واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر مطرح شد:
فرصتسوزی اقتصادی در شهرداری قم
شناسهٔ خبر: 2863317 - سهشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۳
استانها > قم
قم - عضو شورای شهر قم معتقد است اگر مدیریت صحیح اقتصادی در سالهای گذشته در شهرداری قم اتفاق افتاده بود، فرصتهای اقتصادی به وجود آمده تمام بدهیها را پوشش میداد. خبرگزاری مهر - گروه استانها: مطرح شدن مسئله بدهی هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری قم در محافل مختلف انتقادات را متوجه دو مدیر قبلی شهرداری میکند. یکی محمد دلبری که در چهار سال گذشته سکان مدیریت شهری را به دست داشت اما با وجود توقعات از وی به دلیل سابقه مدیریت بانکی، از حجم بدهیها کاسته نشد و دیگری محسن عابدینیپور، شهردار اسبق قم و عضو فعلی شورای شهر که بخش اعظم بدهیها در زمان وی ایجاد شده بود.برخی میگویند عابدینیپور شهرداری قم را بیرویه دچار قرض و بدهی کرد و خودش هم قصد نداشت تا بماند و این بدهیها را تسویه کند. برخی دیگر اما عقیده دارند استقراض از بانک در زمان خود کار مناسبی بوده اما تسویه نشدن آن موجب شده شهرداری در حال حاضر روزی ۵۶۰ میلیون تومان سود پول و جریمه دیرکرد بپردازد و دچار دردسرهای بزرگ مالی شود.در همین رابطه گفتگویی داشتهایم با عابدینیپور تا نظرات او را درباره جزئیات ایجاد این بدهیها و دلایل عدم تسویه، جویا شویم.* برخی معتقدند وضعیت مالی کنونی شهرداری به دلیل مدیریت شما و استقراض بی رویه از بانکها در زمان تصدی پست شهرداری به وجود آمده و حتی میگویند شما فقط شهرداری رابدهکار کردید و به فکر تسویه نبودید. نظرتان در این خصوص چیست؟من برای شما فهرست بدهیها و منابعی که برای پرداخت آن ایجاد شد را بیان میکنم و خودتان قضاوت کنید. قسمت اعظم بدهیهای ما مربوط به اصل و سود اوراق مشارکت پروژه بلوار پیامبر اعظم(ص) است که در این طرح دو و نیم میلیون متر مکعب زمین آزاد شد.
با بخشی از این مبلغ هم باغ کرباسی را تملک کردیم که در آنجا هم ۲۲۰ هزار متر مربع زمین آزاد شد که البته ۲۵ درصد برای شوارع استفاده شد. الان این زمین حداقل متری دو میلیون تومان ارزش دارد. تجاریهایش هم متری ۵ میلیون تومان میارزد. در حالی که آن موقع متری ۱۷۰ هزار تومان بابت این زمین پول پرداخت کردیم. یعنی کل مبلغ این باغ را با ۳۲ میلیارد تومان پرداختیم.به راحتی میشود محاسبه کرد که در این معامله چه سودی نصیب شهرداری شده است و اینکه آیا این سود به این بدهکاری میارزید یا نه.یک ظرفیت دیگر هم در قانون به همت حجتالاسلام بنایی که آن موقع نماینده مجلس شورای اسلامی بود به وجود آمد. خیلی برای این ردیف قانون بودجه زحمت کشیده شد.میتوانستیم با مدیریت بهتر اصل و سود این اوراق را پرداخت کنیم و هیچ مشکلی به وجود نمیآمدآقای بنایی انرژی گذاشت و حتی در مجلس با برخی نمایندگان دیگر درگیر شد تا در کمیسیون تلفیق ردیفی برای پرداخت سود اوراق مشارکت بلوار پیامبر اعظم(ص) توسط دولت ایجاد شد اما مدیران شهرداری پس از آن این ردیف را پیگیری نکرد و بعدها حذف شد. بر اساس این ردیف میتوانستیم ۳۰۰ میلیارد تومان از سود اوراق مشارکت این طرح را از دولت بگیریم.مصوبه دیگری که به زحمت از دولت گرفتیم و در این زمینه کاربرد داشت، تهاتر بدهیهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش به شهرداری با سود اوراق مشارکت به مبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان بود که آن هم پیگیری نشد و به ثمر نرسید.۸۰ میلیاردتومان از مبلغ اوراق مشارکت بلوار پیامبر اعظم(ص) هم نزد بانک ملی مانده بود که اگر این سه رقم اخیر را با هم جمع بزنید و ظرفیت ایجاد شده در باغ کرباسی را هم محاسبه کنید متوجه میشوید که میتوانستیم با مدیریت بهتر اصل و سود این اوراق را پرداخت کنیم و هیچ مشکلی به وجود نمیآمد.
* شما در زمان خودتان برای جلوگیری از انباشت بدهیها چه کردید؟ تا زمانی که من بودم سود اوراق مشارکت پرداخت شد. آن ردیف هم در مورد پرداخت سود از طریق دولت به زمان من نرسید و برج دو سال ۹۰ در بودجه پایدار شد. به هر حال ما تمام تلاش خود را انجام دادیم که اگر بدهی ایجادمیشود زمینه برای پرداخت هم باشد و جرایم و سودها روی هم جمع نشود. حالا اگر بعد از آن پیگیریها ناقص بوده و شرایط مدیریت نشده گناه ما نیست.البته ۱۵۰ میلیارد تومان هم اوراق مشارکت برای پروژه فاز پنج عمار یاسر فروختیم که من به آن پول دست نزدم و تمام و کمال ماند برای آقای دلبری. غیر از اینها ظرفیت خود بلوار پیامبر اعظم(ص) هم هست و نباید از آن غفلت بشود.* در حال حاضر راه مدیریت این شرایط به نظر شما چیست؟ البته جناب سقائیاننژاد آنقدر تجربه و دانش دارد که بتواند به خوبی این شرایط را مدیریت کند و لازم نیست ما به راهی به ایشان نشان بدهیم. منتهی یک واقعیت وجود دارد و آن هم این است که ظرفیت بلوار پیامبر اعظم(ص) که با همین بدهیها ایجاد شده هنوز بهرهبرداری درست نشده است.تنها چاره کار جذب سرمایهگذار برای رونق اقتصادی و پرداخت بدهیها استما دو و نیم میلیون متر مکعب زمین در این بلوار داریم و میتوانیم از همین زمینها برای پرداخت بدهی استفاده کنیم. هیچ یک از کلان شهرها ظرفیتی مانند بلوار پیامبر اعظم(ص) در اختیار ندارند. پس از اینکه من از شهرداری رفتم حتی یک قسط از اوراق مشارکت این طرح پرداخت نشد در حالی که این همه ملک واقعا ظرفیت بزرگی برای کارهای اقتصادی وتسویه بدهیها بود.الان هم تنها چاره کاری است که در سالها گذشته رها شده و آن هم جذب سرمایهگذار برای رونق اقتصادی و پرداخت بدهیها است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]