوش بستن بر اتفاقات پیرامون نیست.


این مقاله به قلم حمیدرضا عسگری که روز سه شنبه انتشار یافته در ادامه می افزاید:
امروز مسائل مختلفی در زمینه معضلات اجتماعی در میان جوامع بشری وجود دارد که هرکدام نشات گرفته از مسائل گوناگونی هستند که همگی باهم مرتبط بوده و زمینه ساز عوامل دیگر می باشند.
ازدست رفتن سرمایه اجتماعی بزرگ ترین خطری است که می تواند زمینه زوال و انحطاط اخلاق را در جوامع موجب شود. بنابرنظر یکی از اساتید دانشگاه، هیچ یک از مسائلی همچون هسته ای، درگیری احتمالی نظامی، تحریم اقتصادی و... کشور را تهدید نمی کند و پاشنه آشیل ایران در دو مقوله" بحران آب" و "زوال سرمایه اجتماعی" قرار گرفته است.
یکی از مصادیق از دست رفتن سرمایه های اجتماعی، افزایش نزاع و پرخاشگری در جامعه می باشد. درهمین رابطه پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرده است که طی سه ماهه نخست سال جاری 26 هزار و 734 تن به دلیل آسیب های ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی این استان مراجعه کرده اند. به عبارتی روزانه نزدیک به 300 نفر به علت صدمات وارده از بابت درگیری های پیش آمده به این مرکز مراجعه می کنند. البته باید به دو موضوع در مورد نزاع ها و درگیری های مختلف در سطح جامعه توجه داشت.
ابتدا اینکه آمار اعلامی تنها به آن دسته از کسانی مربوط می شود که از طرق قانونی به این مرکز مراجعه کرده اند و تعداد درگیری ها و پرخاشگری هایی که به کلانتری و پزشکی قانونی کشیده نمی شود به مراتب از این اعداد و ارقام بیشتر می باشد. دوم اینکه این 26 هزار نفر به عنوان آسیب دیدگان تلقی می شود و ضاربان نیز طرف دیگر این پرونده هستند، چرا که در هر دعوا و نزاعی دو یا چند نفر به درگیری باهم می پردازند.
براساس نظر کارشناسان اجتماعی، نزاع و درگیری خود یک پیامد است. نزاع، خشونت را تشدید می کند و هنگامی که به صورت آموزشی در جامعه رواج پیدا کند، یادگیری فرهنگی صورت می گیرد. تجربه ای که مردم در برخورد با مسائل پرفشار دارند، حاصل دریافتشان از محیط است، آنها با مشاهده یک صحنه خشونت بار یاد خواهند گرفت که در شرایط مساوی این کار را انجام دهند. پیامد نزاع خشن شدن جامعه و به خشونت گراییدن جامعه در ساحت های مختلف است. این خشونت نشات گرفته از پایین آمدن سطح تحمل در افراد جامعه می باشد که خود فرزند شوم عوامل روحی، روانی، اقتصادی، خانوادگی، آموزشی و... می باشد.
نمی توان به همین سادگی دلایل مشخصی را برای کاهش سطح تحمل و گسترش خشونت در رفتارهای عادی جامعه، عنوان کرد، چرا که معضلات اجتماعی همچون حلقه های زنجیر می باشند که به یکدیگر متصل و مرتبط هستند. لذا هر چند که خشونت زدایی کامل در جامعه آرمانی و دست نیافتنی است ولی با اتخاذ تدابیری می توان از گسترش آن جلوگیری کرد.
شاید بتوان تعلیم وتربیت در خانواده را بهترین راه برای کاهش این خشونت های رفتاری برشمرد، چرا که بخش اعظم الگوی رفتاری افراد در این کانون شکل می گیرد و باید خانواده را پرچمدار و پیشگام تغییرات وتحولات اجتماعی دانست. این ضعف آموزشی و تربیتی جامعه ماست که موجب بروز فرهنگ خشونت در رفتار افراد گردیده است.
لذا نهاد تعلیم و تربیت در مراکز آموزشی نیز سهم بسزایی در آرامش اخلاقی افراد دارند. وقتی نتوانیم از طریق آموزش، نظام ارزشی و رفتاری جامعه را کنترل کنیم باید منتظر عواقب سخت خشونت و رفتارهای پرخاشگرانه در نزاع های دسته جمعی، درگیری های خیابانی ،مشاجره های زوجین،هتاکی های لفظی و کلامی باشیم.
گفتن بسیار سهل و عمل کردن بسیار مشکل است، اما باید هریک از ما درمورد نوع رفتار اجتماعی خود تامل و تفکر داشته باشیم و ناهنجاری های اخلاقی خود را ابتدا شناسایی و سپس مدیریت و ازبین ببریم. مسلماً الگوهای رفتاری ما بستری برای رفتار نسل های آینده خواهد شد.
* منبع: روزنامه آفرینش
** اول ** 1337



06/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن